«هدفمند شدن» مشتری جدید پیدا کرد
سهمخواهی شهرداری از درآمد یارانهها
قالیباف: هدفمندشدن یارانهها، بار مالی چهارهزار میلیاردتومانی به شهرداری تهران وارد میکند
دلخوش عضو کمیسیون ویژه طرح تحول: شهرداری باید عین سایر ارگانها تابع این طرح باشد
شهردار تهران در مراسم یادواره طلاب شهید(۴/۹/۸۸)
قالیباف: هدفمندشدن یارانهها، بار مالی چهارهزار میلیاردتومانی به شهرداری تهران وارد میکند
دلخوش عضو کمیسیون ویژه طرح تحول: شهرداری باید عین سایر ارگانها تابع این طرح باشد گروه مسکن - سحر باباخانی: شهرداری تهران بار مالی «هدفمندشدن» را برای پایتخت و سایر شهرهای کشور به ترتیب ۴هزار و ۸هزار میلیاردتومان پیشبینی کرده و از کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی خواسته برای جبران این هزینهها، شهرداری را از کمکهای دولتی محروم نکند، اما کاظم دلخوش عضو کمیسیون ویژه طرح تحول با بیان اینکه سه راهکار مالی برای جبران تبعات حذف یارانههای شهرداری در نظر گرفته شده، به دنیای اقتصاد گفت: شهرداری تهران میتواند حدود ۳هزار میلیاردتومان از حساب ذخیرهارزی، برای جبران حذف یارانهها برداشت کند، سهمی از ۳۰درصد درآمد یارانهها که به بخش تولید و خدمات اختصاص یافته را استفاده کند و بالاخره اینکه در ۲۰درصدی که برای بودجه جاری دولت و سازمانها در نظر گرفته شده، سهیم باشد.
این در حالی است که شهرداری تهران در نامه خود به کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی، ضمن هشدار نسبت به افزایش هزینه اداره شهر در صورت هدفمندشدن یارانهها، از مجلس درخواست کرده بود در صورت تصویب نهایی این طرح یا کمکهای دولتی از شهرداری را قطع نکنند یا اینکه تسهیلات ویژه مالی برای این سازمان درنظر گرفته شود.
مقامات شهرداری پیشاز این نیز هشدار داده بودند که اگر یارانه حاملهای انرژی قطع شود، هزینه اجرای طرحهای عمرانی افزایش نجومی پیدا میکند. هزینههایی که اگرچه نمایندگان مجلس آن را واقعی میدانند، اما معتقدند شهرداری نیز باید همچون سایر ارگانها تابع تصمیمات دولت و مجلس باشد.
دو پیشنهاد داریم
محمدهادیایازی، سخنگو و مشاور شهردار تهران دراین رابطه به دنیای اقتصاد گفت: شهرداری تهران برای اجرای پروژههای شهری و مهمتر از همه حملونقل داخلی نیازمند انرژی مضاعفی از برق گرفته تا گازوئیل و... است و با اجرایاین طرح و حذف کمکهای دولتی از حاملهای انرژی هزینههای مضاعفی بر شهر، شهرداری و در نهایت مردم تحمیل میشود.
وی برای مثال عنوان کرد: در حال حاضر قیمت واقعی بلیتهای اتوبوس ۲۰۰تومان است اما شهرداری با در نظر گرفتن یارانهها این بلیتها را با نرخ ۲۰تومان میفروشد و مردم بخش اعظمی از هزینههای آن را پرداخت نمیکنند، این در حالی است که قیمت همین بلیت بعد از اجرای طرح یارانهها و گران شدن گازوئیل به ۳۰۰تومان افزایش پیدا خواهد کرد.
ایازی همچنین درباره راهکار شهرداری برای جلوگیری از افزایش هزینهها توضیح داد: شهرداری در قالب یک نامه و درخواست مکتوب از کمیسیون ویژه رسیدگی به طرح هدفمند کردن یارانهها درخواست کرده که یا کمکهای دولتی ازاین سازمان حذف نشود، یا در صورت حذف یارانهها تسهیلات ویژهای برای شهرداری در راستای خدماترسانی به مردم در نظر گرفته شود.
وی با بیان این مطلب که اجرای درستاین لایحه بسیار مفید و موثر خواهد بود، خاطر نشان کرد: این طرح در عین تاثیر گذار بودن میتواند در صورت عدم جایگزینی منابع مالی فشار مضاعفی بر اقشار کم درآمد و آسیبپذیر جامعه بگذارد.
مشاور شهردار تهران با نگاهی مثبت به نظرات اعضای کمیسیون ویژه مجلس گفت: امیدواریم اعضایاین کمیسیون با یکی از دو پیشنهاد شهرداری مبنی بر عدم حذف یارانهها یا تسهیلات ویژه موافقت کنند.
راهکار کمیسیون ویژه
بر خلاف انتظار شهرداری کمیسیون ویژه طرح تحول در مجلس معتقد است که شهرداری نیز مانند سایر ارگانها باید تابعاین طرح باشد و ازاین قانون مستثنا نیست.
کاظم دلخوش،یکی از اعضای کمیسیون ویژه مجلس دراین باره توضیح داد: در سال ۸۶ طرح دو فوریتی تصویب شد که بر اساس آن اجازه برداشت ۱۰هزار میلیاردتومان از صندوق ذخیره ارزی، همزمان به دولت و شهرداری داده شد و هرکدام از این دو ارگان میتوانند تقریبا ۳۰درصد از این ۱۰هزار میلیارد تومان را (مخصوصا در حوزه ساماندهی حمل و نقل و بهینهسازی سوخت) برداشت کرده و با برنامهریزی مشخص هزینه کنند.
دلخوش در ادامه به دنیای اقتصاد توضیح داد: در لایحه هدفمند کردن یارانهها بخشهای مختلف حمل و نقل،خدمات،کشاورزی و صنعت در نظر گرفته و قیمتهای ترجیحی و پلکانی دیده و پیشبینی شده است.
این عضو کمیسیون ویژه مجلس با اشاره بهاین مطلب که از ۱۰۰درصد درآمد کسب شده از محل هدفمند کردن یارانهها ۵۰درصد به خانوار و ۳۰ درصد به بخش تولید،صنعت و کشاورزی و خدمات تعلق میگیرد، گفت: بر اساس ماده ۹ این لایحه، شهرداری میتواند سهم مشخصی را از محلاین ۳۰درصد کسب کند و بااین وجود همزمان از ۲۰درصدی که برای بودجه جاری دولت و سازمانها برای حقوق کارمندان نیز در نظر گرفته شده سهیم باشد.
وی با تاکید بر اهمیت منابع ذکر شده تصریح کرد: ما تصور نمیکنیم که با وجوداین تسهیلات شهرداری دچار کمبود بودجه یا افزایش هزینه شود، ضمن اینکه براین نکته تاکید داریم که این سازمان از سایر ارگانها مجزا نیست.کاظم دلخوش در پایان متذکر شد: بایداین مساله را در نیز نظر داشت که نتایج هر طرحی در مرحله اجرا یا به عبارتی آزمون و خطا مورد بررسی قرار میگیرد و همه دستگاههای اجرایی باید نهایت هماهنگی و تعامل را در اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها داشته باشند.
از شوک هزینهای به شهرداری پرهیز شود
حمزه شکیب، رییس کمیسیون عمران شورای تهران نیز درباره تاثیر یارانهها بر فعالیت عمرانی شهر به دنیای اقتصاد گفت: با اجرای این طرح بطور قطع فشار زیادی به شهرداری وارد میشود و شهرداری تهران دو راه برای جبران این فشار دارد؛ یا اینکه هزینههای اضافی را مستقیم از مردم بگیرد یا اینکه دولت شهرداری را پشتیبانی کند،وی تصریح کرد: به هرحال نکته مهمی که باید در تصمیم یارانهای دولت دیده شود، پرهیز از شوک هزینهای به شهرداری تهران است.
شکیب افزود: یارانهها باید به صورت پلکانی و دراز مدت حذف شود تا شهرداریها خود را با این طرح وفق دهند.
مانع تورم هزینههای شهرداری میشویم
محمد علی نجفی، عضو دیگر شورای شهر تهران نیز با تاکید براین مطلب که تا مرحله اجرای طرح تحول اقتصادی نمیتوان نظر مشخص و قطعی درباره تاثیراین طرح بر اقتصاد شهری و درآمدهای شهرداری ارائه داد، به دنیای اقتصاد گفت: با این وجود در یک ارزیابی کلی میتوان گفت که اگراین قانون به اجرا درآید هزینههای شهرداری به شدت افزایش پیدا میکند، مگراینکه دولت شیب هزینهها را به تدریج کاهش دهد واین به آن معناست که یارانهها ظرف ۵سال و هر سال ۲۰درصد کسر شود.
وی در ادامه با بیان مطلب فوق تاکید کرد: اگراین لایحه بااین ملاحظات اجرا نشود شک ندارم که در کوتاه مدت فشار مالی زیادی بر مردم وارد خواهد شد، چرا که با تعامل مستقیم شهرداری با شهروندان، کسر یارانهها از خدمات شهری مساوی است با دریافت آنها از مردم.
ارسال نظر