بانک‌ها باید 430‌میلیارد تومان در بافت‌های فرسوده سرمایه‌گذاری کنند

گروه مسکن - رییس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر تهران در ارزیابی تازه‌ای از آمار هزینه‌های نوسازی بافت‌های فرسوده تهران گفت: دولت و شهرداری هر یک به تنهایی اعتباری بالغ بر ۵/۱۶‌میلیارد ریال برای مطالعات بافت‌های فرسوده باید هزینه کنند و در این میان سهم دولت از تامین منابع مالی این پروژه ۴۳۰‌میلیارد تومان و در قالب تسهیلات بانکی است. به گزارش دنیای اقتصاد، رسول خادم در جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی طرح «پیشنهاد تعیین بودجه احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده در تهران در سال ۸۹ به دولت و مجلس شورای اسلامی» توضیح داد: در سال ۸۹ احیا و نوسازی ۲۰‌هزار واحد مسکونی در دستور کار سازمان نوسازی بوده که ۱۵هزار واحد مسکونی آن در بافت‌های فرسوده توسط مشارکت مستقیم مردم ساخته می‌شود.

وی در ادامه افزود: ۲۰هزار واحد رقم بالایی نیست و به همین دلیل برای دولت و شهرداری سهم ۳۳ میلیاردی در سال ۸۹ در نظر گرفته شده و برای نوسازی ۱۵هزار بافت فرسوده ۵/۱۶‌میلیارد ریال هزینه مطالعاتی دولت ۵/۱۶‌میلیارد ریال هزینه مطالعاتی شهرداری پیش بینی شده است.

خادم همچنین یادآور شد: ما از دولت ۴۳۰‌میلیارد تومان تامین منابع به عنوان تسهیلات بانکی می‌خواهیم و ۱۶۰‌میلیارد تومان هم برای تامین زیرساخت‌ها نیاز داریم.

رییس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورا تصریح کرد: برای اجرای درست طرح نوسازی بافت‌های فرسوده ۵/۵۲‌میلیارد تومان را در قالب سهم دولت در نظر گرفته‌ایم؛ چرا که هزینه احداث معابر و زیرساخت‌ها معادل ۴۵۷‌میلیارد ریال محاسبه شده، به این ترتیب در کل ۵ هزار و ۹۸۱‌میلیارد ریال تقاضا از دولت تقاضای اعتبار مالی داشته‌ایم و باید این رقم در بودجه سال ۸۹ لحاظ شود و تامین ۴‌هزار و ۳۰۰‌میلیارد ریال دیگر از هزینه‌ها نیز بر عهده شهرداری است.

وی خاطرنشان کرد: طبق برنامه ۵ ساله توسعه شهری، شهرداری باید به مدت یک سال برنامه خود را برای نوسازی بافت‌های فرسوده اعلام کند، ولی در حال حاضر برای آن زمانبندی دقیقی در نظر گرفته نشده است.

رسول خادم، رییس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورا نیز در همین رابطه خاطرنشان کرد: بافت فرسوده تهران ۳ هزار و ۲۸۴ هکتار است و حتی ۴۰۰ هکتار نیز در سال ۸۸ محقق نشده است و از برنامه به شدت عقب هستیم و باید در یک طرح ضربتی این عقب‌افتادگی‌ها جبران شود.

حسن بیادی نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران در این باره اظهار داشت: ارقام مشارکت در سرمایه‌گذاری به قدری سنگین است که مردم چندان راضی به سرمایه‌گذاری نیستند و شهرداری بیشتر سایر نهادها در این حوزه باید احساس مسوولیت و مشارکت کند، در ضمن باید گرفتاری‌هایی که در زمینه سرمایه‌گذاری‌های موجود وجود دارد برطرف شود.

بر اساس این گزارش، پس از تامین سهم دولت و شهرداری، پیشنهاد «طرح تامین بودجه احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده در شهر تهران در سال ۸۹ به دولت و مجلس شورای اسلامی» به تصویب رسید.