بیسوادها به‌زودی از بازار ساخت‌وساز اخراج می‌شوند

گروه مسکن- عضو هیات‌رییسه کمیسیون عمران مجلس ضمن تایید حرکت‌های مثبت در صنعتی‌سازی مسکن گفت: باید برای گسترش این شیوه ساخت‌وساز در بین پیمانکاران، مشوق‌های بیشتری در نظر گرفته شود، اما همین اقداماتی که طی یک‌سال اخیر انجام شده است، شمارش معکوس را برای اخراج اجباری بیسوادها از بازار ساخت‌وساز آغاز کرده است. ابوالقاسم رحمانی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» تصریح کرد: متاسفانه در حوزه ساخت‌وساز گروه‌هایی فعالیت می‌کنند که حتی از کمترین سواد ممکن در رشته عمران برخوردار نیستند، اما ورود فناوری‌های نوین ساختمانی به بازار طی ماه‌های اخیر، به تدریج فضا را برای فعالیت این گروه‌ها تنگ خواهد کرد.

وی افزود: روندی که طی یک‌سال اخیر در پروژه صنعتی‌سازی آپارتمان‌های مسکونی در برخی مناطق استان تهران شکل گرفته قابل تقدیر است، اما این اقدامات تا رسیدن به سطح مطلوب فاصله دارد.

تغییر رویه پیمانکاران ساختمانی

وی گفت: تغییر رویه پیمانکاران ساختمانی از حالت سنتی‌سازی به صنعتی‌سازی اتفاقی نیست که در فاصله یک یا دو سال محقق شود و در این مسیر هر چقدر حمایت‌ها و مشوق‌ها از صنعتی‌سازها بیشتر شود، به همان نسبت تغییر رویه زودتر اتفاق خواهد افتاد.

رحمانی با اشاره به اختلاف در تسهیلاتی که هم‌اکنون دولت به انبوه‌سازان صنعتی و سنتی در مسکن‌مهر پرداخت می‌کند، گفت: پرداخت ۵ میلیون تومان وام بیشتر به پیمانکاران صنعتی‌ساز باعث شده است در ساخت‌وسازهای مسکن‌مهر میل به استفاده از فناوری‌های نوین بیشتر از قبل شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پاسخ به پرسشی مبنی بر کارآیی شرکتی که از سوی دولت در وزارت صنایع برای هدایت صنعتی‌سازی مسکن به‌وجود آمده (مپسا)، نیز گفت: به‌طور قطع، این مجموعه وظیفه مهمی تحت عنوان آموزش و فرهنگ‌سازی را دارد تا از این طریق، شرکت‌های ساختمانی جدید در عرصه صنعتی‌سازی به‌وجود بیاید و همچنین آگاهی پیمانکارانی که در گذشته از طریق شیوه‌های سنتی اقدام می‌کردند با آموزش، به سمت فناوری‌های نوین روبیاورند.

ساختمان‌ها باید بیمه شوند

عضو هیات‌رییسه کمیسیون عمران تاکید کرد: با توجه به رشد تخلفات و تخریب‌های ناگهانی ساختمان‌های در حال ساخت یا ریزش آنها، لازم است برای تعهد گرفتن از سازنده‌ها به رعایت قوانین فنی مهندسی، ساختمان‌ها بیمه ساخت شوند.

رحمانی افزود: بیمه ساخت‌ باید به‌صورت جدی در دستور کار دولت قرار گیرد تا از این طریق، یکی دیگر از مشوق‌های اثرگذار در استفاده از شیوه‌های صنعتی‌سازی به‌وجود بیاید.

رحمانی همچنین تاکید کرد: در شیوه‌هایی نظیر قالب‌های تونلی، پانل‌های سه بعدی، LSF و ICF به دلیل آنکه کلیه مراحل ساخت ایمن است، اجرای بیمه ساخت می‌تواند زمینه ترویج چنین فناوری‌هایی را در بین پیمانکاران ساختمانی تقویت کند.