بسته‌های 8 قبضی عوارض پشت در منازل تهران

جریمه ۹ درصدی برای تاخیر در پرداخت عوارض

پارسال ۶۰ درصد تهرانی‌ها عوارض را نپرداختند

مینا یوسفی: تا چند روز آینده، بسته‌ای حاوی ۸ نوع قبض عوارض شهری به درب املاک تهران ارسال می‌شود که حاوی فیش‌های عوارض نوسازی، پسماند و همچنین قبض جریمه مربوط به عدم پرداخت عوارض سال قبل است. شهروندان تهرانی که سال گذشته عوارض شهری مربوط به ملک خود را پرداخت نکردند، امسال باید علاوه بر هزینه عوارض جدید، ۹ درصد نیز جریمه بدهند. توزیع قبوض رنگی این عوارض که شامل ۸ برگ عوارض نوسازی، کسب و پیشه و عوارض پسماند واحدهای مسکونی و غیرمسکونی است از هفته گذشته آغاز شده است و به زودی به درب منازل تهرانی‌ها می‌رسد. روز گذشته حسین محمد پورزرندی، معاون مالی شهرداری تهران جزئیات قبوض عوارض امسال را تشریح کرد و در مورد مبلغ این قبوض گفت: برای عوارض نوسازی سهم هر یک از خانه‌های تهران بر اساس یک ونیم درصد ارزش منطقه‌ای هر ملک محاسبه می‌شود. عوارض پسماند نیز معادل ۵۰ درصد ارزش منطقه‌ای نوسازی خواهد بود و عوارض کسب و پیشه نیز با فرمول‌های خاص محاسبه می‌شود. به گفته وی، امسال فیش‌های عوارض در یک بسته خاص توزیع می‌شود که ۴ مورد آن مربوط به عوارض نوسازی، یک فیش پسماند، یک فیش کسب و پیشه و یک فیش هم مربوط به بدهی شهروندان به شهرداری است. فیش آخر نیز فیش اطلاع‌رسانی شهرداری به شهروندان است. بر اساس اعلام معاون شهردار، تاکنون بیش از هفت میلیون قبض عوارض شهری صادر شده است و پیش‌بینی می‌شود تعداد این قبوض به بیش از ۱۳ میلیون قبض برسد.

نیمی از مردم عوارض نمی‌دهند

به گفته پورزرندی، کل این عوارض در حدود ۴۸۰ میلیارد تومان عاید شهرداری می‌کند اما این در حالی است که سال گذشته فقط ۴۰ درصد مردم عوارض خود را پرداخت کردند. از سوی دیگر، هزینه‌های جاری و نگهداشت شهرداری تهران امسال هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود که باز هم رقم پرداختی عوارض از سوی مردم سهم چندانی از این هزینه‌ها را پر نخواهد کرد. معاون مالی شهرداری تهران در عین حال با بیان اینکه سال گذشته نیز فقط ۴۰ درصد شهروندان پایتخت در پرداخت عوارض شهری مشارکت کردند، اظهار امیدواری کرد که امسال با اطلاع‌رسانی درست این میزان افزایش یابد تا به این ترتیب نگهداری و اداره شهر با کیفیت بهتری انجام شود. وی در مورد سرانه هزینه‌های نگهداشت در شهر تهران گفت: میزان هزینه جاری و نگهداشت شهر تهران به صورت سالانه یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است و با فرض حضور ۱۰ میلیون جمعیت در تهران سرانه هر شهروند ۱۵۰ هزار تومان است.

به گزارش دنیای‌اقتصاد، شهروندان تهرانی در حالی بسیاری از پرداخت عوارض شهری سرباز می‌زنند که به گفته معاون شهردار تهران در اغلب کشورهای جهان ۴۰ تا ۴۵ درصد هزینه‌های شهری از طریق اخذ مالیات‌های محلی، ۳۰ درصد از راه دریافت هزینه ارائه خدمات شهری و ۲۰ تا ۲۵ درصد هم با کمک‌های دولتی تامین می‌شود. این در حالی است که میزان کمک‌های دولت به شهرداری فقط حدود ۷ درصد است که آن هم تنها در بخش حمل‌ونقل هزینه می‌شود.

جایزه برای شهروندان خوش‌حساب

البته امسال شهرداری تهران برای سال ۸۹ مشوق‌ها و جوایزی را نیز برای شهروندان خوش‌حساب در نظر گرفته است تا شاید به این ترتیب فرهنگ پرداخت عوارض شهری در جامعه گسترش یابد. بر این اساس، آن دسته از افرادی که تا پایان شهریور ماه اقدام به پرداخت قبوض خود می‌کنند، مشمول ۱۰ درصد تخفیف به اضافه شرکت در قرعه کشی می‌شوند. سایر شهروندانی نیز که تا پایان سال عوارض نوسازی، پسماند و کسب و پیشه خود را پرداخت کنند از ۱۰ درصد تخفیف خوش حسابی برخوردار خواهند شد.

بدهی سنگین دولت به شهرداری

پورزرندی با این توضیحات از بدهی سنگین ارگان‌ها و دستگاه‌های دولتی انتقاد و اظهار کرد: سال ۸۷ از کل ۷۰۰ میلیارد تومان این بدهی‌ها ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان وصول شد. وی افزود: سال گذشته هم قرار بود بدهی‌ها در قالب سهام پرداخت شود اما هنوز از اعطای سهام درخواستی شهرداری خبری نشده است. البته به گفته پورزرندی در بودجه سال ۸۹ مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت بدهی شهرداری تهران در نظر گرفته شده است که شهرداری امیدوار است این بدهی امسال پرداخت شود.

تشدید رکود در ساخت‌وساز

معاون مالی و اداری شهرداری تهران که در مورد مشکلات مدیریت شهری با خبرنگاران گفت‌وگو می‌کرد در عین حال تاکید کرد: تمام اینها در حالی است که امسال رکود ساخت و ساز حتی از سال گذشته نیز بیشتر شده است. به گفته وی اگرچه امسال تعداد پروانه‌های صدور مجوز ساخت‌وساز در تهران افزایش یافته، اما این افزایش مربوط به رشد ۶۰ تا ۷۰ درصدی ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده می‌شود؛ ساخت و سازهایی که درآمدی را نصیب شهرداری نخواهد کرد. پورزرندی با این توضیحات تصریح کرد که در سال ۸۹ شهرداری تهران با کاهش درآمدهای حاصل از ساخت‌وساز مواجه شده است. وی همچنین با اشاره به مصوبه شورای شهر تهران برای افزایش پلکانی درآمدهای پایدار شهرداری تهران گفت: متاسفانه این روند به صورت مطلوب پیش نمی‌رود؛ در حالی که قرار بود درآمدهای پایدار شهرداری هر سال پنج درصد افزایش یابد اما در حال حاضر این درآمدها تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد درآمدهای شهرداری را تشکیل می‌دهد و مابقی درآمدهای شهرداری کماکان از طریق ساخت‌وساز تامین می‌شود.

امسال فروش تراکم غیرمجاز نداشتیم

معاون مالی و اداری شهردار تهران با تاکید بر اینکه از سال ۸۶ تاکنون هیچ فروش تراکم غیرمجازی نداشته‌ایم، افزود: همچنین در حالی که میزان فروش تراکم مجاز در سال ۸۶، ۷۰ درصد بوده است، این میزان در سال جاری و تاکنون به حدود ۴۴ درصد رسیده است. پورزرندی البته به این نکته نیز اشاره کرد که گاهی فروش تراکم تنها راه تامین هزینه‌های شهرداری است.