وضعیت مبهم مسکنمهر در تهران
متقاضیان از وزیر مسکن درخواست دارند جلسهای همچون جلساتی که در سایر استانها تشکیل میدهد و همه مسوولان مرتبط دور یک میز موظف به ارائه گزارش عملکرد میشوند، در تهران برگزار کند
بلوکهای آماده تحویل در پرند که معلوم نیست چرا تحویل داده نمیشود
متقاضیان از وزیر مسکن درخواست دارند جلسهای همچون جلساتی که در سایر استانها تشکیل میدهد و همه مسوولان مرتبط دور یک میز موظف به ارائه گزارش عملکرد میشوند، در تهران برگزار کند گروه مسکن- فرید قدیری: در تهران آن دسته از تعاونیهای مسکنمهر که از سال ۸۶ -دولت نهم- تشکیل شده و در لیست وزارت تعاون و وزارت مسکن، واجد شرایط شناخته شدهاند به دلیل برخی ناهماهنگیها و از همه مهمتر کجخلقیها، همچنان در برزخ تحویل واحدهای مسکونی قرار دارند.
تعاونیهای مسکنمهر تهران اوایل سال ۸۷ بعد از آنکه واجد شرایط شناخته شدند، قطعات زمینهای ۹۹ساله تحویلشان شد، اما عمده این تعاونیها تا پایان سال ۸۸ موفق به انتخاب پیمانکار نشدند تا اینکه وزارت مسکن در اواخر سال ۸۸ با شناسایی پیمانکاران حایز صلاحیت و انعقاد قرارداد ساخت با آنها، زمینها را از تعاونیها پس گرفت و به سازندهها داد تا طبق قرارداد بسازند و در مرحله سفتکاری به تعاونیها واگذار کنند. وزارت مسکن با این اقدام تلاش کرد به جای تحویل زمین خام و انتقال مسوولیت ساخت به تعاونیها، این مسوولیت را تقبل کند. در حال حاضر روند ساخت مسکنمهر توسط انبوهسازان -تحت کنترل مستقیم وزارت مسکن- در اغلب شهرهای کشور پیشرفت مناسب و خوبی دارد اما در تهران که شهر پرتقاضا در بازار مسکن محسوب میشود، این روند مشمول برخی دستاندازها شده است. در یکی از همین پروژهها اخیرا تعدادی از واحدهای مسکونیمهر، آماده تحویل شده، اما هنوز تعاونیهای در صف انتظار به سازندهها معرفی نشدهاند. سازندههای این پروژه در اطراف تهران -شهر جدید پرند- میگویند اگر واحدها را از آنها تحویل نگیرند طبق قراردادی که با موجر -شرکتی که از وزارت مسکن اختیار تام گرفته است- دارند واحدهای ساختهشده را در قالب «مشارکت در ساخت» خواهند فروخت! تبصره ۷ ماده ۲۳ این قرارداد تصریح میکند چنانچه به هر دلیلی متقاضی برای خرید واحدهای مسکونی احداثی مشخص نشود، قرارداد اجاره زمین به مشارکت در ساخت تبدیل شده و سهم سازنده و موجر در آن مشخص میشود. یعنی اینکه سازنده واحدها را بفروشد و سهم دولت را از بابت زمین بدهد. به گزارش دنیایاقتصاد به نظر میرسد یکی از دستاندازها در این قضیه به پیچیدگی کار که از روز اول تعریف شده برمیگردد: انبوهساز با یک شرکت قرارداد دارد، شرکت خودش با وزارت مسکن تفاهمنامه امضا کرده است، انبوهساز مستقیم اجازه واگذاری به تعاونیها را ندارد و مدیریت تقاضا با ارگان دیگری است که باید واحدها را از سازنده بگیرد و به اعضای تعاونی تحویل دهد. تعاونیهای مسکنمهر از وزیر مسکن درخواست دارند جلسهای همچون جلساتی که در سایر استانها تشکیل میدهد و همه مسوولان مرتبط دور یک میز موظف به ارائه گزارش عملکرد میشوند، در تهران برگزار کند تا عوامل و همکاران مسوول در پروژه درباره پرسشهای متقاضیان مسکنمهر پاسخهای کارشناسی لازم را ارائه دهند. آیا این جلسه تشکیل خواهد شد؟
ارسال نظر