دیروز در وزارت مسکن برگزار شد
همایش مقاومت ساختمانها در برابر زلزله
گروه مسکن- الهام علاقهبندان: دومین همایش مقاومت ساختمانها در برابر زلزله و آتشسوزی روز گذشته توسط مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و با حضور رییس سازمان و کارشناسان برگزار شد. «حیدرینژاد» رییس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در جریان برگزاری این همایش با اشاره به تاسیس سازمان در سال ۵۱، اظهار داشت: مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در غالب پروژه UNDP به دنبال تاسیس چندین شعبه از این سازمان در سایر کشورهای دنیا در ایران تاسیس شد. رییس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن تصریح کرد: به دنبال شکلگیری این مرکز، سازمان مامور شد که کلیه تحقیقات مربوط به ساختمان و مسکن را بر عهده بگیرد.وی با بیان اینکه کلیه امور مرتبط با مقاومت ساختمانها به عهده مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن است اظهار داشت: هرگونه کوتاهی که شده باشد بر عهده سازمان است.
حیدرینژاد با بیان اینکه بیشترین تلاشها برای ارائه عملکرد مثبت صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: اگر از ما سوال شود که از عملکرد خود راضی هستید، به طور قطع خواهیم گفت خیر چرا که در مقایسه با سایر کشورهای دنیا عملکردی که باید صورت نگرفته است.
رییس مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان تصریح کرد: مقاومت ساختمانها در برابر آتش، زلزله، ساخت ساختمان با تاکید بر مصرف بهینه انرژی از نکاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
حیدرینژاد با اشاره به لزوم صرفهجویی در مصرف انرژی برای ساخت یک ساختمان اظهار داشت: این در حالی است که تاکید بیش از پیش برای بهینهشدن مصرف سوخت در ساختمانسازی موجب شده که در هر ساختمان فقط ۴۰درصد انرژی مصرف شود.به گفته وی، با وجودی که برای ساخت یک ساختمان هزینه بالایی مصروف میشود اما درنهایت دیده میشود که ساختمانها نیاز اساسی به مقاومت در برابر آتش دارند.رییس مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان با اشاره به لزوم رعایت استاندارد در مقاومسازی ساختوساز در برابر آتش خاطرنشان کرد: موضوع استانداردسازی آنطور که باید در ساختمانسازی رعایت نمیشود.حیدری با اشاره به تدوین مبحث سوم ساختمان خاطرنشان کرد: در صورتی که این طرح را ملاحظه کنید آنطور که انتظار میرود کامل و جامع نیست.
در ادامه این مراسم سعیده بختیاری، دبیر همایش در تشریح اهداف برگزاری همایش اظهار داشت: کمک به پیشرفت و توسعه علوم و فناوری، آشنایی مهندسان با اصول ساخت و ساز از عمدهترین اهداف برگزاری همایش است.
بختیاری در ادامه با بررسی رفتار برخی مصالح ساختمانی موجود در کشور در برابر آتش خاطرنشان کرد: برابر آزمایشهای صورت گرفته استفاده از مواد پلیمری در صنعت ساختمان کشور روبه افزایش بود. این امر مقاومت ساختمانها را در برابر آتش کاهش میدهد چرا که این مواد دارای رفتار خطرناکی در برابر آتش هستند.دبیر همایش در ادامه تصریح کرد: با توجه به نتایج به دست آمده استفاده از بسیاری از مصالح جدید و خصوصا مصالح پلیمری در فضاهای مختلف ساختمان مناسب نبوده و خطرناک محسوب میشوند. بختیاری خاطرنشان کرد: با توجه به موارد فوق برای استفاده از این مصالح در ساختمانها باید مقررات مناسب تدوین و محدودیتهای استفاده از آنها مشخص شود.وی افزود: تولیدکنندگان باید ملزم شوند که محصولات خود را از نظر خواص آتش آزمایش کرده و نتیجه را بر روی محصول به صورت برچسب حک کنند.
گفتنی است، در روز نخست همایش مقالات علمی حول محورهای ایمنسازی انبارهای صنعتی در برابر آتشسوزی، بررسی اثر افزودن الیاف پنبه بر روی خواص اندودها و تختههای پایه گچی در برابر آتش، شهری ایمن با مشارکت شهروندان، کلیات ضوابط و مقررات محافظت ساختمانها در برابر آتش، ضوابط راههای خروج مطابق با مبحث سوم مقررات ملی ساختمان و روشهای طبقهبندی مصالح و اجزای ساختمانی از نظر ایمنی در برابر آتش ارائه شد. همچنین در روز دوم همایش کارگاههای آموزشی در این خصوص برگزار میشود.
ارسال نظر