گزارش
صنعتیسازی مسکن وارد بافتهای فرسوده میشود
گروه مسکن- معاون وزیر مسکن در امور بافتهای فرسوده با اشاره به تجربه موفق ساخت مسکن با روشهای نوین -صنعتیسازی- در پروژه ۱۱۰۰ واحدی مپسا در پرند، از برنامهریزی گسترده برای استفاده از این روشها در بافتهای فرسوده خبر داد. احمد صادقی مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری در گفتوگو با دنیایاقتصاد افزود: دولت به دنبال آن است که در بافتهای فرسوده نیز با شیوههای صنعتی، ساختوسازها را اجرا کند. به گزارش دنیایاقتصاد، پیشتر با توجه به عدم اطلاعرسانی گسترده در خصوص مزایای صنعتیسازی ،ترغیب مردم برای سکونت در واحدهای صنعتی امری بسیار دشوار بود و همین امربه عنوان مانعی بازدارنده در جهت توسعه صنعتیسازی نقش بازی میکرد، اما با توجه به اجرای انبوهسازی مسکن با محوریت صنعتیسازی و اقبال مردم به ساختوسازهای صنعتی، شرایطی فراهم شده است که مسوولان به نوسازی بافتهای فرسوده با محوریت صنعتیسازی مصمم شوند.
مهندس احمد صادقی، معاون وزیر مسکن با بیان این مطلب به دنیایاقتصاد گفت: دولت بر آن است تا دو سال آینده در پروژههای تحت نظارتش صنعتیسازی را به صورت جامع و کامل در همه ساختوسازها از جمله بیمارستان، مدارس، واحدهای مسکونی و... دنبال کند و در شرایط فعلی نیز به دنبال آن است که به منظور ممانعت از فرسودهسازی مجدد بافتهای فرسوده محور ساختوسازها را بر مبنای صنعتیسازی استوار کند.
صادقی با بیان اینکه صنعتیسازی در کشور ما بحث جدیدی است که ورود به آن اجتنابناپذیر است، گفت: با توجه به اینکه صنعتیسازی سبب کیفیسازی، ارزانسازی، سریعسازی، مقاومسازی و همچنین اصلاح الگوی مصرف در ساختوسازها میشود در نتیجه ضرورت ورود آن به ساختوسازها بیش از پیش مشخص میشود.
ایجاد بسترهای اشتغال برای کاردانها
معاون وزیر مسکن با برشمردن مزایای صنعتیسازی در ساختوسازها، اشتغالزایی برای کاردانهای فنی ساختمان را نیز از جمله تبعات مطلوب این فرآیند برشمرد و اظهار کرد: با توجه به اینکه در آینده موجی از کاردانهای فنی ساختمان از مراکز آموزشگاهی فارغالتحصیل و در جستوجوی کار روانه بازار میشوند، قطعا با نهادینه شدن صنعتیسازی بسترهای مناسب اشتغالزایی برای آنها فراهم خواهد شد.
به باور وی، در شرایط عادی کاردانهای فنی ساختمان باتوجه به تحصیلات خود به دنبال شرایط شغلی متناسب با شان حرفهایشان هستند که صنعتیسازی ساختمان از این بابت نیز میتواند آنها را اقناع کند؛ چرا که اطلاق عنوان تکنسین واحدهای صنعتی به آنها قطعا با اقبال آنها مواجه خواهد شد.
تربیت نیروی کار صنعتیسازی ساختمان
معاون وزیر مسکن ارتقای سطح کارگران ساده ساختمانی به کاردانهای متخصص را از دیگر نتایج مثبت نهادیه کردن صنعتیسازی مسکن برشمرد و با اشاره به حضور نماینده سازمان فنی حرفهای در کارگروه صنعتیسازی مسکن گفت: خوشبختانه این سازمان آمادگی خود را برای آموزش کاردانهای فنی ساختمان به صورت گسترده و در تمامی ابعاد اعلام و عنوان کرده است که به منظور بهرهگیری از نیروی کار متخصص در تمامی سطوح ساختوساز، این سازمان آماده تربیت نیروی متخصص به میزان لازم است.
وظیفه مپسا هدایت و راهبری است
وی همچنین پروژه صنعتی مسکن از سوی شرکت مپسا را به عنوان پروژه پایلوت، موفق ارزیابی کرد و گفت: در مراحل بعدی وظیفه مپسا هدایت و راهبری امر صنعتیسازی است و در این راستا لازم است که این شرکت به راه اندازی کارخانههای متعدد در این زمینه و سپس در جهت جذب انبوهسازان اقدام کند.
به گفته معاون وزیر مسکن، در همین حال لازم است که شرکت مپسا اطلاعات لازم را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد تا هر چه سریعتر بستر راه اندازی کارخانجات مربوطه در این زمینه فراهم شود.
وی همچنین اجرای صنعتیسازی در مسکن مهر را مثبت و قابل دفاع ارزیابی کرد و گفت: صنعتیسازی مسکن بسیار خوب آغاز شده است، اما به هر حال لازم است که این رویه به صورت فراگیرتر از وضعیت فعلی گسترش پیدا کند که البته با جذب هرچه بیشتر انبوهسازان به این پروژه اوضاع صنعتیسازی قطعا بهتر از این خواهد شد؛ چرا که پیش شرط رونق صنعتیسازی در گرو حضور شرکتهای انبوه ساز است.
دفاع از افزایش وام صنعتیسازی
معاون وزیر مسکن همچنین افزایش وام صنعتیسازی مسکن را در رونق صنعتیسازی مطلوب ارزیابی و عنوان کرد: پرداخت ۵ میلیون تومان مابهالتفاوت به تولیدکنندگان صنعتی نقش موثری در جذب آنها به این مقوله خواهد داشت؛ چراکه به عنوان مثال انبوهسازی که هزار واحد مسکونی مهر را در دست تولید دارد از این رهگذر ۵ میلیارد تومان به مبلغ وامش اضافه میشود که همین امر میتواند در هدایت سایر انبوهسازان سنتیساز به صنعتیسازی نقش داشته باشد.
صادقی همچنین با اشاره به اینکه تاکنون دولت تلاشهای گستردهای برای حمایت از ساختوسازهای صنعتی به عمل آورده است، گفت: تمامی وزارتخانههای مرتبط با امر صنعتیسازی شامل بازرگانی، صنایع و معادن، مسکن و اقتصاد و دارایی تعامل مطلوبی در امر صنعتیسازی دارند و قطعا همین مساله باعث میشود که مشکلات احتمالی موجود در مسیر صنعتیسازی به سرعت مرتفع شود.
ظرفیت بخش خصوصی باید افزایش یابد
وی افزایش ظرفیت بخش خصوصی به صورت ارائه تسهیلات تشویقی و همچنین راهاندازی کارخانجات مربوطه در این راستا را پیش شرطهای توسعه صنعتیسازی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر با توجه به اجرای موفق پایلوت صنعتیسازی در پرند به نظر نمیرسد که مشکل خاصی در اراده جدی دولت در امر صنعتیسازی خلل ایجاد کند و در این بین فقط لازم است که تمامی حلقههای زنجیره صنعتیسازی به صورت پیوسته با هم هماهنگ شوند. معاون وزیر مسکن همچنین فرهنگسازی در امر استفاده از صنعتیسازی در بین مردم را کاملا مثبت دانست و گفت: با توجه به استقبال متقاضیان مسکن مهر از واحدهای صنعتی میتوان نتیجه گرفت که فرهنگسازی در این زمینه موفقیتآمیز بوده است.
ارسال نظر