به دنبال استقبال سازنده‌ها از بتن‌آماده، محدودیت‌های ترافیکی چالش اصلی در حمل این ماده فاسد‌شدنی به محل پروژه‌های ساختمانی است گروه مسکن- ساخت‌وساز در شهر تهران بعد از گذشت بیش‌از یک‌سال فرهنگ‌سازی از سوی کارشناسان بابت اثرات مثبت استفاده از بتن‌آماده، این روزها به شدت به سمت استفاده از این ماده ساختمانی روآورده، به طوری که مصرف بتن‌های غیراستاندارد دست‌ساز در پروژه‌های ساختمانی به شدت کاهش پیدا کرده و در مقابل حجم تولید بتن‌آماده استاندارد توسط واحدهای تولیدی زیاد شده است.

این درحالی است که چالش در حمل و جابه‌جایی بتن‌آماده هم‌اکنون معضل اصلی در مصرف این ماده پرمصرف ساختمانی به حساب می‌آید.

کارشناسان صنعت بتن معتقدند بتن‌آماده یک ماده فاسدشدنی محسوب می‌شود و باید در زمان مشخص توسط ماشین‌های مخصوص - تراک‌میکسر - حمل و در محل پروژه ریخته شود، اما ترافیک‌های درون‌شهری و برخورد سلیقه‌ای باعث شده این ماده استراتژیک با شن‌وماسه و آجر یکسان فرض شود!

بتن آماده یکی از فرآورده‌های ساختمانی مهم است که نقش ممتازی در کیفیت، مقاومت و دوام ساخت‌وسازها دارد و به همین خاطر لازم است تا نسبت به حفظ مشخصات استانداردهای این محصول از مرحله تولید تا مصرف توجه کافی داشت.

دکتر علی اصغر کیهانی بزرگ‌ترین تولید‌کننده بتن آماده استاندارد کشور درباره موانع و مشکلات پیش روی حمل و جابه‌جایی بتن آماده به «دنیای اقتصاد» گفت: برای تردد تراک میکسرهای حمل بتن آماده در همه جای دنیا شرایط آسانی را در نظر می‌گیرند؛ چراکه بتن آماده حداکثر تا ۳ ساعت پس از تولید باید به مصرف برسد. لذا باید از کوتاه‌ترین مسیر به محل مصرف برسند. از طرفی در مسیرهای حرکت نیز نباید متوقف شوند. با توجه به اینکه مدت زمان کوتاهی برای حمل بتن آماده داریم لازم است کلیه ویژگی‌های ناشی از حمل یک ماده فاسد شدنی را برای حمل بتن آماده در نظر گرفت.

به گفته کیهانی در حال حاضر برای حرکت تراک میکسرهای حمل بتن آماده در جاده‌های بین شهری و نیز در داخل محدوده شهرها، الزامات سختگیرانه‌ای را در نظر گرفته‌اند و این ماده را با حمل شن و ماسه و آجر یکی فرض کرده‌اند، که لازم است براساس ضوابط حمل مواد فاسد شدنی این مقررات اصلاح شود. به گفته کیهانی ایجاد محدودیت برای تردد تراک میکسرها در برخی بافت‌های شهری و از سوی دیگر رفتار سلیقه‌ای در برخی از شهرها برای تردد تراک میکسرهای حمل بتن آماده از جمله مشکلات اصلی برای فعالیت کارخانجات بتن آماده است.

کیهانی در خاتمه یادآوری کرد که بتن آماده برابر اعلام سازمان‌های فنی و مهندسی کشور یک ماده مهم ساختمانی و از طرفی دارای فرصت کاری اندکی است، لذا مشمولیت حمل مواد فاسد شدنی برای محصول بتن آماده می‌تواند برخی از مشکلات فعلی را برطرف کند.

این تولید‌کننده بتن‌آماده استاندارد تصریح کرد: موضوع مشمولیت حمل بتن آماده در گروه کالاهای فاسد شدنی به همراه مستندات مربوطه به سازمان راهداری کشور ارسال شده و امید است که وزارت راه‌وترابری در این باره تصمیم فنی و علمی لازم را اعلام بکند.