فرید قدیری

قبل‌ از خرید یا پیش‌خرید املاکی که با پیامک تبلیغ می‌شوند، صحت و صلاحیت شرکت فروشنده را استعلام کنید

سازمان مسکن استان تهران، شرکت مخابرات را موظف کرد از انتشار پیامک‌های با موضوع «فروش و پیش‌فروش مسکن» قبل از تایید صلاحیت شرکت سازنده، خودداری کند. انبوه‌سازان و شرکت‌های ساختمانی از سال گذشته برای تبلیغات تلویزیونی موظف به دریافت مجوز از وزارت مسکن شده بودند، اما این اواخر به دلیل عدم ممنوعیت در انتشار پیامک، تعداد قابل‌توجهی تبلیغات از طریق پیامک درباره پیش‌فروش پروژه‌های مسکونی، ویلایی یا مشارکتی منتشر شده که این موضوع نگرانی مسوولان و همچنین مردم نسبت به واقعی بودن تبلیغات را به همراه داشته است.

به همین خاطر، سازمان مسکن استان تهران اعلام کرده است از این به بعد، مخابرات موظف است قبل از انتشار پیامک‌های با موضوع مسکن، مشخصات شرکت تبلیغات دهنده را برای استعلام و صدور مجوز تبلیغ به سازمان مسکن استان ارائه دهد و بعد از تایید، اجازه تبلیغ صادر خواهد شد در غیر این صورت عواقب آنچه از طریق پیامک، انجام می‌شود به عهده مخابرات خواهد بود.

به این ترتیب سازمان مسکن استان تهران برای جلوگیری از سوء‌استفاده و پیش‌فروش‌های کاذب، از این به بعد کلیه پیامک‌های با موضوع فروش یا پیش‌فروش مسکن، ویلا و پروژه‌های مشارکتی را کنترل می‌کند.

در حال حاضر تبلیغات تلویزیونی انبوه‌سازان و شرکت‌های ساختمانی برای پیش‌فروش منوط به دریافت مجوز از وزارت مسکن است، به همین خاطر این احتمال وجود دارد برخی پیش‌فروشنده‌ها که به هر دلیل نمی‌توانند از وزارت مسکن مجوز بگیرند، از طریق پیامک اقدام به تبلیغ کنند. به گزارش دنیای اقتصاد، محدودشدن «تبلیغات بدون مجوز» با موضوع پیش‌فروش مسکن در تلویزیون، باعث شده برخی شرکت‌های ساختمانی که عضویت آنها در تشکل‌های ساختمانی و انجمن‌های انبوه‌سازی باطل شده، به پیامک روبیاورند و با ارسال پیامک‌های گسترده، افراد را برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌ها دعوت کنند.

اگرچه ممکن است تعداد تبلیغات این چنینی در مقایسه با شرکت‌های صاحب صلاحیت اندک باشد، اما با توجه به سابقه نامناسب پیش‌فروش مسکن در ذهن مردم و اینکه یک واحد در آن واحد ممکن است به چندین نفر پیش‌فروش ‌شود، لازم است پیش‌خریداران قبل از انجام معامله، از طریق استعلام و تایید مراجع مسوول، نسبت به خریدی که انجام می‌دهند اطمینان کافی کسب کنند. براساس این گزارش توصیه می‌شود، به محض دریافت هرگونه پیامک با موضوع فروش مسکن یا درخواست سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ساختمانی، افراد متقاضی، محتوای پیامک را به وزارت مسکن یا سازمان مسکن استان اطلاع دهند.

کارشناسان نیز در این باره توصیه می‌کنند، برای پایین آوردن ریسک معامله حتما افراد باید از صحت و سقم آنچه تبلیغ می‌شود مطلع شوند.

رییس سازمان مسکن استان تهران، با تایید موضوع مکاتبه با شرکت مخابرات برای منوط کردن انتشار پیامک مسکن به صدور مجوز، به دنیای اقتصاد گفت: از این به بعد، کلیه پیامک‌هایی که درباره تبلیغات شرکت‌های ساختمانی، انبوه‌سازی یا تعاونی‌های مسکن تهیه می‌شود باید به تایید سازمان مسکن برسد.

ابوالفضل مشکینی تصریح کرد: در حال حاضر شرکت‌های ساختمانی برای تبلیغ پیش‌فروش در تلویزیون نیز باید مجوز صلاحیت فروش را از سازمان مسکن استان دریافت کنند. در غیر این صورت تبلیغ چنین شرکت‌هایی ممنوع است.