برنامه ساخت خانه‌های اجاره‌ای

گروه مسکن - الهام علاقه‌بندان: مراسم سالگرد تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با حضور وزیر مسکن، رییس بنیاد مسکن، نماینده ولی فقیه و جمعی از مدیران استانی برگزار شد. عکس: دنیای اقتصاد- سعید عامری

محمد سعیدی‌کیا وزیر مسکن و شهرسازی در این مراسم با اشاره به فعالیت‌های صورت‌گرفته توسط بنیاد مسکن گفت: ساخت واحدهای اجاره‌ای در سال گذشته شروع شد و محدودیتی برای بنیاد مسکن در ساخت این واحدها وجود ندارد.

به گفته وی آماده‌سازی، واگذاری حق بهره‌برداری و تامین زمین برای مسکن محرومین از امکاناتی است که در اختیار بنیاد مسکن برای ساخت واحدهای مسکونی قرار می‌گیرد.

سعیدی‌کیا با اشاره به بودجه سال ۸۶ خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس برنامه‌های گسترده‌ای را برای بخش مسکن در بودجه تصویب کردند.

وزیر مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه مسکن اجاره‌ای از برنامه‌های اصلی این وزارتخانه است تصریح کرد: در سال ۸۵ برنامه ساخت ۳۰هزار دستگاه مسکن اجاره‌ای را داشتیم که این رقم در سال جاری به ۵۰هزار دستگاه افزایش می‌یابد.

سعیدی‌کیا در تشریح نحوه ساخت مسکن اجاره‌ای و میزان اعتبارات لازم برای تامین اعتبارات خاطرنشان کرد: به منظور کمک به سازنده به جهت ساخت این واحدها زمین بدون دریافت پول و وام با بهره ۴درصد در اختیار سازنده قرار می‌گیرد.

سعیدی‌کیا گفت: بعد از ساخت واحد‌های مسکونی، سازنده مکلف است ۵سال واحدهای مسکونی را به صورت اجاره در اختیار مردم قرار دهد و بعد از آن می‌تواند در صورت تمایل خانه‌های ساخته‌شده را به فروش برساند.

وزیر مسکن خاطرنشان کرد: در صورت فروش واحدها زمین به صورت اجاره ۹۹ساله به خریدار واگذار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دولت در این طرح مالک زمین باقی می‌ماند خاطرنشان کرد: دولت حق بهره‌برداری از زمین را به افراد واجد شرایط واگذار می‌کند، وزیر مسکن با اشاره به اینکه زمین‌های موردنظر شناسایی شده، تصریح کرد: افراد بدون خانه که تاکنون از امکانات دولتی استفاده نکرده‌اند می‌توانند با تشکیل تعاونی از تسهیلات طرح فوق بهره‌مند شوند.

سعیدی‌کیا اظهار داشت: در جریان آماده‌سازی زمین به سازنده (افرادی که دارای پروانه ساخت هستند) کمک می‌شود و سپس واحدهای مسکونی به اعضای تعاونی منتقل خواهد شد.

وی با بیان اینکه به هر واحد ۱۴میلیون تومان وام به همراه یارانه پرداخت می‌شود گفت: در شهرهای زیر ۱۵۰هزار نفر وام با یارانه ۵ تا ۶درصد ارائه می‌شود.

سعیدی‌کیا با تاکید بر اینکه دولت قرارداد زمین را به صورت اجاره و با قیمت منطقه‌ای منعقد می‌کند گفت: مدت بازپرداخت وام برای آماده‌سازی واحدها حداکثر ۱۵ساله و پلکانی است.

وی اظهار داشت: در صورتی که طرح در بافت فرسوده اجرا شود از مجریان آن حمایت می‌کنیم.

وزیر مسکن و شهرسازی خاطرنشان کرد: در بودجه ۸۶ انتشار ۶۰۰میلیارد ریال اوراق مشارکت در بخش مسکن تصویب شده که از این رقم سهم خوبی به تهران اختصاص دارد.

سعیدی‌کیا در تشریح اهداف اصلی ساخت خانه‌های اجاره‌ای خاطرنشان کرد: هدف اصلی از اجرای این طرح صاحبخانه کردن مردم و کاهش قیمت مسکن با هدف حذف قیمت زمین از قیمت تمام شده است.

وی در خصوص عملکرد بنیاد مسکن در زمینه ساخت مسکن روستایی گفت: در راستای فعالیت‌های بنیاد مسکن در سال گذشته۳۳۰هزار سند برای خانه‌های روستایی صادر شده و ۵هزار واحد مسکونی برای محرومان ساخته و تحویل شده است.

وی افزود: این در حالی است که در راستای فعالیت‌های بنیاد مسکن مقرر شد در سال‌جاری ۹هزار واحد مسکونی برای محرومان به اتمام رسیده و ساخت ۱۸هزار واحد جدید شروع شود.

این گزارش حاکی است، سعیدی‌کیا در پایان صحبت‌هایش در جمع اصحاب رسانه از اینکه سوالی در خصوص در زمینه قیمت و گرانی پرسیده نشد تشکر کرد.

بیمه مسکن

همچنین تابش، رییس بنیاد مسکن در این مراسم با اشاره به ساخت مسکن برای محرومان اظهار داشت: فعالیت بنیاد مسکن در برهه‌ای از زمان به دلیل واگذاری اصل وظایف به سایر سازمان‌ها با وقفه مواجه شد، اما از زمان آقای سعیدی‌کیا فعالیت اصلی بنیاد در هر استانی به همان استان‌ فرستاده شد.

رییس بنیاد مسکن در خصوص ساخت مسکن روستایی خاطرنشان کرد: ۵هزار واحد مسکونی در سال قبل ساخته شده و ۱۲هزار واحد نیمه‌تمام داریم و ساخت ۱۸هزار واحد مسکونی روستایی هم در سال‌جاری شروع شده است.

تابش تصریح کرد: برای ساخت مسکن روستایی از اعتبارات استانی استفاده می‌شود، چرا که در این مقطع زمانی دیگر استاندارها با کمبود اعتبار روبه‌رو نیستند.

وی خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن برای ساخت مسکن روستایی و اجرای برنامه‌ها شعار «ساخت زیاد، خوب، سریع و ارزان» را پیش روی خود قرار داده است.

رییس بنیاد مسکن با اشاره به ساخت مسکن شهری تصریح کرد: در این بخش به‌کارگیری فناوری‌های جدید و روزآمد ماموریت بزرگ و مهمی است که باید تحقق پیدا کند.

تابش با بیان اینکه گروه‌های خیرین مسکن‌ساز در همه استان‌ها تشکیل شده خاطرنشان کرد: در سال‌جاری مبلغ ۷میلیارد تومان به عنوان پشتوانه برای خیرین مسکن در نظر گرفته شده تا افرادی که از هیچ طریقی امکان خانه‌دار شدن برایشان وجود ندارد از این مجرا صاحب خانه شوند.

تابش ضمن تاکید بر لزوم تامین منابع مالی برای ساخت مسکن شهری تصریح کرد: با توجه به کمبود منابع تاکنون از منابع بنیاد برای ساخت مسکن شهری استفاده شده که این امر نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

رییس بنیاد مسکن با تاکید بر لزوم توجه به «بیمه مسکن» ساختمان گفت: بنیاد مسکن به این منظور «بیمه میهن» را تاسیس کرد.

تابش با اشاره به بحث بازسازی خانه‌های مسکونی خاطرنشان کرد: بازسازی بم در اولویت برنامه‌ها قرار دارد که امیدواریم تا پایان سال ۸۶ ساخت اماکن عمومی و تجاری که به بنیاد مسکن سپرده شده به پایان برسد.

وی افزود: بازسازی خانه‌های قشم، زرند و استان لرستان، از دیگر برنامه‌های بنیاد مسکن در زمینه بازسازی خانه‌های مسکونی است.

رییس بنیاد مسکن با اشاره به اخذ مجوز تاسیس آموزشکده مقاوم‌سازی گفت: اولین دوره آموزشکده با کمک وزارت کار برگزار می‌شود.

تابش در مورد ساخت سالانه ۲۰۰هزار واحد مسکونی روستایی اظهار داشت: اکنون ساخت ۲۰۰هزار واحد مسکونی در حال تکمیل است و عملیات ساخت ۲۰۰هزار واحد نیز که در سال ۸۵ آغاز شد در سال‌جاری ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به ساخت ۳۰۰هزار واحد مسکونی روستایی در سال‌جاری گفت: بنا به دستور رییس‌جمهوری امسال ۳۰۰هزار واحد مسکونی روستایی ساخته می‌شود.