عضو هیات‌مدیره انجمن بتن ایران با اشاره به فعالیت بیش از ۵۰۰ کارخانه تولید بتن آماده استاندارد در کشور، گفت: هفت درصد کل استانداردهای کشور مربوط به مصالح ساختمانی است.

علی‌اصغر کیهانی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برگزاری مسابقات دانشجویی مقاومت بتن می‌تواند در تولید بتن‌های با دوام و مقاوم نقش موثری داشته باشد و باید نفرات برتر طرح اختلاط خود را اطلاع‌رسانی همگانی کنند. وی افزود: در استان تهران نیز واحدهای تولیدکننده بتن از مجوز لازم برای تولید استاندارد برخوردار شده‌اند، اما مشکل این بخش فقط در حوزه تولید نیست، بلکه حمل‌ونقل و بازار مصرف نیز می‌تواند در تنزل کیفیت نقش موثری داشته باشند.

گفته می‌شود حمل طولانی مدت بتن یکی از عوامل افت کیفیت آن محسوب می‌شود و در عین حال، مصرف‌کنندگان نیز در استفاده نادرست و اختلاط ناصحیح آن نقش دارند.

کیهانی یادآور شد: واحدهای تولید بتن آماده که از وزارت صنایع و معادن مجوز تولید اخذ کرده‌اند، دارای استاندارد هستند ، اما تا مرحله مصرف بتن باید نظارت و کنترل دقیق صورت گیرد.

رییس انجمن بتن ایران نیز با بیان اینکه کمتر از ۲۰ درصد تولیدات بتنی در کشور از استاندارد لازم برخوردار است، این امر را به منزله اتلاف منابع و سرمایه‌های ملی دانست.محسن تدین با انتقاد از نبود نهادی در کشور که نسبت به وضعیت تولید بتن حساسیت لازم را داشته باشد، گفت: پیش از این، تشکیلاتی در حوزه سازمان برنامه و بودجه سابق (معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور فعلی) به طور دقیق در زمینه بتن اعمال نظارت داشت. امروز با وضعیتی مواجه هستیم که در مواقعی سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران هم آیین‌نامه‌هایی را تدوین می‌کند که با دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های قبلی همخوانی ندارد و این به منزله مشکلات در این بخش است. وی اظهار امیدواری کرد تشکیلاتی در درون دستگاه‌های اجرایی نسبت به وحدت رویه و همسویی فعالیت‌ها در حوزه بتن اقدام کند.