افزایش وام مسکن آثار تورمی به دنبال ندارد
با اعطای وام مسکن به تعاونیها و انبوهسازان علاوه بر افزایش ساخت و ساز، میزان نقدینگی موجود در جامعه و نرخ تورم کاهش مییابد. یک عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با افزایش وامهای مسکن در آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار اظهار داشت: به اعتقاد من، با توجه به آن که وامهای تعیین شده از مبلغ بالایی برخوردار نیست، هنوز نمیتواند اثر قابل توجهی در خانهدارکردن مردم داشته باشد.
"علی افشاری" تصریح کرد: افزایش وام مسکن از سوی شورای پول و اعتبار، در بالارفتن قیمت مسکن تاثیرگذار نیست، ممکن است کسانی که مصمم به خرید مسکن هستند حداقل با وام ۱۸میلیون تومانی بتوانند از عهده تامین مسکن برای خانواده خود برآیند، بنابراین امیدوارم که این کار بتواند در راه انداختن بازار مسکن موثر باشد و آن را از حالت رکود خارج کند.
نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی، ابراز امیدواری کرد: آن دسته از واحدهای مسکونی خالی از سکنه که در اختیار انبوهسازان قرار دارد با ابلاغ این مصوبه به فروش برود و مردم صاحب خانه شوند.
عضو کمیسیون عمران مجلس، با بیان این که افزایش میزان وام مسکن هیچگونه آثار تورمی بهدنبال ندارد، گفت: دولت راه کارهای متعددی را برای جلوگیری از افزایش قیمت مسکن و اجارهبها پیشبینی کرده است،از جمله این که در ازای ساخت هر واحد مسکونی، وام مسکن در اختیار سازندگان تعاونی و انبوهسازان قرار گیرد.به عقیده او،این سیاست به ساخت واحدهای مسکونی برای اقشار نیازمند کمک میکند و هم در جهت تولید به کار گرفته میشود، بنابراین آثار تورمی بهدنبال نخواهد داشت.
افشاری تزریق وامهای مسکن به انبوهسازان را در تامین مسکن اقشار نیازمند موثر خواند و گفت: با این سیاست انبوه سازان در مقابل ساخت واحد مسکونی و واگذاری آن به متقاضیان و خریداران متعهد خواهند شد و در آن صورت از تورم و انباشت نقدینگی در جامعه اثری نخواهد بود.
عضو کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم از طریق وام و تزریق آن به جامعه، مسکن مردم را تامین کنیم باید بیش از ۷۰درصد قیمت مسکن پرداخت شود، ولی حتی رقم ۱۸میلیون تومان هم بیش از ۳۰درصد قیمت مسکن نیست.
ارسال نظر