ویژه - دیروز در شورای شهر انجام شد
تحقیق و تفحص از شهرداری تهران بابت بافت فرسوده
گروه مسکن- مینا یوسفی: شورای شهر تهران از دو هفته گذشته با رویه انتقادی نسبت به عملکرد سازمان نوسازی تهران بحثی را آغاز کرده است که نهتنها عملکرد شهرداری تهران را در مورد احیای بافتهای فرسوده نقد و بررسی میکند، بلکه زمینه طرح چالشهای موجود در نوسازی بافتهای فرسوده را مطرح میکند.
چمران: اوراق مشارکتی که شهرداری فروخته کجا هزینه شده است؟
گروه مسکن- مینا یوسفی: شورای شهر تهران از دو هفته گذشته با رویه انتقادی نسبت به عملکرد سازمان نوسازی تهران بحثی را آغاز کرده است که نهتنها عملکرد شهرداری تهران را در مورد احیای بافتهای فرسوده نقد و بررسی میکند، بلکه زمینه طرح چالشهای موجود در نوسازی بافتهای فرسوده را مطرح میکند. به گزارش دنیایاقتصاد، عملکرد سازمان نوسازی تهران که طی سال گذشته موجی از اعتراضها را در میان اعضای منتقد شورای شهر تهران به وجود آورد، از دو هفته گذشته بهطور رسمی در صحن علنی شورای شهر مورد ارزیابی قرار گرفته است.
استفاده نادرست از اوراق مشارکت فروخته شده، نقش مبهم سازمان نوسازی در ساختوسازهای مردمی در بافتهای فرسوده، طرح فروش مسکن متری و بهطور کلی نحوه هزینهکرد درآمدهای سازمان از جمله مواردی است که طی دو جلسه گذشته، اعضای شورای شهر به عنوان انتقاد از سازمان نوسازی مطرح کردهاند.
به گزارش دنیایاقتصاد، رسول خادم، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا که وجود سازمان نوسازی را از اساس غیرضروری میداند، یکی از موارد مبهم در عملکرد معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران را عدم ارائه گزارشدهی در مورد زمینهای ذخیره عنوان کرد و در جلسه روز گذشته شورا گفت: از سال ۸۵ تاکنون شهرداری وعده داده تا آمار زمینهای ذخیره موجود را اعلام کند که تاکنون این امر محقق نشده است. وی با بیان اینکه به کارگیری زمینهای ذخیره در نوسازی بافتهای فرسوده ضروری است، نبود آمارهای دقیق از زمینهای ذخیره در شهرداری تهران را از نقاط ضعف معاونت شهرسازی که متولی نوسازی بافتهای فرسوده است، عنوان کرد و گفت: شهرداری در این مورد به طور شفاف عمل نمیکند.
این در حالی است که تا زمانی که از زمینهای ذخیره برای انتقال سرریز جمعیت ساکن در بافتهای فرسوده استفاده نشود، نوسازی این مناطق با همین روند کند فعلی پیش خواهد رفت. البته هرچند به گفته اعضای شورای شهر، شهرداری آمار مشخصی از زمینهای ذخیره در تهران ارائه نمیدهد، اما براساس آخرین برآوردهای این سازمان در حال حاضر ۱۵ هکتار زمین ذخیره؛ یعنی زمینهای با متراژ بالا و بلااستفاده در تهران وجود دارد که اغلب در مناطق مرزی تهران واقع هستند.
با این حال خادم در حالی بر اهمیت زمینهای ذخیره برای نوسازی بافتهای فرسوده تاکید کرد که به گفته هیربد معصومی، معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران، نوسازی بافتهای فرسوده هیچ ارتباطی به زمینهای ذخیره ندارد.
معصومی در گزارش کوتاهی در مورد نوسازی بافتهای فرسوده در صحن علنی شورای شهر گفت: براساس طرح تفصیلی قرار است ۳۰ درصد نوسازی بافت فرسوده به پهنه فعالیتهای مختلط (M) یعنی ساختمانهای اداری تجاری و مسکونی اختصاص پیدا کند.
وی همچنین با اشاره به وجود طرحهای مشخص برای نوسازی بافتهای فرسوده در قالب طرح تفصیلی تهران گفت: بر این اساس، ۲۹ طرح منظر شهری برای بافتهای فرسوده تهیه شده و به زودی قرار است اجرایی شود.
فریدون درویشزاده، مدیرعامل سازمان نوسازی نیز در مورد زمینهای ذخیره به «دنیایاقتصاد» گفت: متولی زمینهای ذخیره، سازمان مسکن و شهرسازی است که باید اجازه بهرهبرداری از این زمینها را به شهرداریها بدهد.
وی همچنین در گزارش خود در مورد عملکرد سازمان نوسازی، به شناسایی ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده جدید در تهران اشاره کرد و گفت: این زمینها در آمار سال ۸۰ بافتهای فرسوده کشور وجود نداشت.
به گزارش دنیای اقتصاد، پس از آنکه درویشزاده آمار عملکرد در سازمان نوسازی را مطرح کرد، مهدی چمران با اشاره به فروش ۴۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت در سال گذشته و ساخت فقط ۸۵۰ واحد مسکونی و هزار و ۵۰۰ واحد تجاری که به گفته وی در کل ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه دارد، خواستار توضیح مسوولان نوسازی در این مورد شد.
به گفته برخی اعضای شورای شهر هنوز معلوم نیست که باقیمانده ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد حاصل از فروش اوراق مشارکت صرف چه مواردی شده است.
به گزارش دنیای اقتصاد، چمران همچنین از سازمان نوسازی در مورد علت تشکیل شرکتهای ۲۲ گانه نوسازی مناطق توضیح خواست که درویشزاده در پاسخ، به نقش تسهیلگری این دفاتر اشاره کرد.
معصومی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران نیز تاکید کرد که وجود این شرکتها برای تسهیلگری مشارکت مردم در نوسازی بافتهای فرسوده ضروری است.
به گزارش دنیایاقتصاد، به هر حال در حالی که مهدی چمران، حسن بیادی و رسول خادم همچنان بر انتقادهای خود از سازمان نوسازی تاکید دارند، برخی دیگر از اعضا از جمله احمد مسجد جامعی و محمدعلی نجفی در صحن علنی شورا به صراحت از عملکرد این سازمان دفاع کردند و خواستار ادامه فعالیت آن شدند.
ارسال نظر