افزایش کیفیت مصالح ساختمانی عمر مفید سازه را افزایش میدهد
گروه مسکن - الهام علاقهبندان: توجه به کیفیت، نوع و طرحهای مختلف انواع مصالح ساختمانی میتواند موجبات رشد صنعت ساختمانسازی در کشور را فراهم آورد. به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد امروزه در بازار مصالح ساختمانی مربوط به نازککاری محصولات متنوع با سرعت شگفتانگیزی جایگزین محصولات قدیمی و سنتی میشوند.
تولیدکنندگان این محصولات با ارائه طرحهای جدید سعی در تصاحب این بازار دارند که در این میان لازم است سازندگان ساختمانها با شناخت از این بازار اقدام به خرید کنند.
سرامیک از جمله مصالح موردنیاز ساختمانهای امروز است و برای شناخت بیشتر آن ششمین کنگره دوسالانه انجمن علمی سرامیک ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ماه در پژوهشگاه مواد و انرژی برگزار میشود.
فرهاد گلستانیفر رییس هیاتمدیره انجمن علمی سرامیک و دبیرکنگره با بیان مطلب فوق افزود: تبادل اطلاعات علمی و پیشرفتهای صنعت سرامیک طی سالهای اخیر مهمترین هدف برگزاری کنگره است.
گلستانیفر با اشاره به رشد صنعت سرامیک طی ۳۰سال اخیر اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۵۰۰کارخانه به نحوی به صنعت کاشی، چینی و مواد دیر گداز اختصاص دارد که زیرمجموعه صنعت سرامیک محسوب میشوند و این کنگره به منظور تبادل علمی تحقیقات صورت گرفته توسط این مجموعهها برگزار میشود.
رییس هیات مدیره انجمن علمی سرامیک تصریح کرد: ارتقای علمی شرکتکنندگان از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی و اطلاعرسانی از طریق نمایشگاههای همجوار کنگره از دیگر اهداف برگزاری این سمینار است.
به گفته وی در نمایشگاهی که همزمان با برگزاری کنگره برپا میشود دستاوردهایی از صنعت سرامیک به نمایش گذاشته شده است.
دبیر ششمین کنگره علمی سرامیک تصریح کرد: در جریان برگزاری کنگره، ۳ کارگاه آموزشی توسط افرادی از خارج کشور در سه زمینه ارائه میشود. گلستانیفر با اشاره به دریافت ۲۵۰ مقاله علمی خاطرنشان کرد: از این میزان ۱۳۰ مقاله برای ارائه پذیرفته شده که ۸۰ مقاله شفاهی و ۵۰ مقاله به صورت پوستر ارائه میشود. وی اظهار داشت: علاوه بر بررسی تولید سرامیک سنتی بخش عمدهای از کنگره به بررسی سرامیکهای پیشرفته شامل بایو سرامیک، نانوسرامیک، سرامیکهای هوافضا و هستهای میپردازد.
گلستانیفر خاطرنشان کرد: مهمترین هدف کنگره زمینهسازی برای تولید سرامیک پیشرفته است.
رییس هیات مدیره انجمن علمی سرامیک در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش این صنعت در بخش مسکن اظهار داشت: با توجه به اینکه در ساختمانسازی مقدار زیادی گچ، ماسه، شیشه، سیمان و مواد سرامیکی به کار میرود طبیعی به نظر میرسد که افزایش کیفیت در تولید سرامیک موجب افزایش طول عمر ساختمان میشود.
وی با تاکید بر کاهش قیمت تمام شده ساخت، با افزایش کیفیت مواد سرامیکی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشور از نظر تولید کاشی سنتی پیشرفت کرده و امروزه هر نوع طرح کاشی که در اسپانیا و ایتالیا به طور کلی کشورهای صاحب نام در این صنعت تولید میشود در ایران هم قابل تولید است.
وی با تاکید بر اینکه کیفیت تولید سرامیک سنتی در ایران در سطح خارجی است، گفت: در بخش تولید سرامیک سنتی، ایران ۵/۱درصد سهم جهانی را در دست دارد که این میزان نسبت به جمعیت ۷۰میلیونی رقم خوبی محسوب میشود.
به گفته گلستانیفر، این در حالی است که سهم ایران در تولید سرامیک پیشرفته در جهان یکصدم درصد است که از این رو مهمترین هدف انجمن علمی سرامیک تشویق صنعت، دولت و محققان نسبت به تولید سرامیک پیشرفته است.
دبیر ششمین کنگره علمی سرامیک با تاکید بر لزوم حمایت تحقیقاتی از محققان ایرانی تصریح کرد: در صورت حمایت از تولیدکنندگان و محققان ایرانی توان تولید تمام محصولات در ایران به خصوص در صنعت سرامیک وجود دارد.
رییس هیات مدیره انجمن علمی سرامیک با اشاره به مزیتهای ایران در تولید سرامیک گفت: وجود انرژی ارزان با توجه به انرژیبر بودن تولید سرامیک، تنوع مواد اولیه تولید سرامیک و نیروی کار ارزان مهمترین مزیتهای تولید سرامیک در کشور است.
گلستانی فر با تاکید بر لزوم توجه به صنعت سرامیک با توجه به امتیازهای تولید این محصول تصریح کرد: این امر لزوم توجه دولت به متولیان پژوهشی را افزایش میدهد تا بدین وسیله بتوانیم نتیجه بهتری را به دست بیاوریم.
دبیر ششمین کنگره علمی سرامیک با اشاره به ورود چینیها به بازار ایران اظهار داشت: ورود چین به بازار ایران خطر جدی و تهدید بزرگی برای صنعت سرامیک محسوب میشود.
رییس هیاتمدیره انجمن علمی سرامیک با اشاره به عدم توجه ما به صادرات محصولات سرامیکی اظهار داشت: با وجود تولید سالانه ۳۰۰میلیون متر مربع سرامیک در سال و مصرف میانگین ۵۰میلیون مترمربع و همچنین احتساب صادرات ۵۰میلیون متر مربع در خوشبینانهترین حالت، سالانه ۲۰۰میلیون متر مربع مازاد تولید وجود دارد که در انبارها باقی میماند.
وی با اشاره به رتبه نخست ایران در تولید سرامیک سنتی در خاورمیانه خاطرنشان کرد: این در حالی است که به دلیل سیاستهای نامطلوب در صادرات موفق نبودیم.
ارسال نظر