خانه‌‏های پیش‌‏ساخته نیاز کشور را برآورده می‌‏کند

با واردات تکنولوژی خانه‌‏های پیش‌‏ساخته می‌‏توان نیاز کشور در بخش مسکن را برآورده کرد. محمود جواهری امیر‌، عضو جامعه انبوه‌‏سازان کشور و معاون اسبق اجرایی کانون سراسری انجمن‌‏های صنفی انبوه‌‏سازان مسکن و ساختمان ایران‌، در گفت‌و‌گو با ایلنا‌، درباره افزایش قیمت مسکن، گفت: به نظر می‌‏رسد ما در مورد بحث مسکن در کشور اعم از بخش‌‏های غیردولتی و دولتی نگرش سخت‌‏افزاری داشتیم و تمام راهکارها را در این بخش به کار بستیم‌، اما رویکرد نرم‌‏افزاری تاکنون نداشته‌‏ایم‌، که در این راستا باید به مهندسی فرهنگ‌‏ مسکن فکر کنیم.

وی‌ با بیان اینکه آنچه تاکنون رخ داده حکم آمرانه از سوی دولت بوده است که طی این مدت تصمیم‌‏های خودمان را بر مردم تحمیل کرده‌‏ایم‌، افزود: تا زمانی ‌‏که فرهنگ‌‏سازی (مهندسی فرهنگ در بخش مسکن) نداشته باشیم‌، نمی‌‏توان مشکلات مسکن را حل کرد.

جواهری امیر، خاطرنشان کرد: راه برون‌‏رفت از مشکلات مسکن برنامه‌‏ریزی صحیح در بخش نرم‌‏افزاری مسکن است‌، بر این اساس باید به دنبال یک الگوی منطقی باشیم.

وی با اشاره به اینکه اگر تمام بخش‌‏ها کمک کنند‌، با تغییر نگاه به فرهنگ جامع ساختمان خواهیم رسید‌، اظهارداشت: فرهنگ منطقی استفاده از مسکن را باید آموزش دهیم‌، چرا که با همکاری وزارت مسکن در یک زمان کوتاه می‌‏توان در مسیر توسعه فرهنگی حرکت کرد.

این کارشناس مسکن‌، یادآور شد: اگر دولت تولید‌‏کننده و مصرف‌‏کننده به یک باور مشترک در بخش مسکن برسند‌، دیگر حلقه مفقوده نخواهیم داشت و معضلات مسکن از جمله عدم‌تعادل عرضه و تقاضا و گرانی مسکن حل می‌‏شود.

وی متذکر شد: طرح فرهنگی‌، اقتصادی و اجتماعی در بخش مسکن باید تدوین و به صورت طرح راهبردی در اختیار بخش‌‏های مختلف قرار گیرد‌، لذا می‌‏توان به یک مدیریت استراتژیک دست پیدا کرد.

جواهری امیر‌، با بیان اینکه ما از بی‌‏فرهنگی در مسکن رنج می‌‏بریم، اذعان داشت: با آموزش صحیح به سازندگان، مصرف‌‏کنندگان، بانک‌‏ها و دولت و رسیدن به یک تکنولوژی مناسب می‌‏توان فرهنگ مهندسی را اشاعه داد.

وی درباره ارتقای سطح تکنولوژی ساخت‌و‌ساز در کشور‌، تاکید کرد: تکنولوژی خانه‌‏های پیش ساخته باید با سرعت وارد کشور شود و اگر دولت اراده کند‌، جلوی روند کند واردات تکنولوژی خانه‌‏های پیش ساخته گرفته خواهد شد.

جواهری‌‏ امیر، اعلام شد: برخی از شرکت‌‏ها در واردات تکنولوژی خانه‌‏های پیش‌ساخته پیش‌قدم شده‌‏اند‌، اما ادامه روند مذکور نیازمند حمایت جدی دولت و آمادگی بازار مصرف است‌، چرا که با دیدگاه حاکمانه نمی‌‏توان وارد شد‌، زیرا کار بی‌‏ثمر و روند آن آهسته خواهد شد‌، اما اگر با آموزش صحیح فرهنگ‌‏سازی صورت گیرد، مردم از خانه‌‏های پیش ساخته استقبال می‌‏کنند.

وی درباره مزیت خانه‌‏های پیش ساخته‌، تصریح کرد: خانه‌‏های پیش‌‏ساخته مقاومت بالایی در برابر زلزله دارند و با هزینه کم و زمان بسیار کوتاه قابل ساخت است و تا ۲۰ طبقه نیز امکان ساخت آپارتمان وجود دارد.

معاون اسبق اجرایی کانون سراسری انجمن‌‏های صنفی انبوه‌‏سازان، گفت: خانه‌‏های پیش‌ساخته توسط کارخانه‌‏های سیار تولید می‌‏شود و به عنوان یک خط تولید است.

وی‌ با بیان اینکه با یک مدل کارخانه‌‏های همراه می‌‏توان سالانه بیش از ۱۰‌هزار واحد مسکونی را ساخت‌، ادامه داد: اگر بازاریابی صحیح انجام شود و با حمایت دولت کارخانه‌‏های همراه وارد شود‌، می‌‏توان نیاز سالانه کشور به یک‌میلیون واحد مسکونی را مرتفع کرد.

جواهری امیر، متذکر شد: سرمایه‌‏گذاران مشکل قیمت برای واردات کارخانه‌‏های همراه را ندارند‌، اما باید تضمین‌‏های لازم به سرمایه‌‏گذاران داده شود که آنها با جدیت و بدون نگرانی وارد این عرصه شوند.

وی افزود: در‌حال‌حاضر سالانه ۴۰۰هزار واحد مسکونی ساخته می‌‏شود که با این حساب حدود ۶۰۰ هزار واحد مسکونی از برنامه عقب هستیم‌، لذا با روند فعلی و برای رسیدن به حد مورد تقاضا حداقل ۶۰ تا ۷۰ سال زمان می‌‏برد.

معاون اسبق اجرایی کانون سراسری انجمن‌‏های صنفی انبوه‌‏سازان مسکن و ساختمان ایران‌، با بیان اینکه اگر تکنولوژی‌‏های ساخت مسکن وارد شود‌، می‌‏توان شهر جدید طراحی کرد‌، یادآور شد: تعداد کمی کارخانه‌‏های همراه ساخت مسکن وارد کشور شده است‌، اما برای توسعه این امر باید فرهنگ‌‏سازی مناسب صورت گیرد.

وی یادآور شد: امروز این اراده در دولت وجود دارد که برای حل مشکل مسکن در یک همکاری بین بخشی و با همکاری چند وزارتخانه نهضت ملی مسکن ایجاد کند و در یک برنامه تدوین شده‌، معضلات این بخش را حل کند.جواهری امیر، افزود: تمام بخش‌‏های ساخت‌و‌ساز باید وارد این عرصه شوند و باید از تمام پتانسیل‌‏ها استفاده کرد.