تخصیص وام‌های اعطایی به روستاییان که صرف ساخت‌و‌سازهای غیراصولی در مناطق مختلف می‌شود، پدیده بناهای غیر بومی را در بسیاری از بافت‌های ارزشمند تاریخی کشور تشدید می‌کند. به گزارش ایسنا، محمدحسن طبرسا، مدیرکل دفتر بافت‌های تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در آستانه روز جهانی و هفته بزرگداشت بناها و محوطه‌های تاریخی گفت: یکی از نگرانی‌های بزرگ کارشناسان میراث فرهنگی در جهت توسعه روستاها، نحوه به‌کارگیری وام‌هایی است که به روش‌های مختلف در اختیار روستاییان قرار می‌گیرند.

وی پیشنهاد کرد که در تخصیص وام‌های روستایی، ضوابط و اصول مربوط به ساخت و سازها در هر اقلیم متناسب با پهنه جغرافیایی هر سرزمین، تنظیم و به متقاضیان وام ابلاغ شود.

طبرسا افزود: این کار سبب می‌شود، تا علاوه بر استحکام‌بخشی بناهای روستایی، از مصالح بوم‌آورد و احجام بومی استفاده شود و از این پس شاهد بروز تصویرهای مغشوش در بافت‌های ارزشمند روستاهای تاریخی کشور نباشیم. به گفته طبرسا شرایط کنونی در زمینه احداث بناهای روستایی چنان غیراصولی است که از منطقه سیستان و بلوچستان واقع در منتهی‌الیه جنوب شرقی کشور گرفته تا آذربایجان در شمال غرب کشور با وجود تفاوت‌های فاحش اقلیمی و آب و هوایی، در هر دو منطقه از بلوک سیمانی و تیرآهن استفاده می‌شود!