اجاره مسکن در شوک عدم‌برداشت 15 میلیون پول نقد

گروه مسکن - مجتبی فخری: تصمیم بانک مرکزی به اعمال محدودیت در برداشت روزانه بیش از ۱۵ میلیون تومان پول نقد از بانک‌ها، بازار اجاره مسکن را تحت‌تاثیر قرار داده است. برخی مشاوران املاک می‌گویند، از آنجایی که رهن کامل یک واحد مسکونی در مناطق مختلف تهران، معمولا بین ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان است و اغلب مستاجران با پول نقد برای تنظیم قرارداد اجاره در بنگاه‌های مسکن حاضر می‌شوند، مصوبه بانک مرکزی مشکلاتی را برای نقل و انتقال در بازار اجاره به‌وجود آورده است. به‌طوری که اگر افراد اجازه برداشت بیشتر از ۱۵ میلیون تومان پول نقد را از بانک نداشته باشند، نمی‌توانند ملک اجاره کنند.

یکی از مشاوران املاک در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: اگر چه برداشت از بانک از طریق چک، سقف ندارد اما از آنجا که عمده مستاجران فاقد دسته‌چک هستند و تمایل به انتقال پول نقد دارند، این مصوبه باعث تشدید رکود معاملاتی در بازار اجاره مسکن خواهد شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، تصمیم جدید بانک مرکزی در تاریخ ۲۱ دی ماه مبنی بر اینکه برداشت روزانه ۱۵ میلیون تومان پول نقد توسط مشتری غیرممکن است، موجب شده است تا در برخی از مناطق تهران آن دسته از مالکانی که قصد اجاره ملک خود را دارند؛ دچار نگرانی شوند.

مشکلی که ممکن است پیش آید این است که در شرایط فعلی که بازار مسکن کم و بیش با رکود دست و پنجه نرم می‌کند، این تصمیم جدید بانک مرکزی می‌تواند سردرگمی تازه‌ای را برای مستاجران از جهت پرداخت مبلغ ودیعه ایجاد کند.

اما از سوی دیگر اکثر مشاوران املاک نظر به این مساله دارند که «عدم‌برداشت روزانه بیش از ۱۵ میلیون تومان پول نقد» بر بازار خریدوفروش مسکن تاثیر منفی نخواهد داشت؛ چراکه مبلغ پرداختی خرید یک واحد مسکونی بالاتر از مبلغ رهن آن است، به همین علت این مساله تاثیر بسزایی در بازار خریدوفروش نخواهد گذاشت.

طبق روال گذشته تا به امروز خریداران واحدهای مسکونی برای پرداخت مبلغ تعیین شده معمولا از چک شخصی یا چک رمزدار استفاده می‌کنند و اگر مشتری از چک شخصی استفاده کند در مبایعه‌نامه ذکر می‌شود که اگر چک خریدار وصول نشود، مبایعه‌نامه فسخ خواهد شد.

در این بین همیشه اکثر خریداران تنها مبلغی را که برای خرج محضر تعیین می‌شود، به صورت نقد پرداخت می‌کنند.