وزارت راه و پروژههای عمرانی نیمه تمام
روند رو به تکمیل پروژههای وزارت راهوترابری
شتاب فزاینده در روند تکمیل پروژههای نیمهتمام عمرانی و نیز افزایش ناوگان و به تبع آن عملکرد در تمامی بخشهای حملونقل، نشاندهنده وضعیت رو به رشد وزارت راه و ترابری در سال ۸۵ است. فعالیتهای عمرانی وزارت راه
وزارت راه و ترابری در سال ۸۵ با دارا بودن بالاترین رقم بودجه عمرانی در مقایسه با سایر وزارتخانهها، بدون شک نقشی تعیینکننده در تحقق وعده ریاست جمهوری مبنی بر تکمیل پروژههای نیمهتمام داشت.
عملی شدن این امر یعنی تکمیل ۹هزار طرح عمرانی ملی و ۴۵هزار طرح عمرانی استانی به گفته بسیاری از کارشناسان اقتصادی در بلندمدت سبب افزایش سطح اشتغال و کاهش نرخ تورم و در نتیجه رونق اقتصادی خواهد شد.
سرنوشت آزادراه زنجان- تبریز
در این میان مهمترین پروژهای که تکمیل آن توسط وزارت راه و ترابری از سال ۸۴ شتاب فزایندهای گرفته و اتمام قسمت اعظم آن در سال ۸۵ در دستور کار این وزارتخانه قرار داشت، آزادراه زنجان- تبریز به طول ۲۸۵ کیلومتر بود.
فاز اول این آزادراه از زنجان تا سرچم به طول ۸۵ کیلومتر است که پیشتر مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
فاز دوم آن نیز به طول ۱۶۸ کیلومتر از سرچم تا بستانآباد قرار بود در سالجاری افتتاح شده و مورد بهرهبرداری قرار گیرد که به دلیل اختلافاتی که بین وزارت راه و پلیس راه وجود داشت این کار تا کنون محقق نشده است.
هر چند که بنا به اظهار مسوولان وزارت راه کار ساخت این قسمت حدود سه ماه است که تقریبا به پایان رسیده و از همان زمان تردد در این محدوده برقرار شده است.
این در حالی است که پلیس راه از اواسط اسفند ماه در طول این مسیر مستقر شد و همزمان وزیر راه و ترابری در گفتوگو با فارس اعلام کرد که آزادراه زنجان- تبریز برای عبور مسافران نوروزی آماده شده و رانندگان میتوانند برای رفتن به شهرهای شمال غربی کشور از این مسیر عبور کنند.
فاز سوم آزادراه زنجان- تبریز هم ۳۲ کیلومتر طول دارد که طبق وعده قبلی وزارت راه در سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
حال باید دید که ماجراهای پر کش و قوس فاز دوم برای این قسمت نیز اتفاق خواهد افتاد یا خیر.
آزادراه تهران- شمال
دیگر پروژه مهم وزارت راه در بخش جادهای آزادراه تهران- شمال است که یکی از قدیمیترین پروژههای نیمهتمام عمرانی در کشور محسوب میشود.
در مورد اقدامات انجام شده برای تکمیل این آزادراه در سال ۸۵ وزیر راه و ترابری در گفتوگو با فارس اظهار داشت: پس از مشکلاتی که با طرف چینی در مورد سپردن تضمین به وجود آمده بود، طرف چینی سرانجام این تضمین را به مبلغ ۶۰میلیون دلار به بانک عامل سپرد و کار ساخت ۳۲ کیلومتر از کن تا گچسر را شروع کرد.
البته در مورد قطعات دیگر این آزادراه نیز مشکلاتی از قبیل تملک اراضی و اختلاف با سازمان حفاظت از محیط زیست، روند پیشرفت کار را کند کرده بود که رحمتی در این رابطه گفت: وزارت راه در طول سالی که گذشت جمعا مبلغ ۸میلیارد تومان به منظور تملک اراضی منطقه و ۳۲میلیارد تومان برای پیشپرداخت به طرف چینی هزینه کرده است که احتمالا تا پایان سال ۲۰میلیارد تومان دیگر هم از محل اوراق مشارکت به این آزادراه اختصاص یابد.
بنا به وعده وزیر راه کار ساخت این آزادراه تا حداکثر ۴ سال آینده به پایان خواهد رسید.
ارسال نظر