فراخوان تجمیعسازی مسکن در پایتخت
برای ورود به این بازار که قابلیت فعالیت برای حداقل ۱۲ هزار انبوهساز را دارد، باید توان ساختوساز مسکونی به شکل تجمیعسازی وجود داشته باشد. بانک مرکزی مجوز پرداخت ۵۰ هزار فقره وام ۲۰ میلیون تومانی ساخت را برای هر واحد مسکونی در این پروژه صادر کرده است و همچنین ۶ هزار وام ودیعه مسکن نیز برای مالکان بافت فرسوده در نظر گرفته شده است.
مجوز تامین مالی برای ساخت ۳۰هزار واحدمسکونی در بافتفرسوده پایتخت صادر شد
فراخوان تجمیعسازی مسکن در تهران
معاون شهردار: ۱۲۰۰ انبوهساز برای برنامههای سال۹۰ نیاز داریم
پیشبینی سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای بافتفرسوده تهران
گروه مسکن- مینا یوسفی: معاون شهردار تهران با اعلام فراخوان ساخت 30 هزار واحد مسکونی در بافتفرسوده طی سال جاری، از آمادگی برای واگذاری این پروژه به 1200 انبوهسازی که قادر باشند به شیوه «تجمیعسازی» ساختوساز کنند، خبر داد. نوسازی بافتهای فرسوده تهران در سال90 باید به صورت تجمیع پلاکهای ریزدانه - خرید چند قطعه زمین مجاور و احداث ساختمانهای بزرگ در محلهها- انجام شود. این پروژه شهرداری، قبل از اجرا، به دلیل قانونی که اواخر سال گذشته ابلاغ شد، از هماکنون تامین مالی شده است به طوری که شهرداری از بانک مرکزی و وزارتمسکن مجوز پرداخت 50 هزار وام ساخت هر کدام به ارزش 20 میلیون تومان را دریافت کرده که این میزان اعتبار 5/1 برابر ظرفیت تعریف شده در بافتفرسوده برای امسال است.
تامین مالی انبوهسازانی که در سال جاری مشغول ساختوساز در بافتفرسوده تهران میشوند در شرایطی انجام شده که هماکنون تکلیف اختصاص خطاعتباری به مسکنمهر در هالهای از ابهام قرار دارد. سال گذشته بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی در مناطق فرسوده پایتخت احداث شد. انبوهسازان از سال گذشته علاقه شدیدی به کار در بافتفرسوده پیدا کردهاند که مهمترین علت آن تخفیفهای زیادی است که شهرداری بابت صدور پروانه و تراکم در این مناطق اعطا میکند. به گزارش دنیایاقتصاد، روز گذشته فریدون درویشزاده که برای پاسخ به انتقادهای چندین ماهه برخی از اعضای شورای شهر تهران، به صحن علنی شورا رفته بود، در گزارشی مبسوط که بیش از ۲ ساعت به طول کشید، برنامههای سازمان را برای نوسازی بافتهای فرسوده در سال ۹۰ تشریح کرد. براساس این برنامه که تعداد واحدهای مسکونی، اعتبار مورد نیاز و طرحهای نظارتی را تدوین کرده، قرار است در سال ۹۰، نیمی از ۳۰ هزار واحد وعده داده شده بهصورت تجمیعی نوسازی شود. روش تجمیع واحدهای مسکونی که از سال ۸۸ با مصوبه شورای شهر آغاز شده به سازندگان این امکان را میدهد که زمینهای با متراژ کم را در کنار هم قرار داده و به نحو
مطلوبتری بازسازی کنند. آنطور که درویشزاده در گزارش خود اعلام کرد در سال ۸۸، ۱۴ درصد واحدهای نوسازی شده تجمیعی بودند که این رقم در سال ۸۹ به ۲۶ درصد؛ یعنی دو برابر افزایش یافت. سازمان نوسازی در تازهترین برآوردهای خود از هزینههای نوسازی بافتهای فرسوده به این نتیجه رسیده است که برای اجرای برنامه پنجم؛ یعنی نوسازی سالانه ۴۵ هزار واحد مسکونی با احتساب متراژ ۱۰۰ متری برای هر واحد، به هزار و ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. همچنین سالانه هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیز برای تامین زیرساختهای مورد نیاز برای نوسازی واحدهای مسکونی و هزار میلیارد تومان نیز برای کاربریهای اقتصادی بافتهای فرسوده نیاز است که در مجموع تحقق نوسازی ۴۵ هزار واحد مسکونی در هر سال ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت. به گفته درویشزاده، چشمانداز نوسازی بافتهای فرسوده برای شهر تهران همان ۴۵ هزار واحد مصوب قانون برنامه پنجم توسعه است؛ اما در نگاه واقعبینانه امکان تحقق ۳۰ هزار واحد وجود دارد. برای سال ۹۰، سازمان نوسازی تهران اجازه ۵۰ هزار وام ساخت هریک به ارزش ۲۰ میلیون تومان و ۶ هزار وام ودیعه مسکن هریک به ارزش ۵
میلیون تومان را از بانک مرکزی و وزارت مسکن و شهرسازی دریافت کرده است. این در حالی است که سال گذشته به ازای ۲۲ هزار واحد مسکونی نوسازی شده فقط ۱۰ هزار وام ودیعه مسکن به شهروندان تعلق گرفت. سازمان نوسازی همچنین یک طرح جدید برای اجرای پروژههای «بزرگ مقیاس» نیز در دست دارد که براساس آن در ۱۰۰ منطقه از بافتهای فرسوده تهران، پس از برآورد توجیه اقتصادی به تناسب مجتمعهای تجاری، پارکها و سایر پروژههای کلان اجرا میشود که این طرحها نیز سالانه هزار میلیارد تومان هزینه خواهد داشت. درگیر کردن شهرداران مناطق برای مشارکت در نوسازی بافتهای فرسوده از دیگر برنامههای سازمان نوسازی در سال ۹۰ خواهد بود تا شاید به این طریق اعتمادسازی و متقاعد کردن مالکان بافتهای فرسوده برای تجمیع و نوسازی املاک خود سریعتر صورت بگیرد.
700 میلیارد اوراق مشارکت در راه است
فریدون درویشزاده رییس سازمان نوسازی شهرداری علاوه بر تسهیلات بانکی، فروش اوراق مشارکت را نیز از دیگر برنامههای تامین منابع مالی نوسازی بافتهای فرسوده اعلام کرد و گفت: قرار است امسال ۷۰۰ میلیارد تومان اوراق عرضه شود. البته این اوراق مربوط به مصوبه سال گذشته شورای شهر تهران است؛ اما از آنجایی که بانک مرکزی در تایید عرضه اوراق مشارکت تا آخرین روز سال ۸۹ تعلل کرد، عرضه این رقم به سال ۹۰ و با عاملیت بانک ملی موکول شد. همچنین قرار است طرح فروش متری مسکن که از سه سال پیش آغاز شده و طی دو سال گذشته به نظر متوقف شده میرسید، تا خرداد امسال به مرحله واگذاری واحدها برسد. آن طور که مدیرعامل سازمان نوسازی میگوید: در اردیبهشت امسال ۷۰۰ واحد از خانههای طرح فروش متری مسکن به مالکان تحویل میشود که برای هر واحد به متقاضی ۲۰ میلیون وام خرید تعلق خواهد گرفت. وی همچنین به رشد بیش از ۱۰۰ درصدی نوسازی بافتهای فرسوده در سال ۸۹ اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۲۲ هزار واحد نوسازی شد؛ حال آنکه این رقم در سال ۸۸، ۱۰ هزار واحد بود. به گفته وی، ۴۰ درصد نوسازی بافتهای فرسوده کشور تاکنون در تهران صورت گرفته است.
سازمان نوسازی منحل میشود؟
به گزارش دنیای اقتصاد، گزارش فریدون درویشزاده که برای دفاع از عملکرد سازمان نوسازی شهرداری تهران در صحن علنی شورای شهر ارائه شد، موجی از بحثها بین موافقان و مخالفان عملکرد سازمان نوسازی تهران در میان اعضای شورای شهر را به دنبال آورد.
درویشزاده پس از ارائه گزارش خود بار دیگر از عملکرد این سازمان در مقایسه با بودجه ناچیز آن دفاع کرد و در عین حال ادامه یا توقف فعالیت خود را به نظر اعضای شورای شهر موکول کرد. رایگیری نهایی برای تعیین تکلیف سازمان نوسازی شهرداری تهران، به جلسه بعدی شورا که غیرعلنی برگزار خواهد شد، موکول شد؛ اما به نظر میرسد که با توجه به روند تغییر نظر برخی اعضای مخالف سازمان نوسازی در جلسه روزگذشته، انحلال این سازمان بعید باشد.
ارسال نظر