ملیحه‌سادات حسینی- تب گرانی مسکن در ماه‌های سرد آخر سال که به دنبال افزایش شدید قیمت زمین به وجود آمد، مشکلاتی را در عرصه ساخت‌وساز ایجاد کرده است. گرانی زمین در نهایت باعث شد که تولیدکنندگان ساختمان دچار مشکلات زیادی شوند.

شکست بازار مسکن و در مقابل آن از بین رفتن انگیزه ساخت‌وساز در بین انبوه‌سازان مسکن با افزایش قیمت زمین و بالابودن سهم هزینه مسکن در زمینه ساخت‌وساز ما را بر آن داشت تا گفت‌وگویی کوتاه با مجتبی بیگدلی یکی از اعضای هیات‌مدیره انبوه‌سازان کشور درمورد افزایش قیمت مسکن و همچنین وضعیت آن در سال آینده داشته باشیم.

نظر شما درمورد وضعیت بازار مسکن در سال گذشته و پیش‌بینی وضع آن در سال آینده چیست؟

در اردیبهشت ماه سال گذشته در رابطه با افزایش قیمت مسکن و کنترل بازار، هشدارهایی به نهادهای مسوول داده شد که متاسفانه با بی‌توجهی مسوولان روبه‌رو شد. شاید یکی از دلایل افزایش قیمت زمین را ورود بخش دولتی در صنعت ساخت‌وساز کشور دانست.

یعنی بی‌توجهی مسوولان را می‌توان یکی از عوامل افزایش قیمت مسکن دانست؟

طی یکسال گذشته با افزایش ۱۰۰ تا ۱۲۰درصدی مصالح ساختمانی روبه‌رو بوده‌ایم و این در حالی است که ۹۵درصد تولیدکنندگان این محصولات در بخش دولتی قرار دارند.

وزارت بازرگانی به عنوان یک متولی دولتی، با صادرات سیمان و بالا بردن قیمت آن در ماه‌های گذشته کمک شایانی به امر گرانی مسکن کرده است.

حتی اخیرا هم شاهد آن بوده‌ایم که شرکتی مثل آب و فاضلاب به استناد مصوبه شورای اقتصاد، نرخ تعرفه انشعاب خود را ۱۷۰درصد افزایش داده است.

همه این موارد در مقایسه با کشورهایی همچون امارات، افغانستان یا حتی عراق که دولت‌هایشان حامی بخش انبوه‌سازی هستند، تسهیلاتی از قبیل پروانه و زمین را به صورت رایگان در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌دهند.

این سیاست در کشور ما همواره مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

با توجه به مسائل مطرح شده وضعیت بازار مسکن را در سال آینده چه‌طور ارزیابی می‌کنید؟

به عقیده من و با توجه به روند حاکم بر بازار مسکن، سال آینده سالی وخیم برای وضعیت مسکن پیش‌بینی می‌شود.

تولیدکنندگان مسکن تنها مانده و دیگر حمایتی نمی‌شوند و همین موضوع باعث بی‌رغبتی در عرصه تولید و از طرفی رونق بازار دلالی و سودجویی شده است.