دنیای اقتصاد- بخشی از بار سنگین «مسکن مهر» به کارخانه‌های تولید مسکن سپرده شد.وزیر مسکن هفته گذشته ۱۰۰ هکتار زمین در اختیار کارخانه‌های تولید مسکن پیش‌ساخته گذاشت و یک‌سال به آنها مهلت داد تا حدود ۶‌هزار واحد مسکونی برای متقاضیان مسکن مهر در تهران ساخته و تحویل دهند. این جدیدترین طرح برای روشن کردن موتور مسکن مهر در تهران است که در صورت کسب موفقیت، اجرای آن به سایر شهرهای کشور تعمیم داده می‌شود. ۱۰۰ هکتار زمین به کارخانه‌های تولید مسکن پیش‌ساخته واگذار شد

تامین مسکن با تولیدات کارخانه‌ای

۶ ‌هزار واحد مسکونی به شیوه صنعتی‌سازی یک‌ساله در پرند ساخته‌ می‌شود

فرید قدیری

بخشی از بار سنگین «مسکن مهر» به کارخانه‌های تولید مسکن سپرده شد.

وزیر مسکن هفته گذشته ۱۰۰ هکتار زمین در اختیار کارخانه‌های تولید مسکن پیش‌ساخته گذاشت و یک‌سال به آنها مهلت داد تا حدود ۶‌هزار واحد مسکونی برای متقاضیان مسکن مهر در تهران ساخته و تحویل دهند. این جدیدترین طرح برای روشن کردن موتور مسکن مهر در تهران است که در صورت کسب موفقیت، اجرای آن به سایر شهرهای کشور تعمیم داده می‌شود.

وزارت مسکن برای جلب کارخانه‌های صنعتی‌ساز، مقرر کرده نیمی از وام مسکن مهر یعنی حدود ۷‌میلیون تومان، در همان ابتدای کار به آنها پرداخت شود. این درحالی است که در وضعیت عادی، اولین قسط از وام مسکن مهر که ۳۰‌درصد کل مبلغ است، بعد از پایان عملیات پی‌ریزی پرداخت می‌شود.

علی نیکزاد، وزیر مسکن بعد از مرور تجربه تعاونی‌ها در پروژه مسکن مهر تصمیم گرفته از ابزارهای دولتی تحت اختیار برای این پروژه ملی نیز استفاده کند.

برای این منظور ۱۰۰ هکتار زمین ۹۹ ساله در شهر جدید پرند در اختیار شرکت مپسا وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع، قرار گرفته است تا این شرکت از طریق ارتباط و مشارکتی که با کارخانه‌هایی که دارای تکنولوژی صنعتی‌سازی مسکن هستند، حدود ۶‌هزار واحد مسکونی به شیوه «سریع‌سازی» برای متقاضیان مسکن مهر احداث کند.

مپسا (شرکت مدیریت پروژه‌های ساختمانی ایران) از سال گذشته تاکنون مسوول حمایت از سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین ساختمانی شده و در این مدت، کارخانه‌هایی با تولید قطعات پیش‌ساخته از این طریق احداث و به بهره‌برداری رسیده است.

سید محسن علوی‌زاده، معاون فنی-مهندسی مپسا درباره جزئیات طرح سریع‌سازی مسکن مهر به دنیای‌اقتصاد گفت: به موجب تفاهم‌نامه سه‌جانبه وزرای مسکن، تعاون و صنایع و معادن شرکت ما ملزم شده دو پروژه ۲‌هزار واحدی به صورت پایلوت در دو شهر جدید پرند و هشتگرد به شیوه صنعتی‌سازی بسازد تا از این طریق استفاده از قطعات پیش‌ساخته در شهرهای جدید گلبهار در مشهد، سهند در تبریز و مجلسی در اصفهان باب شده و گسترش پیدا کند.

علوی‌زاده افزود: در این راستا و با توجه به حساسیت‌هایی که وزیر جدید مسکن نسبت به مسکن مهر دارد، هفته پیش ۱۰۰ هکتار از زمین‌های تحت تملک دولت در شهر جدید پرند به صورت اجاره ۹۹ ساله در اختیار مپسا قرار گرفت تا در کمترین زمان ممکن واحدهای مسکونی به شیوه سریع‌سازی روی آنها احداث شود. همچنین در شهر جدید هشتگرد نیز ۱۴ هکتار از زمین‌های ۹۹ ساله برای این منظور اختصاص پیدا کرد.

معاون شرکت مپسا در ادامه گفت: از چند روز پیش ستادی در شرکت برای تعیین ضرب‌الاجل در ساخت پروژه‌های مسکن مهر روی۱۰۰ هکتار زمین تحویلی، تشکیل شده و اعضای این ستاد در حال رایزنی و تهیه مقدمات عقد قرار داد با کارخانه‌های تولید مسکن پیش‌ساخته هستند. وی پیش‌بینی کرد واحدهای مسکونی که ساخت آن به عهده کارخانه‌های صنعتی‌ساز محول شده در کمترین زمان ممکن تحویل متقاضیان شود.

واحدهای ساخته شده از طریق وزارت مسکن و با معرفی متقاضیان مسکن مهر به مردم تحویل داده خواهد شد.

علوی‌زاده در ادامه گفت‌و‌گو با دنیای‌اقتصاد تصریح کرد: فاز اول از اقدام مپسا برای ساخت سریع مسکن مهر قرار است در ۷‌هزار و ۲۰۰ متر مربع از زمین‌ ۹۹ ساله که به یکی از تعاونی‌ها تعلق دارد، اجرا شود. این زمین در پرند واقع شده است.

صباآرمه بتن در «سریع‌سازی»

به گزارش دنیای‌اقتصاد، شرکت صباآرمه بتن که در حال حاضر پیمان‌کاری ساخت چندین پروژه مسکن مهر در تهران، گیلان و سمنان را بر عهده دارد، به صورت ویژه برای پروژه سریع‌سازی در مسکن مهر دعوت به کار شده است.

صباآرمه بتن اخیرا به موجب قرار دادی با یکی از تعاونی‌های مسکن مهر متعهد شده ۴۰۰ واحد مسکونی به صورت صنعتی‌سازی در پرند احداث کند. این شرکت از فناوری‌های نوین برای ساخت‌وساز بهره می‌برد.

به همین خاطر، مپسا طی مذاکراتی با مسوولان شرکت صباآرمه بتن از آنها خواسته برای ساخت مسکن مهر در ۱۰۰ هکتار زمین تحویل داده شده همکاری و مشارکت کند.

صباآرمه بتن ضمن موافقت اولیه اما هنوز جواب قطعی به این درخواست نداده است.

یکی از مدیران ارشد شرکت صبا آرمه بتن در این باره به دنیای اقتصاد گفت: با توجه به اینکه سال ۹۱ نقطه اوج تقاضای مسکن است، لذا صنعتی‌سازی باید به عنوان یکی از راه‌های اساسی برای مقابله با بحران تقاضای مسکن مدنظر قرار گیرد.

وی افزود: اگر فرض شود حجم تقاضای مسکن از سال آینده تا سال ۱۳۹۱ معادل آنچه مراجع رسمی پیش‌بینی کرده‌اند خواهد بود و کمبودی نیز از سال‌های قبل وجود نداشته باشد، در این صورت در سال ۱۳۸۹ باید یک میلیون و ۵۰۰‌هزار واحد، در سال ۱۳۹۰ یک میلیون و ۶۰۰‌هزار واحد و در سال ۱۳۹۱ یک میلیون و ۷۰۰‌هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شود و برای رسیدن به این آمار باید کار را از هم‌اکنون شروع کرد.

مدیر صبا آرمه بتن تصریح کرد: صنعتی‌سازی پاسخ مناسبی به گوشه‌ای از این آمارها می‌تواند باشد. صنعتی‌سازی همراه با مقاوم‌سازی راهی برای مقابله با زلزله است.

صبا آرمه بتن چه در جهت تامین ماشین‌آلات جدید برای صنعتی‌سازی و چه در زمینه ساخت‌وساز از هم‌اکنون این‌کار را شروع کرده است.

عکس: احسان سلطانی مقدم