‌استاندار مرکزی گفت:‌ با خارج شدن اکثر تعاونی‌های مسکن از حالت غیرانتفاعی، اصل ماموریت این تعاونی‌ها برزمین مانده است. به گزارش خبرگزاری فارس، عبدا... سهرابی، در اولین جلسه کمیته ویژه تبصره ۶ قانون بودجه سال ۸۶ در استان مرکزی افزود:‌ متاسفانه برخی تعاونی‌های مسکن در کشور امروز به دنبال کسب سود هستند و این مساله موجب شده تا وظیفه اصلی آنها به فراموشی سپرده شود.

وی با بیان این که مسکن امروز مشکل اساسی فراروی قشر محروم جامعه است، اظهار داشت:‌ نبود آمار مشخصی از تعداد فاقدین مسکن در کشور و به دنبال آن، استان، از دیگر مشکلاتی است که کار برنامه‌ریزی در این حوزه را سخت کرده است.

سهرابی با اشاره به جدیت دولت نهم در رفع مشکل مسکن افراد جامعه گفت: تشکیل کمیته تبصره ۶ قانون بودجه سال ۸۶ اقدام بسیار مهم دولت در این راستا است.

وی افزود:‌ در این کمیته باید ضمن انجام یکسری اقدامات زیر بنایی، نسبت به اصلاح وضعیتی که برخی انبوه‌سازان سودجو طی سال‌های اخیر موجب آن شده‌اند، اقدام کرد.

طرح ۳۵۰واحدی بنیاد مسکن کردستان به بهره‌برداری رسید

طرح ۳۵۰واحدی مسکن شهری بنیاد مسکن استان کردستان با حضور حجت‌الاسلام رسولی محلاتی نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، علیرضا تابش رییس این بنیاد و استاندار کردستان در سنندج به بهره‌برداری رسید.

این طرح شامل پروژه‌های کوثر، لاله و رضوان است که در منطقه بهاران شهر سنندج احداث شده است.

این تعداد واحدهای مسکونی با زیربنای کل ۲۷هزار مترمربع احداث شده و برای ساخت آنها ۵۸میلیارد ریال از محل اعتبارات بنیاد مسکن هزینه شده است.

همچنین کلنگ احداث ۵۷۸واحد مسکونی شهری با حضور مسوولان کشوری بنیاد مسکن در شهر سنندج به زمین زده شد.

برای ساخت این تعداد واحد مسکونی شهری در زمینی به زیر بنای چهار هزار و ۳۲۵متر مربع، ۱۴۰میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است. طبق برنامه قرار است این واحدهای مسکونی در سال ۸۷ به بهره‌برداری برسد و به اقشار کم درآمد استان کردستان واگذار شود.

بافت‌های فرسوده گیلان با ۶۴۰میلیارد ریال بازسازی می‌شود

گروه مسکن- وزارت کشور ۶۴۰میلیارد ریال برای احیای بافت‌های فرسوده استان گیلان و ۲۰میلیارد ریال برای طرح‌های درآمد‌زا و ضروری این استان تخصیص خواهد داد.

براساس مصوبه هیات‌وزیران، وزارت کشور ملزم است ضمن اجرای موارد یاد شده، ۷میلیارد ریال نیز برای کمک به شهرداری‌های با جمعیت کمتر از ۵۰هزار نفر در این استان اختصاص دهد.وزارت کشور براساس مصوبه هیات‌وزیران موظف است با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و با رعایت مقررات قانونی، نسبت به موارد زیر اقدام کند:

اختصاص مبلغ ۶۴۰میلیارد ریال (معادل ۷۰میلیون دلار) تسهیلات ارزی برای احیای بافت‌های فرسوده شهرهای استان، اختصاص مبلغ یک‌میلیارد ریال برای تهیه طرح جامع ترافیک شهرهای استان، صدور مجوز ایجاد دهیاری برای روستا‌های بالای ۸۰ خانوار استان و اختصاص مبلغ ۲۰۰میلیارد ریال تسهیلات یارانه‌ای با تخفیف ۶درصد برای شهرداری رشت با مدت بازپرداخت ۷‌سال برای اجرای پروژه‌های تملک و آماده‌سازی و بازگشایی خیابان صیقلان، تختی، معلم. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور موظف است یارانه تسهیلات یاد شده را در بودجه سال ۱۳۸۶ کل کشور تامین کند.

بافت قدیم گرگان سامان‌دهی می‌شود

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان گفت: با توجه به مسائل مالی و تامین اعتبارات مورد‌نیاز، در سال ۱۳۸۶ طرح‌های گوناگونی به منظور ساماندهی و بهسازی بافت قدیم این استان انجام خواهند شد.

مینو ناظری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت: طرح استحکام‌بخشی بنای مدرسه تقوی امسال به ‌پایان می‌رسد و اکنون عملیات بهسازی محوطه آن درحال کامل شدن است.

وی افزود: طرح بنای تاریخی خوش ییلاق در آزادشهر نیز کامل شده است و استحکام‌بخشی و سامان‌دهی دهانه پل تاریخی آق‌قلا و محوطه‌های اطراف آن نیز از برنامه‌های این معاونت در سال ۱۳۸۶ خواهند بود.

ناظری ادامه داد: با توجه به تملکی که درباره خانه تاریخی امین لطیفی انجام شده و بحث مرمت‌های اضطراری و احیای آن که درحال پیگیری است، این بنا یکی از فضاهای شاخص اداری سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری استان گلستان خواهد شد. وی بیان کرد: به‌پایان رساندن طرح محوطه‌سازی برج اردکان، سامان‌دهی و بهسازی بافت قدیم شهر گرگان، مرمت و استحکام‌بخشی برخی بناهای تاریخی در سطح شهر گومیشان و سیمین‌شهر، مرمت اضطراری بناهای ثبت‌شده در داخل بافت، مطالعات طرح مرمت و احیای حمام قاضی از جمله دیگر طرح‌های برنامه‌ریزی‌شده در استان گلستان‌ هستند که با توجه به تخصیص اعتبارات لازم در سال ۱۳۸۶ محقق می‌شوند.

یک ششم بناهای تاریخی بردسکن در فهرست آثار ملی ثبت شدند

از تعداد ۱۴۳ اثر تاریخی و فرهنگی شهرستان برد‌سکن، ۲۵ اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌اند.

حسین علیزاده، مدیر اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان برد‌سکن با اعلام این خبر به ایرنا افزود: آثار تاریخی و فرهنگی شهرستان برد‌سکن شامل ۱۴ دهانه غار، هفت محوطه‌ باستانی، هشت تپه‌ باستانی، ۱۸ قلعه‌ تاریخی، ۳۲ امامزاده، ۱۲ مسجد، ۱۳ آب‌انبار، ۹ قبرستان، دو شهر باستانی، ۲۶ خانه‌ تاریخی و سنتی و دو برج بسیار زیبا و دیدنی است.

وی مناره فیروزآباد را نخستین بنایی دانست که در شهرستان بردسکن در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و افزود: این بنا در روستایی به نام فیروزآباد واقع شده که ارتفاع آن در ابتدا ۲۴ متر بود اما به‌دلیل زلزله و حوادث طبیعی قرن‌های گذشته، شش متر از ارتفاع آن کاسته شده است.

وی بیان کرد: پرونده‌های دیگری از بناهای شهرستان بردسکن در دست رسیدگی‌ هستند که در آینده، در فهرست آثار ملی به ثبت خواهند رسید.

مدیر اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان بردسکن در ادامه به جاذبه‌های گردشگری این شهرستان اشاره کرد و گفت: از آنجا که بحث جهانگردی و گردشگری در کشور اهمیت زیادی دارد، باید برای حفظ و مرمت این مکان‌ها تلاش‌های بیشتری صورت گیرد.