استانها
کمبود سیمان، ساختوساز را در خراسان شمالی کند کرد
کمبود سیمان فعالیتهای ساخت و ساز را در استان خراسان شمالی با کندی مواجه کرده است. این در حالی است که در این استان یک واحد تولیدی سیمان با روزانه ۲هزار و ۵۰۰تن تولید فعالیت دارد. به گزارش «ایرنا»، کمبود سیمان در این استان علاوه بر اینکه بخشخصوصی را دچار مشکل کرده و آنها به ناچار برای تامین سیمان مجبور به خرید این کالا با قیمت دو تا سه برابر از بازار آزاد هستند، طرحهای عمرانی دولتی را نیز مصون نگذاشته با این تفاوت که دستگاههای دولتی قادر به خرید سیمان از بازار آزاد نیستند و این طرحها متوقف شده است.
بنا به اظهارات یکی از مسوولان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسانشمالی، کمبود سیمان موجب شده تا این نهاد نتواند متناسب با موافقتنامه سازمان مدیریت و برنامهریزی، ساختوسازهای خود را به اتمام برساند.
براساس این گزارش، معاون شهرسازی بنیاد مسکن خراسانشمالی گفت: کمبود سیمان موجب تعطیلی فعالیتهای ساختمانی در این نهاد شده است.
حسین محمدی گفت: این نهاد برای اتمام طرحهای ساختوساز مسکن شهری نیاز به ۱۰۰تن سیمان داشته که این نیاز با گذشت یکماه هنوز تامین نشده است.
او اضافه کرد: کمبود سیمان میتواند ساختوسازهای این نهاد و سایر دستگاهها را در مهلت قانونی به تاخیر بیاندازد. معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی هم میگوید: سهمیه سیمان تعیین شده برای این استان جوابگوی نیاز فعالیتهای عمرانی دولتی و خصوصی نیست. نورعلی طالبزاده گفت: هماکنون ماهانه ۳۵هزار تن سیمان به استان خراسانشمالی داده میشود، در حالی که نیاز استان به این مصالح در ماه ۵۲هزار تن است.
او اضافه کرد: از وزارت بازرگانی درخواست افزایش سهمیه سیمان استان برای جبران کمبودها را کردیم که امیدواریم سهمیه استان متناسب با فعالیتهای عمرانی افزایش یابد.
تدوین طرح جامع بافت تاریخی شیراز بررسی شد
موضوع تدوین طرح جامع بافت تاریخی شیراز به منظور ایجاد اجماع همگانی دستگاههای متولی در این خصوص و مشارکت برای احیای این بافت در دیدار معاون رییسجمهوری از این بافت بررسی شد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت: در بازدید معاون رییسجمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور از بافت تاریخی شیراز، تاکید شد که طرح مجموعه بافت قدیم شیراز در ابعاد مختلف به تصویب مراجع ذیربط برسد.
محمدرضا بذرگر در گفتوگو با ایرنا افزود: قرار شد هرگونه اقدامی در این بافت با تصویب دستگاههای متولی از جمله میراث و سایر نهادها به ویژه در شورای بافت تاریخی باشد.
وی گفت: همه دستگاهها باید تعامل مثبت و اجماع در خصوص بافت تاریخی در جهت احیای آن داشته باشند.
اختصاص ۱۷۱میلیارد ریال برای مقاومسازی واحدهای مسکونی روستایی در یزد
معاون مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان یزد گفت: در سال جاری، ۱۷۱میلیارد ریال برای مقاومسازی سه هزار واحد مسکونی روستایی ایناستان اختصاص یافت.
به گزارش ایرنا، علیمحمد افخمی در مراسم بهرهبرداری از ۲۳واحد مسکونی در بافق افزود: یک هزار واحد مسکونی ویژه اقشار کمدرآمد، محرومان و زوجهای جوان با زیربنای ۸۰متر مربع در شهرهای یزد، بافق، طبس، اردکان، تفت، مهریز، صدوق، خاتم، میبد و ابرکوه ساخته میشود.
افخمی هزینه ساخت این واحدها را ۲۰۰میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: هزینه ساخت ۶۰۰واحد از محل اعتبارات حساب ۱۰۰امام (ره)و بقیه از اعتبارات سفر رییسجمهوری تامین میشود.
وی همچنین گفت: دو هزار و ۵۰۰واحد مسکونی روستایی با ۱۲۵میلیارد ریال هزینه طی دو سال گذشته در این استان بهسازی و مقاومسازی شد.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بافق نیز در این مراسم گفت: ۲۳واحد مسکونی ویژه محرومان و اقشار کم درآمد در زمینی به مساحت سه هزار و ۶۴۷متر مربع طی مدت ۱۸ماه در شهرک ولیعصر(عج) بافق ساخته شد.
محمود محمدی، هزینه ساخت این واحدها را ۳میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال دانست و افزود: یک میلیارد و ۸۰۰میلیون ریال از این میزان از طریق تسهیلات بانکی تامین شدهاست.
۱۰ زلزله بالای ۴ ریشتر در ۷ استان کشور به وقوع پیوست
براساس آخرین اطلاعات مرکز لرزه نگاری کشوری، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ۱۰ زلزله بالای ۴ ریشتر در طول ۲۶ روز اول امسال در برخی استانهای کشور به وقوع پیوست.
به گزارش خبرگزاری مهر، در همین مدت وقوع زلزله بم در استان کرمان با ۱/۵درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بزرگترین و وقوع زلزلههای منطقه دراوی در استان فارس و مهران در استان ایلام با ۴ درجه در مقیاس امواج درونی زمین کمترین شدت را داشته است.همچنین در این مدت، استان کرمان با وقوع ۴ زلزله در مناطق ریحانشهر، خانوک، جیرفت و بم بیشترین وقوع زلزله را داشته است، علاوه بر کرمان در استانهای هرمزگان، خوزستان، فارس، خراسان شمالی، آذربایجان غربی و ایلام نیز طی این مدت زلزلههای بالای ۴ ریشتر به وقوع پیوسته است.
ارسال نظر