انبوهسازان در شروع سال با «نَه بانکی» مواجه شدند
پرداخت وام ساخت بعد از فروردین
پرداخت تسهیلات ساخت مسکن در سال گذشته از محل خطاعتباری که بانکمرکزی اختصاص داده بود انجام شد، اما در حال حاضر با توجه به اتمام این اعتبار و تقاضای انبوه برای دریافت وام ساخت، چارهجویی در سیستم بانکی برای نحوه تامین اعتبار مجدد، ادامه دارد.
مشکل نبود اعتبار است؟
پرداخت تسهیلات ساخت مسکن در سال گذشته از محل خطاعتباری که بانکمرکزی اختصاص داده بود انجام شد، اما در حال حاضر با توجه به اتمام این اعتبار و تقاضای انبوه برای دریافت وام ساخت، چارهجویی در سیستم بانکی برای نحوه تامین اعتبار مجدد، ادامه دارد. همچنین از آنجا که نرخ سود تسهیلات ساخت مسکنمهر قرضالحسنه است، گمانهزنیهایی درباره تغییر نرخ سود این تسهیلات در پی ابلاغ بسته پولی سال۹۰ مطرح است. به گزارش دنیایاقتصاد، اواخر سال گذشته انبوهسازانی که براساس توافق با وزارت مسکن -قراردادهای سه جانبه مسکنمهر- به مرحله دریافت تسهیلات بانکی رسیده بودند برای دریافت وام مراجعه کردند، اما وامی به آنها پرداخت نشد. این در حالی است که طی روزهای اخیر نیز بانکها از ارائه وام به سازندهها خودداری کرده و اعلام کردهاند، باید اردیبهشت مراجعه کنند. روند ارائه تسهیلات به انبوهسازان در طول سال گذشته بدون کوچکترین نقص یا اختلال، با سرعت ادامه داشت، اما اکنون به دلیل نبود اعتبار با مشکل مواجه شده است. انبوهسازان میگویند؛ بانکها در سال جاری با احتیاط بیشتری برخورد میکنند. در این میان جمشید نورصالحی معاون وزیر مسکن در گفتوگو با دنیایاقتصاد اعلام کرد اواخر سال گذشته به دلیل مراجعه همزمان افراد به بانکها، پرداختها قدری با تعلل انجام شد اما در سال جاری مشکلی از این بابت وجود ندارد. در همین زمینه مسعود فیاضآذر از سازندگان مسکن مهر - بیش از ۵۰۰ واحد- به «دنیایاقتصاد» گفت: چند روز پیش برای انجام امور بانکی مربوط به مسکن مهر به بانک مراجعه کرد، اما بانک ارائه هرگونه خدمات بانکی را مشروط به اتمام ماه فروردین اعلام کرد که این رویه به هیچ وجه توجیه منطقی ندارد. به گزارش «دنیایاقتصاد» مشکلات انبوهسازان در تامین اعتبار پروژههای مسکن مهر فقط مربوط به مشکل تامین اعتبار بانکی نیست، بلکه معضل اخذ سهم آورده نقدی متقاضیان برای تحویل پروژههای آماده نیز از دیگر مشکلات پیش روی انبوهسازان است.
آرش بازیار، مدیرعامل شرکت تکایستا - سازنده بیش از یک هزار واحد مسکونیمهر- به «دنیایاقتصاد» گفت: تاکنون چندین بار برای دریافت سهم متقاضیان به اداره تعاون مراجعه کردهام، اما متاسفانه بنا به دلایل مختلف موفق نشدهام که این اعتبار را دریافت کنم، به طوری که کلا از دریافت این پول ناامید شدهام. همچنین داود آقانژاد، مدیرعامل شرکت آسا تدبیرسازان نیز در این باره اظهار کرد: از سال گذشته به دنبال این هستم که با دریافت سهم متقاضیان، واحدهای آماده تحویل را واگذار کنم اما موفق نشدهام این اعتبار را دریافت کنم هرچند که مسوولان تعاونی اخیرا وعده دادهاند به زودی این مشکل رفع شود. در عین حال وزیر مسکن در پاسخ به پرسش «دنیایاقتصاد» مبنی بر اینکه چرا وزارت تعاون در پرداخت سهم آورده متقاضیان به پیمانکاران مسکنمهر امتناع میکند به ذکر این نکته بسنده کرد که بروید علت این مساله را از وزیر تعاون سوال کنید.
ارسال نظر