ویژه - اعضای کمیسیون عمران مطرح کردند
بهانهتراشی برای بافت فرسوده، ممنوع
گروه مسکن- لیلا درخشان: تعدادی از اعضای کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه عملکرد نوسازی بافتهای فرسوده تاکنون رضایتبخش نبوده، تاکید کردند: با آنچه در قانون برنامه پنجم برای اختصاص نیمی از اعتبارات بانکی بخش مسکن به بافتهای فرسوده در نظر گرفته شده، از سال آینده عذر و بهانه برای کوتاهی در عملکرد این حوزه قابل قبول نیست.
معاون وزیر مسکن: برنامه پنجم در نوسازی بافتهای فرسوده عملی نیست
گروه مسکن- لیلا درخشان: تعدادی از اعضای کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه عملکرد نوسازی بافتهای فرسوده تاکنون رضایتبخش نبوده، تاکید کردند: با آنچه در قانون برنامه پنجم برای اختصاص نیمی از اعتبارات بانکی بخش مسکن به بافتهای فرسوده در نظر گرفته شده، از سال آینده عذر و بهانه برای کوتاهی در عملکرد این حوزه قابل قبول نیست. رییس کمیسیون عمران در این باره به «دنیایاقتصاد» گفت: مجلس در بررسی لایحه برنامه پنجم یک بند بابت تامین مالی نوسازی بافتهای فرسوده اضافه کرد و اکنون با تصویب این قانون و با توجه به اینکه بسترهای نوسازی نیز فراهم است، باید سرعت ساختوساز در مناطق فرسوده و قدیمی شهرها افزایش پیدا کند.علیاکبر آقایی در عین حال افزود: نمیتوان به وزارت مسکن ایراد گرفت که چرا تا الان در احیای بافتهای فرسوده موفق عمل نکرده؛ اما از این به بعد انتظار ما تحول در این حوزه است. رییس کمیسیون عمران تصریح کرد: دولت باید برای سال آینده نیمی از اعتبارات بانکی بخش مسکن را برای بافتهای فرسوده کنار بگذارد و تا زمانیکه این تخصیص اتفاق نیفتد، نمیتوان انتظاری هم داشت.
مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون عمران نیزبا اشاره به اینکه پیش از این خلأ قانون و نیز عدم تخصیص اعتبار به عاملی تبدیل شد تا وزارت مسکن نوسازی بافتهای فرسوده را به امان خدا رها کند، گفت: البته از یکسال گذشته رویه وزارت مسکن در این زمینه تغییر کرده است؛ به طوری که تقدیم لایحه نوسازی بافتهای فرسوده از سوی این وزارتخانه به مجلس نقطه عطف توجه و اراده دولت برای احیای واحدهای فرسوده بوده است. این عضو کمیسیون عمران مجلس به دنیایاقتصاد افزود: تصویب قانون بافتهای فرسوده و همچنین تخصیص اعتبار از جمله مواردی هستند که باعث میشود وزارت مسکن به صورت هدفمند و با برنامهریزی دقیق احیای واحدهای قدیمی را دنبال کند. بر این اساس مطابق برنامه پنجم توسعه مقرر شده است که وزارت مسکن سالانه ۱۰ درصد از بافتهای سراسر کشور را نوسازی کند و با درنظرگرفتن اینکه حجم بافتهای فرسوده در سراسر کشور ۶۵ هزار هکتار است، دولت باید در پایان برنامه پنجم ۳۰ هزار هکتار از واحدهای فرسوده را نوسازی کند.
اما در حالیکه نمایندگان عضو کمیسیون عمران به چشمانداز نوسازی بافتهای فرسوده تحت تاثیر آنچه در قانون برنامه پنجم آمده، خوشبین هستند، معاون وزیر مسکن در امور بافتهای فرسوده، این برنامه را عملی نمیداند. احمد صادقی در این باره به دنیایاقتصاد گفت: در برنامه پنجم قید شده باید سالانه ۱۰ درصد از بافتهای فرسوده کشور بازسازی و نوسازی شوند، اما از ابتدای انقلاب تاکنون فقط ۷ درصد مساحت بافتهای فرسوده نوسازی شده است، بنابراین رسیدن به عدد برنامه غیرممکن است.
معاون وزیر مسکن همچنین درباره سهم ۵۰ درصدی بافتهای فرسوده از منابع بانکی بخش مسکن نیز گفت: مشکل نوسازی، اعتبار نیست. بافتهای فرسوده یک عقبماندگی تاریخی است که برای رفع آن نیاز به سرمایهگذاری هنگفتی است.
صادقی همچنین تصریح کرد: احتمالا سال آینده وام نوسازی برحسب تعداد واحدهایی که انبوهساز میسازد افزایش پیدا میکند.
ارسال نظر