فاصله مترو از سی و سه پل اصفهان یکصد متر است
در پی نشست بخشی از خیابان چهارباغ پایین براثر اجرای پروژه ساخت تونل مترو در این مسیر، مدیر روابط عمومی سازمان قطار شهری اصفهان گفت: فقط پنج سانتیمتر از خاک خیابان چهارباغ پایین نشست کرده است. افتخاری در گفتوگو با «ایسنا» در اصفهان، توضیح داد: وقتی مهندسان مترو در حال کندن چاهی برای شناسایی لایههای خاک بودند، چند سانتیمتر از خاک خیابان چهارباغ پایین نشست کرد.
وی افزود: نشست زمین چهارباغ به دستگاههای TBM ربطی ندارد و این دستگاهها در فاصله ۶۰ متری محلی بودند که زمین نشست کرده است.
او با اشاره به اینکه دستگاههای TBM برای حفر تونل مترو در زیر رودخانه زایندهرود کاربرد دارند، بیان کرد: درحالیکه واگنهای چند تنی، روزی ۳۰ بار خاک و گل و لای ناشی از حفر تونل مترو را جابهجا میکنند و با وجود آنکه لرزشگیر هم ندارند، اما هیچ اتفاقی تاکنون در مسیر ساخت تونل مترو در اصفهان پیش نیامده است.
افتخاری با بیان اینکه مترو در مسیر چهارباغ بین شمسآبادی و چهارباغ عباسی عبور میکند، ادامه داد: در شرایطی که دستگاههای TBM روزانه ۲۰ متر جلو میروند، در صورت نبودن مشکل در حفر تونل مترو تا چند ماه آینده دو طرف تونل بین سیوسه پل به یکدیگر وصل خواهند شد.
وی عبور مترو را از سیوسه پل در فاصله ۸۰ تا ۱۰۰ متری این پل تاریخی دانست.
خیابان چهارباغ پایین در دوره پهلوی اول و در امتداد چهارباغ عباسی ساخته شده است.
تاکید شورا درباره عبور نکردن مترو از چهارباغ نشست زمین بود
یک عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز گفت: در صورتی که نشست زمین در خیابان چهارباغ پایین بر اثر احداث تونل مترو باشد، احتمال اینکه این موضوع دوباره در جایی دیگر تکرار شود، وجود دارد.
محمود محمدی در گفتوگو با ایسنا در اصفهان، ادامه داد: اینکه ماهیت این نشست چه بوده است، دقیقا مشخص نیست که مربوط به مترو میشود یا نه، اما چنانچه بهدلیل ساخت تونل مترو باشد، احتمال اینکه باز هم نشست رخ دهد، وجود دارد، کما اینکه درباره مترو تهران نیز چنین اتفاقی افتاد.
وی افزود: یکی از تاکیدهایی که شورای شهر اصفهان درباره عبور نکردن مترو از چهار باغ دنبال میکرد، وجود نشستهای احتمالی زمین بود.
او درباره عبور تونل مترو از نزدیکی سیوسه پل، توضیح داد: طرح نخستین پروژه مترو، عبور از ۲۰۰ متری سیوسه پل بود و زمانی که بحث چهارباغ مطرح شد، تونل مترو با قوسی ۱۸۰ متری، سیوسه پل را دور میزد که معتقد بودیم، اگر مترو بخواهد چنین قوسی پیدا کند، بعد از دروازه دولت باید به سمت شمسآبادی بپیچد که در این صورت، قضیه راحتتر قابل حل بود.
محمدی درباره احتمال عبور مترو از بین چهارباغ و شمسآبادی، اظهار داشت: بهترین گزینه، شمسآبادی است که مشکل تملک و آزادسازی نیز ندارد. البته احتمال اینکه نشست زمین بین شمسآبادی و چهارباغ رخ دهد نیز بهعلت جنس خاک منطقهی وجود دارد که در آن صورت، خسارتها قابل پیشبینی نیستند.
ارسال نظر