طرحهای دولت برای بازار مسکن سال آینده آماده شد
برنامه ۹۰ برای مسکن پایتخت
دنیای اقتصاد- برای بازار مسکن پایتخت در سال ۹۰، برنامههای مخصوص در دو حوزه «خرید و اجاره» در نظر گرفته شده است. برآورد وزارت مسکن از نیاز سال آینده پایتخت نشان میدهد ۱۲۰ هزار تقاضای جدید خرید مسکن بازار را فرا میگیرد و از سوی دیگر در بازار اجاره اگر ساماندهی نشود، این احتمال وجود دارد که نرخها مجددا در تابستان سال ۹۰ افزایش پیدا کند.به همین منظوربرنامهریزی شده که معادل ۹۰ هزار واحد مسکونی در دو شهر جدید اطراف تهران که در مقایسه با سایر شهرهای جدید با استقبال مردمی روبهرو است، احداث شود و ۳۰ هزار واحد مسکونی نیز در بافتهای فرسوده داخل شهر تهران از طریق نوسازی ساخته شود. برای بازار اجاره هم اکنون ستاد ویژهای در وزارت مسکن تشکیل شده که ماموریت آن تسریع در افتتاح ۲۵ هزار واحد مسکونی در حال ساخت در تهران و اطراف این کلانشهر است. در این ستاد پیشبینی شده بیش از نیمی از ۲۰ هزار واحد مسکونی در داخل تهران که با تسهیلات مسکن مهر در حال ساخت است، اوایل تابستان سال آینده به بهرهبرداری برسد که به همین تعداد، مستاجر از بازار اجاره خارج میشود. در وزارتمسکن برای «سال۹۰» ترسیم شد
طرحهای مسکن مخصوص پایتخت
تشکیل ستاد ویژه برای کاهش ۲۵هزار تقاضا از بازار اجاره
تقاضای جدید خرید مسکن در تهران۹۰: ۱۲۰ هزار نفر
انتقال سرریز جمعیت تهران به شرق و احتمال ایجاد شهر جدید پنجم
گروه مسکن- فرید قدیری: نیازسنجیهایی که برای بازار مسکن تهران در سال ۹۰ انجام شده، مشخص میکند پایتخت در سال آینده با ۱۲۰ هزار تقاضای جدید خرید مسکن مواجه میشود و در عین حال سهم سنگین تقاضا در بازار اجاره میتواند برای دومین سال پیاپی، اجارهبها را در این کلانشهر دستخوش تغییر صعودی کند.
به همین منظور در دو معاونت مجزا در وزارتمسکن، دو طرح مخصوص برای تنظیم بازار مسکن تهران تدوین شده است که در طرح اول برای بخش عمدهای از تقاضای خرید، در خارج از تهران تدارک دیده شده و در طرح دوم، کاهش ۲۵ هزار تقاضا از بازار اجاره، در نظر گرفته شده است.
آنطور که پیشبینی شده، در سال آینده بیش از نیمی از ۱۲۰ هزار تقاضای جدید خرید مسکن زوجهای تازه شکلگرفته و بخشی دیگر خانوارهایی هستند که بهتازگی قدرت یا تصمیم خرید مسکن را پیدا کردهاند. وزارتمسکن برای پاسخ به تقاضای۹۰ در تهران، سیاست افزایش ظرفیت ساختوساز در شهرهای جدید پرطرفدار و همچنین نوسازی محدود بافتهای فرسوده را در نظر دارد. در شهر جدید پردیس که استقبال زیادی برای سکونت در آن در مقایسه با پرند وجود دارد، قرار است سال آینده ۵۰ هزار واحد مسکونی ارزانقیمت با شرایط مسکنمهر احداث شود و در شهرک اندیشه نیز بعد از چند سال اولین مجوز انبوهسازی به ظرفیت ۱۰ هزار واحد صادر میشود. همچنین در شهر جدید هشتگرد نیز ۳۰ هزار واحد ساخته خواهد شد. جمشید نورصالحی، معاون وزیر مسکن در امور شهرهای جدید در گفتوگو با «دنیایاقتصاد»، در این باره اعلام کرد: در تهران با حرکت کند سازندهها در بافتهای فرسوده نمیتوان همه تقاضاهای جدید را صاحبخانه کرد و باید بخش زیادی از تقاضا جذب شهرهای جدید شود. وی افزود: بافتفرسوده انرژی فوقالعادهای از وزارت مسکن و دستگاهها میگیرد که البته به تنهایی هم نمیتواند جوابگوی نیاز مسکن در تهران باشد. در بافتفرسوده از یکسو برای اینکه مالک به جمعبندی برسد زمان میبرد و از سوی دیگر باید پلاکهای خرد تجمیع شود تا بتوان در ظرفیت انبوه ساختوساز کرد.
این مقام وزارت مسکن در ادامه گفت: اگر رشد تقاضای مسکن در پایتخت ادامه داشته باشد ناچار هستیم به فکر شهر جدید پنجم برای تهران باشیم. نورصالحی تصریح کرد: در حال حاضر اغلب کسانی که در تهران دنبال مسکن هستند، پردیس را در مقایسه با پرند و هشتگرد ترجیح میدهند و به همین خاطر زمینی به مساحت ۶۰۰ هکتار در شهر جدید پردیس را برای ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی در قالب آپارتمانهای کمطبقه اختصاص دادهایم.
معاون وزیر مسکن همچنین درباره اشکالاتی که هماکنون به شهرهای جدید تهران وارد است و خدمات ضعیف این شهرها نیز گفت: تجربه افتتاح سری اول واحدهای مسکونیمهر در هشتگرد که ۱۰۰۲ واحد تحویل شد نشان داد مردم تهران به محض آماده شدن واحدها در شهرهای جدید، به سمت این شهرها سرازیر نمیشوند برای این انتقال زمان لازم است و باید خدماتی شبیه آنچه در تهران برقرار است در این شهرها نیز وجود داشته باشد؛ به همین خاطر تصمیم گرفتیم واحدهای مسکونی آماده تحویل در شهرهای جدید را تا زمانیکه همه خدمات زندگی برقرار نشود، تحویل متقاضیان ندهیم. نورصالحی افزود: خدمات زیربنایی و روبنایی در یک سطح حداقلی باید با هم افتتاح و راهاندازی شوند، لذا تلاش ما این است که همزمان با آماده شدن خانهها، آب و برق و گاز و فاضلاب و حتی تلفن و بازار مواد غذایی و مدرسه در سایتهای مستقل یا در کنار ساختمانهای مسکونی ایجاد و بهرهبرداری شود.
همچنین معاون وزیر مسکن در امور بافتهای فرسوده نیز در گفتوگو با دنیایاقتصاد اعلام کرد: برای سال آینده در تهران، حداقل ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده را مد نظر داریم که به طور قطع با استقبال کنونی انبوهسازان، بیشتر از این حجم، در بافت فرسوده نوسازی اتفاق خواهد افتاد.
کاهش مستاجران تهران در «تابستان۹۰»
به گزارش دنیای اقتصاد، گروهی از کارشناسان وزارتمسکن تصمیم گرفتهاند برای تنظیم درست بازار اجاره تهران در تابستان ۹۰ که از هماکنون مایه نگرانی بسیاری از مستاجران را تشکیل داده، مکانیزمی تعریف کنند تا حجم تقاضا در این بازار در ابتدای فصل تابستان سال آینده حدود ۲۵ هزار خانوار کاهش پیدا کند. در وزارتمسکن ستاد ویژهای برای تسریع در افتتاح و تحویل واحدهای مسکونیمهر مخصوص تهران تشکیل شده و در فاز اول، بهرهبرداری از ۲۵ هزار واحد مسکونی به عنوان اولویت این ستاد در نظر گرفته شده است.
مسوولان این ستاد پیشبینی میکنند از آنجا که بیش از ۹۰ درصد از واجدین شرایط مسکنمهر در تهران، هماکنون مستاجر هستند، به محض افتتاح واحدها، از بازار اجاره خارج میشوند و به این ترتیب به نسبت تعداد واحدهای تحویلی، حجم مستاجران در بازار کاهش پیدا خواهد کرد.گزارش «دنیایاقتصاد» از ستاد ویژه افتتاح مسکنمهر تهران، حاکی است تاکنون سازندههای ۲۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت در داخل شهر تهران از تسهیلات مسکنمهر -وامهای ۲۰ میلیونی- استفاده کردهاند که طبق ضوابط و تعهدی که دادهاند باید این واحدها را به کسانی که تا به حال صاحبخانه نشدهاند، عرضه کنند. از کل این واحدها، حدود ۱۰ هزار واحد تا اواخر خرداد ماه سال آینده آماده بهرهبرداری خواهند شد. همچنین در شهر جدید پردیس -در این منطقه مسکنمهر مشکلی به لحاظ آب و برق و گاز و خدمات ندارد- نیز ۱۲ هزار واحد مسکونیمهر در حال ساخت است که ۷ هزار واحد از آنها در ابتدای خرداد سال آینده آماده بهرهبرداری میشود. بررسیهای وزارت مسکن نشان داده از بین شهرهای جدید اطراف تهران، شهر جدید پردیس جایگاه ویژهای در بین ساکنان تهران برای زندگی در این محل دارد. همچنین در شهر جدید هشتگرد و پرند تا اوایل تابستان سال آینده حداقل ۱۰ هزار واحد مسکونیمهر به تدریج تحویل متقاضیان خواهد شد که در بدترین حالت، ۷ هزار خانوار واجد شرایط در این واحدها ساکن میشوند. مسوولان ستاد ویژه افتتاح واحدهای مسکونی در حال ساخت در وزارتمسکن معتقدند با بهرهبرداری از واحدهای مخصوص تهران تا حداکثر اوایل تابستان ۹۰، بازار اجارهنشینی در پایتخت که به شدت از مستاجر متراکم شده، تخلیه شود. این برنامه وزارت مسکن اگر عملیاتی شود به نوعی باعث افزایش تعداد واحدهای مسکونی اجارهای خواهد شد که میتواند در تعدیل نرخ اجارهبها موثر واقع شود.
طی ماههای اخیر رشد شاخص اجارهبها از نرخ تورم کمتر بوده که به معنی افزایش نرخ رسمی اجارهبها در حد ۵ درصد و کاهش نرخ واقعی آن بوده است.
ارسال نظر