ویژه - به دلیل برخی مشکلات پیش آمد
تاخیر در راهاندازی بازار مجازی خرید مسکن
گروه مسکن- بازار مجازی معاملات مسکن که قرار بود ابتدای پاییز به صورت سراسری در تهران و بعد از آن در کل کشور توسط مسوولان راهاندازی شود، به دلیل مشکلات فنی به تاخیر افتاد. به گزارش دنیایاقتصاد، مسوول شرکت وابسته به بازرگانی که تابستان امسال در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» از راهاندازی سامانه خرید و فروش اینترنتی مسکن در مهرماه خبر داده بود و گفته بود با تشکیل بازار مجازی، کلیه خریداران و فروشندهها میتوانند به جای آگهی در روزنامهها در این سامانه به دنبال معامله باشند، روز گذشته به «دنیایاقتصاد» اعلام کرد به دلیل برخی مسائل گرافیکی، این بازار فعلا راهاندازی نخواهد شد.
این در حالی است که هماکنون بخش خصوصی در تهران ماهها است سامانه اینترنتی معاملات مسکن را بهصورت رسمی و با کسب مجوز از سوی اتحادیه راهاندازی کرده که میزان مراجعه مجازی روزانه متقاضیان به این سامانه از استقبال گسترده فعالان بازار مسکن از بازار مجازی حکایت دارد.
بازار مجازی خرید مسکن که قرار بود در ماه جاری راهاندازی شود، قرار است از سوی شرکت راهبر-وابسته به وزارت بازرگانی- آماده و در نهایت به مشاوران املاک واگذار شود تا برای استفاده در اختیار مردم قرار بگیرد. مزایای بیشمار این سامانه باعث شده است تا برخی اذعان کنند راهاندازی این سامانه سبب ایجاد تحول در بازار مسکن میشود.
از جمله شاخصترین مزیتهای این سامانه میتوان به رصد لحظهای قیمتهای پیشنهادی که فروشندهها یا مشاوران املاک در سامانه بازار مجازی مسکن ثبت میکنند اشاره کرد که به موجب آن شرایطی فراهم خواهد شد که متولیان به صورت لحظه ای از رفتار بازار مسکن کسب اطلاع کنند که همین امر نقش موثری در جلوگیری از افزایش ناگهانی قیمت بهواسطه رقابت فروشندهها در اعلام قیمت کمتر از ملک مشابه موجود در سامانه، خواهد داشت.
اما همزمان با واقعی شدن قیمت حاملهای انرژی که گران شدن قیمت بنزین از پیامدهای آن است با توجه به امکان دسترسی کاربران از طریق اینترنت به واحدهای عرضه شده در بازار مسکن، برخی براین باورند به نحو فزایندهای از میزان تردد مردم در سطح شهر کاسته خواهد شد که این مساله خود سبب ایجاد صرفهجویی در مصرف انرژی و جلوگیری از اتلاف وقت کاربران میشود.
همچنین از دیگر مزایای این سامانه میتوان به ایجاد رقابت در بازار مسکن و حذف بنگاه های غیر مجاز اشاره کرد؛ چرا که فعالیت بنگاهداران در این سامانه مشروط به دارا بودن کد رهگیری است که همه این موارد در نهایت باعث خواهد شد یک فضای رقابتی سالم در بازار مسکن ایجاد شود و مسوولان نیز برای تصمیمگیری در مورد بازار مسکن آزادی عمل بیشتری داشته باشند.
همزمان مسوولان راهاندازی این سامانه عنوان کردند که با توجه به فعالیت بخش خصوصی دراین زمینه این امکان ایجاد شده است که این سایتها به صورت بهینه به این سامانه اتصال پیدا کنند با این تفاوت که مردم در استفاده از سامانه سراسری بازار مجازی مجبور به پرداخت هزینه نخواهند بود و از سراسر دنیا میتوانند از این سامانه استفاده کنند.
این در حالی است که طبق وعدههای اعلام شده، بازار مجازی دولتی خرید مسکن قرار بود مهرماه به بهرهبرداری برسد که فعلا با تاخیر مواجه شده است.
ارسال نظر