گروه مسکن- لیلا درخشان: وزارت مسکن برای آنکه تسهیلات ودیعه مسکن -که احتمال آن می‌رود به متقاضیان واقعی پرداخت نشود- فقط به افراد واجد شرایط واگذار شود، شرط صدور «اجاره‌نامه معتبر» را ملاک قرار داده به‌طوری‌که مالک خانه فرسوده ابتدا باید محلی را به عنوان مکان جدید برای اجاره‌نشینی مشخص و قرارداد اجاره آن را تنظیم کند و بعد از آن می‌تواند نسبت به درخواست اخذ تسهیلات ودیعه مسکن اقدام کند. معاون وزیر مسکن دیروز در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به پرسش «دنیای‌اقتصاد» درباره نحوه گزینش متقاضیان واقعی دریافت تسهیلات ودیعه مسکن گفت: وام رهن مسکن فقط به کسانی‌که در بافت‌های فرسوده مالک هستند و قصد نوسازی آن را دارند، برای اجاره‌نشینی دوساله پرداخت می‌شود. اما اینطور نیست که مالکی با یک‌سری مدارک صوری برای نوسازی اقدام کند و پس از دریافت تسهیلات ودیعه، بدون آنکه ملک خود را تخریب کند، از تسهیلات استفاده دیگری ببرد.

احمد صادقی افزود: شرط اول برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن که سقف آن در تهران ۱۲ میلیون و سایر کلانشهرها ۱۰ میلیون تومان است، رویت حکم تخریب و پروانه ساختمانی برای نوسازی است و شرط دوم که جلوی سوءاستفاده از این وام را می‌گیرد، رویت اجاره‌نامه معتبر با آدرس و مشخصات کامل است که بازرسان شرکت عمران و بهسازی -وابسته به وزارت مسکن- با بازدید از محل، صحت قرارداد اجاره و قصد نوسازی توسط مالک را بررسی می‌کنند.

مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی تصریح کرد: امکان استفاده غیرقانونی از تسهیلات ودیعه مسکن وجود ندارد و پایش املاکی که مالکان آن برای نوسازی اقدام کرده‌اند به‌صورت مرتب ادامه دارد تا تصمیم به نوسازی به انجام عملیات نوسازی منجر شود.

صعود پلکانی نوسازی از سال آینده

معاون وزیر مسکن در امور بافت‌های فرسوده در ادامه نشست خبر دیروز، با اعلام جزئیات برنامه پنج‌ساله نوسازی بافت‌های فرسوده گفت: از سال آینده حجم نوسازی بافت‌های فرسوده در کشور به‌صورت تصاعدی افزایش پیدا می‌کند به‌طوری‌که در سال ۸۹ ، ۵/۲ درصد، در سال ۹۰ ، ۸۸/۲درصد ، در سال ۹۱ ، ۳/۳درصد ، در سال ۹۲ ، ۲۵/۳ درصد و در سال ۹۳ ، ۴ درصد از بافت‌های فرسوده بهسازی و نوسازی می‌شود. صادقی تصریح کرد: تا پایان برنامه پنجم تعداد ۵۱۰ هزار واحد تخریب و به جای آنها یک میلیون و ۲۱۰ هزار واحد جدید احداث می‌شود.