دیوارهای شیشهای وزارت نیرو زیر ذرهبین
ساختمان جدید وزارت نیرو که در حدفاصل بزرگراههای کردستان و نیایش واقع شده است دارای ۱۴ طبقه اداری است که در جبهه جنوبی مجموعه درب ورودی اصلی قرار دارد. در بخش میانی طبقه اداری و در جبهه شمالی، فضای خدماتی است. حوزه ورودی اصلی: ورودی اصلی برج که مفصل اتصال فضای آزاد به فضای برج تلقی میشود، مجموعه ورودی ساختمان را شکل میدهد که شکل آن به صورت «T» طراحی شده و فضای گستردهای بالغ بر ۲۵۰ متر مربع را در بر میگیرد حوزه ورودی بر روی پارکینگ سر پوشیده قرار گرفته است.
برج اصلی
این برج در بخش میانی برج اداری است که تمام فضاهای اداری وزارت نیرو و سازمانهای تابعه را در خود جای میدهد. فضای اداری در بنایی به طول ۹۵ متر و عرض میانگین ۲۱ متر و وسعت تقریبی ۲۰۰۰متر مربع در هر طبقه جای گرفته و مساحت کل حوزه میانی بالغ بر ۴۸۰متر مربع است. حوزه میانی پلان، به فضای انتظار اختصاص یافته و بال های جانبی فضاهای اداری را در خود جای داده و فضاهای خدماتی در دو طرف سرسرای ورودی تامین شده است. از نکات قابل ذکر در این فضا این است که مجموع فضاهای حوزه عمومی و مراجعین در طبقه همکف استقرار یافته و پنج طبقه نهایی به حوزه وزارت اختصاص یافته است.
فضاهای خدماتی
بخش شمالی مجموعه پیرامون یک دایره به شعاع ۵/۲۲ متر، تمامی فضاهای خدماتی مجموعه را پیرامون خود گرد آورده است که سالن کنفرانس، سالن غذاخوری و حیاط مرکزی استقرار یافته است.
سالن اجتماعات که در این قسمت است در ۲ طبقه با گنجایش ۳۰۰ نفر و به وسعت ۶۰۰ متر مربع طراحی شده است و دارای ۶ سالن کنفرانس، ۲ سالن ۴۵ متری، ۴ سالن ۶۰ متری جهت اجتماعات و کنفرانسهای ۱۵ تا ۲۵ نفره ویژه مصاحبههای تلویزیونی با امکانات صوتی و نورپردازی مخصوص است.
اطلاعات فنی پروژه
ارتفاع کلی این بنا از روی فونداسیون ۶۵ متر است. اندازه طول پلان ۲۰/۹۳ متر و عرض آن در دو انتهای مقطع ۱۸ متر و در بخش میانی ۲/۲۱ متر است.پی بنا به صورت ترکیبی از پیهای گسترده و نواری طراحی شده است که ضخامت آن ۱۳۰ سانتیمتر است.سازه دارای سیستم بادبند فلزی بوده که براساس ظرفیت توصیه شده برای ساختمانهایی از نوع گروه اول در آییننامه زلزله ایران طراحی گردیده است.
سیستم تاسیساتی
موتورخانه اصلی مجموعه در تراز زیرزمین بال شرقی مجموعه اداری قرار دارد.
جهت جلوگیری از اتلاف انرژی پنجرههای نمای ساختمان به صورت دوجداره ساخته شدهاند که این امر تا حدودی به عایقبندی صوتی نما نیز کمک نموده است.
منبع: مجله فرآیند معماری
سایتها اینترنتی
ارسال نظر