107هزارو 447فقره پروانه ساختمانی در کل کشور صادر شد

گروه مسکن- فرید قدیری: جدیدترین گزارش بانک مرکزی از بررسی پروانه‌های ساختمانی صادره توسط شهرداری‌های مناطق شهری کل کشور که مربوط به ۹ماه اول سال ۸۵است نشان می‌دهد، در این مدت برای ۱۰۷هزار و ۴۴۷ دستگاه ساختمان در کل مناطق شهری پروانه احداث صادر شده است که این رقم در مقایسه با ۹ماه اول سال ۸۴، معادل ۸/۱۵درصد رشد از خود نشان می‌دهد. به گزارش خبرنگار ما از کل پروانه‌های صادر شده در مدت مورد اشاره ۹/۹درصد به شهر تهران، ۸/۲۲درصد به شهر‌های بزرگ و ۳/۶۷درصد نیز به سایر مناطق شهری اختصاص داشته است.

۳۰۴هزار دستگاه واحد مسکونی در ۹ماه

سطح کل زیر بنای ساختمان‌هایی که در ۹ماه مورد گزارش بر آنها پروانه احداث صادر شده حدود ۶/۴۶میلیون متر مربع بوده است که ۵/۱۳درصد رشد نسبت به ۹ماه سال ۸۴ داشته است. برمبنای اطلاعات دریافتی از اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی و بر اساس تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده در ۹ماه مورد گزارش پیش‌بینی شده است، حدود ۳۰۴هزار دستگاه واحد مسکونی در ساختمان‌های مذکور ایجاد شود که نسبت به ۹ماه اول سال قبل از آن ۱/۱۴درصد رشد نشان می‌دهد. این گزارش می‌افزاید: از مجموع سطح کل زیر بنای ساختمان‌هایی که پروانه احداث آنها در ۹ماه اول سال ۸۵صادر شده، ۲/۲۰درصد به شهر تهران، ۷/۲۸درصد به شهرهای بزرگ و ۱/۵۱درصد نیز به سایر مناطق شهری اختصاص داشته است. متوسط سطح کل زیر بنای این ساختمان‌ها ۴۳۴متر مربع است که این رقم ۲درصد نسبت به سال ۸۴کاهش داشته است.

دوطبقه‌ها، ‌بیشترین

در ۹ماه اول سال ۸۵ از کل تعداد ساختمان‌هایی که برای احداث آنها پروانه صادر شده است ۲۴هزار و۶۳۴دستگاه یک طبقه، ۳۶هزار و ۳۲دستگاه دو طبقه، ۲۰هزار و ۱۹۷دستگاه سه طبقه، ۱۳هزار و ۸۸۱دستگاه چهار طبقه و ۱۲هزار و ۷۰۳دستگاه نیز پنج طبقه و بالاتر بوده است که نسبت به ۹ماه اول سال ۸۴ تعداد ساختمان‌های یک طبقه ۱/۲۵درصد، دو طبقه ۴/۶درصد، سه طبقه ۱۳درصد، چهارطبقه ۱/۱۸درصد و پنج‌طبقه و بالاتر ۵/۳۲درصد رشد داشته است. در ۹ماه اول سال ۸۵ ساختمان‌های دو طبقه، یک طبقه، سه طبقه، چهارطبقه و پنج‌طبقه به بالا به ترتیب با ۵/۳۳درصد، ۹/۲۲درصد، ۸/۱۸درصد، ۹/۱۲درصد و ۹/۱۱درصد از کل تعداد پروانه‌های ساختمانی را به خود اختصاص داده‌اند.

کاهش تعداد ساختمان‌های سه‌طبقه

در نه ماه مورد گزارش، از کل تعداد پروانه‌های ساختمانی صادره در شهرهای بزرگ، ۳هزار و ۸۰۸ دستگاه به ساختمان‌های یک طبقه، شش‌هزار و ۹۷۸دستگاه به بناهای دو طبقه، ۵هزار و ۳۸۰ دستگاه به ساختمان‌های سه طبقه، سه هزار و ۸۳۰ دستگاه به بناهای چهار طبقه و ۴هزار و ۴۸۵دستگاه به ساختمان‌های پنج طبقه و بیشتر اختصاص داشته است که در مقایسه با نه ماه اول سال ۱۳۸۴، تعداد ساختمان‌های سه طبقه ۸/۶درصد کاهش داشته، در حالی که تعداد ساختمان‌های یک طبقه ۹/۰درصد، دو طبقه ۱/۷درصد، چهار طبقه ۴/۸درصد و پنج‌طبقه و بیشتر ۷/۸درصد رشد داشته است.

از کل تعداد پروانه‌های ساختمانی فوق، ساختمان‌های یک طبقه ۶/۱۵درصد، دو طبقه ۵/۲۸درصد، سه طبقه ۰/۲۲درصد، چهار طبقه ۶/۱۵درصد و پنج‌طبقه و بیشتر ۳/۱۸درصد را به خود اختصاص داده‌اند.

سایر مناطق شهری

همچنین در نه ماه اول سال ۱۳۸۵، شهرداری‌های سایر مناطق شهری کشور در مجموع برای ۷۲هزار و ۳۵۸دستگاه ساختمان با حدود ۸/۲۳میلیون متر مربع سطح کل زیربنای طبقات، پروانه احداث صادر کرده‌اند که در مقایسه با نه ماه اول سال قبل از نظر تعداد و سطح کل زیربنای طبقات به ترتیب ۳/۱۸درصد و ۵/۱۶درصد رشد نشان می‌‌دهد. متوسط سطح کل زیربنای این ساختمان‌ها ۳۲۹مترمربع است که ۵/۱درصد نسبت به نه ماه اول سال قبل با کاهش مواجه بوده است. در نه ماه مورد گزاش، از مجموع تعداد پروانه‌های صادره در سایر مناطق شهری، ۲۰هزار و ۶۶۹دستگاه به ساختمان‌های یک طبقه، ۲۸هزار و ۸۳۳دستگاه به بناهای دو طبقه، ۱۴هزار و ۶۹دستگاه به ساختمان‌های سه طبقه، ۴هزار و ۸۶۶دستگاه به بناهای چهارطبقه و ۳هزار و ۹۲۱دستگاه به ساختمان‌های پنج طبقه و بیشتر اختصاص داشته است که در مقایسه با نه ماه اول سال ۱۳۸۴، تعداد ساختمان‌های یک طبقه ۲/۳۱درصد، دو طبقه ۲/۶درصد، سه طبقه ۲/۲۴درصد، چهار طبقه ۲/۲۱درصد و پنج‌طبقه و بیشتر ۴/۳۵درصد رشد نشان می‌دهد.