هشدار رییس اتحادیه مشاوران املاک به بنگاههای مسکن
رهگیری معاملات مسکن رایگان است
گروه مسکن- لیلا درخشان: رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران هشدار داد بنگاههای مسکن حق دریافت وجه اضافه از مردم به بهانه صدور کدرهگیری را ندارند.
خسروی: دریافت هزینه اضافی از طرفین معامله به بهانه صدور کدرهگیری ممنوع است
گروه مسکن- لیلا درخشان: رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران هشدار داد بنگاههای مسکن حق دریافت وجه اضافه از مردم به بهانه صدور کدرهگیری را ندارند. مصطفی قلی خسروی به دنیای اقتصاد گفت: مشاوران املاک فقط باید طبق تعرفه اتحادیه، بعد از تنظیم قرارداد بسته به ارزش معامله، حق کمیسیون دریافت کنند و ثبت جزئیات معامله ملکی در سامانه کدرهگیری رایگان است.
در چند روز گذشته شنیده شده برخی بنگاههای مسکن برای ثبت معاملات در سامانه کدرهگیری، علاوه بر حق کمیسیون، مبالغی تحت عنوان هزینه صدور کدرهگیری نیز دریافت میکنند که این موضوع نارضایتیهایی نیز به همراه داشته است. این مورد برای یک انبوهساز به گونهای عجیب اتفاق افتاده بهطوریکه بنگاهی از این انبوهساز برای فروش هرکدام از واحدها حدود ۱۰۰هزار تومان بابت صدور کدرهگیری طلب کرده است. رییس اتحادیه مشاوران املاک در این باره تاکید کرد: اگر گزارشی مبنی بر دریافت وجه اضافهتر از حق کمیسیون به بازرسی اتحادیه برسد، با بنگاه متخلف به شدت برخورد خواهد شد. خسروی تصریح کرد: سوءاستفاده از رهگیری معاملات مسکن توسط هر گروه یا فردی انجام شود، تخلف است.
نرخنامه رهگیری معاملات خاص
به گزارش دنیایاقتصاد، رهگیری معاملات مسکن اگرچه برای خرید و فروشهای معمولی رایگان است، اما برای معاملات خاص هزینه جزئی دارد.
مجری رهگیری معاملات مسکن در وزارت بازرگانی جدیدترین دستورالعمل نرخ نامه مربوط به حقالزحمه ثبت معاملات مسکن در بنگاههای املاک را به دنیایاقتصاد ارائه کرد. بر اساس این دستورالعمل، میزان حقالزحمه صدور کد رهگیری کلیه معاملات ملکی در قالب توافقی، شرکتهای انبوهساز، تعاونیهای مسکن و همچنین کلیه قراردادهایی که تاکنون به صورت رسمی در دفاتر اسناد رسمی به ثبت نرسیده اند به طور دقیق مشخص شده است.
مهندس علی معصومی، معاون بازرگانی و توسعه منابع شرکت راهبر این دستورالعمل را به عنوان فصلالخطابی برای تعیین هزینه صدور کد رهگیری اعلام و تاکید کرد: به منظور ثبت قرار داد در سامانه معاملات املاک و صدور کد رهگیری، دریافت هر گونه مبلغ اضافی خارج از نرخنامه هیات عالی نظارت و ابلاغیههای طرح مذکور، ممنوع است. مدیر سامانه سراسری کد رهگیری معاملات املاک کشور در تشریح جزئیات دقیق نرخ نامه معاملات توافقی شامل هبه، وقف و صلح عمری که هزینهای بابت قراردادها مبادله نمیشود، گفت: هزینه صدور کد رهگیری برای این سه نوع قرار دادها ۱۰هزار تومان است.
وی در توضیح قرار داد هبه گفت :طبق ماده ۷۹۵ قانون مدنی، هبه عقدی است که به موجب آن یک نفر مالی را به صورت رایگان به طرف دیگر واگذار میکند و حق ثبت این نوع قراردادها در سامانه ۰۰۰/۱۰۰ ریال است که مبلغ ۰۰۰/۵۰ ریال از طرفین معامله اخذ میشود.
معصومی همچنین در خصوص میزان حق ثبت قراردادهای وقف گفت: حق ثبت این نوع قراردادها نیز همانند قرار داد هبه در سامانه ۰۰۰/۱۰۰ ریال است که مبلغ۰۰۰ /۵۰ ریال از طرفین معامله دریافت میشود.
وی سپس به توضیح قرار داد صلح عمری پرداخت و گفت: صلح عمری عقدی است که صلحکننده به مدت عمر خود یا به مدت عمر شخص صلحگیرنده عین مال را به وی صلح میکند. حق ثبت این قرارداد نیز در سامانه مشابه هبه و وقف که پولی بابت قرارداد مبادله نمیشود ۰۰۰/۱۰۰ریال است که مبلغ ۰۰۰/۵۰ریال از هر طرف معامله دریافت میشود.
انبوهسازان و تعاونیهای مسکن
با توجه به اینکه واگذاری واحدهای تولید شده توسط تعاونیهای مسکن و شرکتهای انبوه ساز به اعضای تعاونی و خریداران مستلزم دریافت کد رهگیری است از این رو تعاونیهای مسکن و شرکتهای انبوهساز میبایست به منظور ثبت قراردادهای واگذاری املاک خود به اتحادیه شهرستان مربوطه مراجعه کرده و اتحادیههای مشاورین املاک ضمن هماهنگی و معرفی مشاور یا مشاورین املاک مورد نظر برای ثبت اینگونه قراردادها نسبت به تعیین حقالزحمه توافقی، حداکثر تا سقف یک پنجم نرخنامه مصوب هیات عالی نظارت اقدام کنند.
شرکتهای دولتی
مدیر سامانه سراسری کد رهگیری معاملات املاک در کشور افزود: در همین حال در کلیه قراردادهایی که یک یا دو طرف قرارداد سازمانها، موسسات یا شرکتهای دولتی (۱۰۰% سهام متعلق به دولت) است، اتحادیههای مشاورین املاک شهرستان مربوطه میبایست ضمن هماهنگی و معرفی مشاور املاک مورد نظر جهت ثبت قرارداد، نسبت به تعیین حقالزحمه توافقی، حداکثر تا سقف یک هفتم نرخنامه مصوب هیات عالی نظارت برای طرف دولتی اقدام کنند. معصومی در ادامه اظهار داشت: میزان حقالزحمه جهت ثبت نقل و انتقالات ناشی از احکام قضایی در سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور بر اساس نظر اتحادیه مشاورین املاک شهرستان مربوطه و حداکثر تا سقف یک هفتم نرخنامه مصوب هیات عالی نظارت است. لذا در اینگونه موارد میبایست این امر به اتحادیه شهرستان مربوطه ارجاع شده و اتحادیهها ضمن هماهنگی و معرفی مشاور املاک مورد نظر نسبت به تعیین حقالزحمه آن اقدام کنند.
قراردادهای غیررسمی
معاون بازرگانی و توسعه منابع شرکت راهبر در ادامه درخصوص قرار دادهای غیر رسمی گفت: کلیه قراردادهایی که تاکنون به صورت رسمی در دفاتر اسناد رسمی ثبت نشده اند جهت ثبت رسمی و صدور مفاصا حساب مالیاتی بعد از تاریخ ۰۱/۱۱/۱۳۸۷
میبایست توسط مشاورین املاک مجاز عضو سامانه، ثبت و کدرهگیری دریافت کنند. معصومی همچنین در خصوص میزان ثبت قرارداد معاملات نقل و انتقال املاک که قبل از تاریخ ۰۱/۱۱/۱۳۸۷ انجام گرفته و تاکنون به صورت رسمی ثبت نشده است، گفت: در صورتی که مبایعهنامه این نوع معاملات توسط مشاور املاک مجاز و عضو سامانه که هنوز به فعالیت خود ادامه میدهد، تنظیم شده باشد، قرارداد مبایعه نامه توسط مشاور املاک مربوطه بدون دریافت هزینه در سامانه ثبت و کدرهگیری برای آن صادر میشود. وی افزود: اما در صورتی که مبایعه نامه این معاملات توسط مشاور املاک غیرمجاز یا مشاور املاکی که فعالیت خود را تعطیل کرده است، تنظیم شده باشد، متعاملین به اتحادیه مشاورین املاک شهرستان مربوطه مراجعه کرده و اتحادیهها ضمن هماهنگی و معرفی مشاور املاک موردنظر جهت ثبت قرارداد مبایعه نامه در سامانه، نسبت به تعیین حقالزحمه ثبت قرارداد، حداکثر تا سقف یک هفتم نرخنامه هیات عالی نظارت اقدام کنند. وی تاکید کرد: جهت ثبت انواع قراردادهایی که خارج از دفاتر مشاورین املاک تنظیم میشود یا قراردادهایی که متعاملین خودشان همدیگر را پیدا میکنند (حالت توافقی)، ضمن تنظیم مبایعهنامه، قرارداد مربوطه توسط مشاور املاک مجاز در سامانه املاک ثبت و کدرهگیری صادر میشود. وی در پایان گفت: جهت ثبت قرارداد در سامانه معاملات املاک و صدور کدرهگیری دریافت هرگونه مبلغ اضافی خارج از نرخنامه هیات عالی نظارت و ابلاغیههای طرح مذکور مجاز نیست.
ارسال نظر