وقوع زلزله در تهران قطعی است

گروه مسکن- در حالی که استاندار تهران و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در اولین مانور تخصصی زلزله که در شرکت آب و فاضلاب برگزار شد، به صراحت نسبت به وقوع زلزله در تهران هشدار دادند، اما همزمان آمادگی مقابله با زلزله و مدیریت آن را بسیار پایین دانسته و نسبت به مقاوم‌سازی زیرساخت‌ها در تهران تاکید کردند. به گزارش خبرگزاری فارس در این مانور، استاندار تهران اظهار کرد: تا حدی که در توان است باید برای ایمن‌سازی شبکه‌های آب و فاضلاب تهران تلاش کرد و اعتبار در نظر گرفت؛ چرا که وقوع یک زلزله می‌تواند آثار تخریبی فراوانی برای این شبکه ایجاد کند.

استاندار تهران گفت: وقوع زلزله در تهران قطعی است و چنانچه رخ دهد فاجعه انسانی رخ می‌دهد، به همین منظور باید زیرساخت‌ها و تاسیسات تامین و توزیع آب تهران مقاوم‌سازی شود. براین اساس، با در نظر گرفتن اینکه تمامی مراکز مدیریت و تصمیم‌گیری در همه بخش‌ها در تهران متمرکز است و با توجه به این تمرکز، مقاوم‌سازی تاسیسات قبل از وقوع هرگونه رخداد غیرمترقبه از اولویت‌های عمده ما و به تبع آن ساختار کلان کشور است.

وی تصریح کرد: عاقلانه نیست که بعد از وقوع زلزله به فکر چاره بیفتیم و باید برای ایجاد مصونیت، مقاوم‌سازی شبکه‌ها، مخازن آبرسانی و ایستگاه‌های کلرزنی اقدام کنیم؛ چرا که تا شرایط مطلوب و ایده آل فاصله بسیاری داریم.

وی با بیان اینکه باید زیرساخت‌ها و آتش‌نشانی‌ها را نیز توانمند و ایمن کرد، ادامه داد: از سال گذشته تاکنون هفت مانور مقابله با زلزله برگزار شده است و تا این حد که به تهران برای مقابله با زلزله اهمیت داده می‌شود در سایر شهرها اینگونه نبوده است.

تمدن گفت: اگرچه در تهران مانورهای زیادی برای مقابله با زلزله برگزار شد، اما برای رسیدن به نقطه ایده‌آل فاصله زیادی داریم.

استاندار تهران افزود: به شرکت‌کنندگان و اجراکنندگان مانور زلزله باید هشدار بدهم که در زمان وقوع زلزله حتی فرصتی برای پوشیدن لباس فرم نیست، بنابراین همواره باید آماده مقابله با وقوع زلزله و مدیریت آن داشته باشیم.

تمدن تاکید کرد: رییس جمهور همواره بر قطعیت وقوع زلزله در تهران تاکید دارد و آن را حتمی می‌داند. بنابراین اگر وقوع زلزله در تهران را به مردم اطلاع‌رسانی نکنیم به مردم خیانت کرده‌ایم.

وی ادامه داد: باید وقوع زلزله را دائم به مردم اطلاع‌رسانی کنیم تا مردم خود را با شرایط وفق دهند تا در هنگام وقوع زلزله تلفات فاجعه انسانی به حداقل برسد.

آمادگی حداقلی برای مقابله با زلزله تهران

در همین حال مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز گفت: احتمال وقوع زلزله در تهران بسیار بالا است، اما آمادگی مقابله با آن و مدیریت زلزله بسیار پایین و حداقل است.

سیدمهدی ثمره‌هاشمی با بیان اینکه از عقل و خرد می‌توان به بهترین نحو برای کاهش بلایای طبیعی استفاده کرد، خاطرنشان کرد: امروز بسیاری از کشورهای دنیا آمادگی کامل برای مقابله با بحران‌ها و به حداقل رساندن آثار سیل و زلزله را ایجاد کرده‌اند، اما متاسفانه در کشور این آمادگی بسیار پایین و در حداقل ممکن است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: در زلزله سال ۱۹۲۳ ژاپن، حدود ۱۴۰ هزار نفر در زلزله کشته شدند، اما امروز همین کشور با وقوع زلزله‌های شدیدتر از سال ۱۹۲۳ خسارت‌های مالی و جانی کمتری به خود می‌بیند و این نشان می‌دهد که آنها برای به حداقل رساندن این خسارت‌ و مقابله با بحران و مدیریت آن تلاش‌های زیادی کرده‌اند.

ثمره‌هاشمی تصریح کرد: احتمال وقوع زلزله در تهران بسیار بالا است، اما سوالی که مطرح می‌شود این است که چقدر آمادگی در مقابله با بحران زلزله و مدیریت آن ایجاد شده است.

وی ادامه داد: آنچه مشخص است این است که آمادگی‌ها برای مقابله با زلزله و مدیریت آن بسیار پایین و حداقل است، بنابراین انجام مانورهای زلزله برای کاهش اثرات آن الزامی است.

وی ادامه داد: شاید شرکت‌های آب و فاضلاب تصور می‌کنند که تامین آب وظیفه اصلی آنان است، به همین منظور شرکت‌های آبفا برای برگزاری مانورهای تخصصی زلزله کمتر از خود همت نشان داده‌اند.

به گفته وی، چنانچه در تهران زلزله رخ دهد با وجود این ساختارها مطمئنا کار سختی خواهیم داشت.