اعلام نمره «کیفیت» ساخت در مسکن‌مهر
پروژه‌های 99ساله به لحاظ کیفی از 100 نمره 77 را کسب کردند
گروه مسکن- فرید قدیری: بازدیدهای دوره‌ای کارشناسان دفتر امور مقررات ملی ساختمان در وزارت مسکن از پروژه‌های ۹۹ساله در ۱۰ استان کشور که با هدف بررسی کیفیت ساخت‌وساز در این پروژه‌ها -با معیار ۶ شاخص فنی و مهندسی- انجام شده، در نهایت نمره ۷۷ از نمره پایه ۱۰۰ را برای کیفیت مسکن‌مهر به ثبت رسانده است.

در گزارشی که معاونت امور مسکن از نتایج بازدید‌های کیفی مسکن‌مهر تهیه کرده، نقطه قوت اغلب ساختمان‌های مسکونی‌مهر، «استحکام سازه» و «مصالح استاندارد به‌کار رفته شده» در ساختمان است که امتیازهای بالا در این دو فاکتور، نمره میانگین کیفیت را بالا برده است.
ابوالفضل صومعه‌لو، معاون وزیر مسکن در امور مسکن و ساختمان در تشریح این گزارش به خبرنگار دنیای‌اقتصاد گفت: بازدید کیفی کارشناسان این معاونت از نمونه‌های ساخته‌شده و در حال ساخت پروژه‌های مسکن‌مهر نشان داد این سازه‌ها با کیفیت قابل قبول در حد خیلی‌خوب احداث می‌شود.
وی افزود: برای بررسی و شناسایی نمره کیفیت ساخت در مسکن‌مهر از 6 شاخص شامل استفاده از نیروی انسانی ماهر، کیفیت نظارت بر اجرا، استفاده از مصالح استاندارد، کیفیت اجرای پی، کیفیت اجرای سقف وکیفیت اجرای ستون استفاده شده که برای این شاخص‌ها به ترتیب از نمره پایه 100، امتیاز 10، 15، 15، 20، 20 و 20 در نظر گرفته شده است. سپس به هر کدام از سازه‌ها به نسبت رضایت از شاخص‌ها، نمره کیفی داده شده و در نهایت از مجموع نمره‌های شش‌گانه، میانگین نمره مشخص و استخراج شده است.صومعه‌لو استفاده از مجریان دارای صلاحیت در اجرای پروژه‌های مسکن‌مهر، استفاده مطلوب از فن‌آوری‌های نوین ساختمانی، عملکرد مناسب سازمان‌های مسکن در راهبری و نظارت پروژه‌های مسکن‌مهر، استفاده از بتن‌آماده و دارای طرح اختلاط مناسب و عمل به موارد مبحث 19 مقررات ملی ساختمان در صرفه‌جویی انرژی و همچنین صحت تست‌های آزمایشگاهی از خاک و بتن و تست جوش را به عنوان نقاط قوت کلی حاصل از نتایج بازدیدهای کیفی از پروژه‌های مسکن‌مهر دانست.
وی تصریح کرد: کارشناسان بازدیدکننده در بحث کیفیت نظارت بر اجرا مواردی همچون دارا بودن مهندس ناظر واجد صلاحیت در حد ظرفیت و پایه، ارسال گزارشات مرحله‌ای توسط ناظر به شهرداری محل، سرزدن ناظر به محل پروژه، بررسی‌های عینی که نشان‌دهنده اهتمام و جدیت نظارت توسط ناظر نظام‌مهندسی باشد را مورد آزمون قرار داده‌اند.
همچنین در بحث مصالح‌ساختمانی، فاکتور دارابودن گواهینامه‌های استاندارد مصالح به‌کار رفته در سازه و فاکتور مشاهده عینی محلی از کیفیت مصالحی مانند بتن آماده، شن و ماسه و... به عنوان معیار بررسی کارشناسان کیفی لحاظ شده است.
معاون وزیر مسکن افزود: در بررسی کیفیت اجرای پی نیز آیتم‌هایی همچون جانمایی، زیرسازی، اجرای درز انقطاع، طرح اختلاط برای بتن، قالب‌بندی اصولی و عمل‌آوری مناسب، نگهداری سطح پی پس از بتن‌ریزی، آرماتوربندی (صحت و سلامت آرماتورها) و نحوه اتصال میلگردها در زیر ستون‌ها در نظر گرفته شده است.