یزد می‌تواند پایتخت فرهنگی ایران باشد

عنوان پایتخت فرهنگی ایران مدتی است که درباره برخی شهرها و در میان مسوولان مطرح شده است. البته اصفهان در سال ۱۳۸۵ عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام را به خود گرفت و امسال بعد از اهدای کلید این سمت به سفیر ازبکستان، تاشکند به‌شکل رسمی پایتخت فرهنگی جهان اسلام نام گرفت. چندی است که برخی مسوولان به فکر انتخاب پایتخت فرهنگی ایران افتاده‌اند و در این میان شهرهایی مانند شیراز، اصفهان، مشهد، تبریز و یزد نیز مطرح هستند. یزد، گزینه مناسب

نماینده مردم طبس در مجلس شورای اسلامی گفت: یزد با داشتن شاخص‌های معماری و شهرسازی و فرهنگ عامه آن، گزینه مناسبی برای پایتختی فرهنگی ایران است.

امیرحسن خانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت:‌ مردم استان و شهر یزد از نظر برخوردهای اجتماعی زبانزد همه مردم ایران هستند و به همین دلیل، انتخاب آن به ‌عنوان پایتخت فرهنگی دور از ذهن نیست.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری یزد نیز گفت:‌ شرایط استان یزد هم به‌دلیل تعدد بناها و آثار تاریخی و هم از بعد قدمت از دیگر شهرها بهتر است.

رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد گفت: شهر یزد، پایتخت فرهنگی جهان اسلام می‌تواند باشد.

وی در این ‌باره افزود: ‌شهر یزد، بافت تاریخی زنده، حدود ۷۰۰هکتار بافت قدیمی و ۹۰۰هکتار تلفیقی از بافت قدیم و جدید دارد که مردم در آن ساکن هستند.

او اظهار داشت: شهر یزد به شهر دارالعباده معروف است و از سوی یونسکو شهر خشت خام نام گرفته و پایتخت فرهنگی جهان اسلام نیز می‌تواند باشد. رییس مجتمع هنر و معماری دانشگاه یزد تاکید کرد: شاخص عمده برای یک شهر در انتخاب آن به‌عنوان پایتخت فرهنگی ایران، ارزش‌های فرهنگی و تاریخی شهر و حفظ آنها است.

کاظم ماندگاری به ایسنا گفت: شاخص‌های مناسب و منتخب برای یک شهر به ‌عنوان پایتخت فرهنگی ایران، ارزش‌های فرهنگی و تاریخی یک شهر است و از میان شهرهای مشهد، تبریز، اصفهان، ‌شیراز و یزد، شهری که سابقه تاریخی بیشتری دارد، در این زمره می‌تواند قرار گیرد.

او افزود: دومین شاخص عمده، میزان وفاداری، تداوم زندگی و ارزش‌های شهرها است، شهرهایی وجود دارند که قدمت تاریخی زیادی دارند، ولی تقریبا کمتر اثری از ارزش‌ها در آنها باقی مانده است.