ماموریت اتاق فکر در وزارت مسکن

رییس انجمن انبوه‌سازان: پیگیر افزایش سقف وام ساخت تا مرز ۵۰‌میلیون تومان هستیم

گروه مسکن- لیلا درخشان: پیشنهاد اخیر انبوه‌سازان برای تشکیل اتاق فکر (دفتر انبوه‌سازی) در وزارت مسکن، موافقت آنی وزیر را به همراه داشته است؛ به طوری که معاون ارشد وزیر مسکن در نامه‌ای به کانون سراسری انبوه‌سازان خواستار معرفی هر چه سریع‌تر نماینده، برای اعزام به این دفتر شده است. انبوه‌سازان امید زیادی به پیگیری خواسته‌هایشان از طریق اتاق فکر دارند؛ به همین دلیل روسای تشکل‌های ساختمانی، ماموریت‌‌های دشواری برای این اتاق پیشنهاد کرده‌اند.

افزایش سقف وام ساخت مسکن به ۴۰ تا ۵۰‌میلیون تومان مهم‌ترین خواسته انبوه‌سازان از اتاق در حال شکل‌گیری در وزارت مسکن است. مجتبی بیگدلی، رییس انجمن انبوه‌سازان در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: سقف وام ساخت بیش‌از ۵ سال است که تغییر نکرده و باید نماینده انبوه‌سازان در وزارت مسکن تلاش کند با عدد و رقم تاثیر افزایش وام بر رونق ساخت‌وساز را نشان دهد.

از سوی دیگر، رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران پیشنهاد کرده به جای یک نفر نماینده، شورایی مرکب از نمایندگان تشکل‌های ساختمانی کلان‌شهرها به دفتر انبوه‌سازان در وزارت مسکن اعزام شود تا خواسته‌های همه سازنده‌ها در این دفتر پیگیری شود. ایرج رهبر تصریح کرد: یکی از مشکلات موجود این است که وزارت مسکن بدون مشورت با ما آیین‌نامه‌ها و مصوباتی را تدوین می‌کند و زمانی که به ما ابلاغ می‌کند، می‌بینیم کلی اشکال و ایراد در محتوای آن وجود دارد.

به گزارش دنیای اقتصاد، کانون سراسری انبوه‌سازان که در حال حاضر از طرف وزارت مسکن موظف شده یک نماینده به اتاق فکر معرفی کند، قرار است سه‌شنبه این هفته در جلسه هیات‌مدیره فرد مورد نظر را انتخاب کند.

این درحالی است که برخی از تشکل‌ها تصورشان براین است که کانون برای انتخاب نماینده از آنها نظر خواهی خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، دفتری شبیه آنچه قرار است در وزارت مسکن راه‌اندازی شود، در زمان وزارت عبدالعلی‌زاده وجود داشته که با آمدن محمد سعیدی‌کیا گویا این دفتر تعطیل می‌شود. به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، پیش‌تر همزمان با آغاز به کار وزیر سابق مسکن و شهرسازی دفتر انبوه‌سازی در وزارت مسکن و شهرسازی انحلال یافت که نتیجه آن کمرنگ شدن حضور انبوه‌سازان در تصمیمات دولت در امر مسکن شد و به‌رغم تلاش انبوه‌سازان برای ارتباط مطلوب با وزارت مسکن و شهرسازی، نتایج این تلاش‌ها فقط به حضور انبوه‌سازان در کنار وزیر مسکن و شهرسازی در همایشی در مشهد محدود شد.

انبوه‌سازان با اتکا به این تجربه قبل از اینکه وزیر مسکن و شهرسازی از مجلس رای اعتماد بگیرد به نزد او به منظور تحکیم جایگاه حرفه‌ای خود شتافتند که ماحصل آن راه‌اندازی دفتر انبوه‌سازی در دفتر وزارت مسکن و شهرسازی شد؛ اما حال آنها عنوان می‌کنند حضور یک نماینده تکافوی انبوه‌سازان برای پیشبرد اهداف آنان نخواهد بود و آنها اذعان می‌دارند در این بین ترکیبی از شورای انبوه‌سازان برای حضور در این دفتر به مراتب اثرگذاری بیشتری از حضور یک نماینده دارد.

ایرج رهبر، رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» در این باره تاکید کرد: هدف انبوه‌سازان از راه‌اندازی این دفتر بیش از هر چیز راه‌اندازی یک اتاق فکر بوده است تا از این رهگذر انبوه‌سازان و متولیان ساخت‌وساز مشکلات اجرایی مسکن را بررسی کنند و از سوی دیگر مشکلات فنی و در یک کلام مشکلات کلی مسکن بررسی شود. رهبر خاطرنشان ساخت: در همین حال با توجه به کلید خوردن امر ساخت‌وساز در مسکن مهر از سویی و با توجه به حضور انبوه‌سازان در این پروژه از سوی دیگر، راه‌اندازی اتاق فکر هر چه ضروری‌تر به نظر می‌رسد و براین اساس یک نماینده نمی‌تواند به تنهایی بازگوکننده این مشکلات باشد. رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران تصریح کرد: در صورتی که دفتر انبوه‌سازان در وزارت مسکن و شهرسازی فقط شامل یک نماینده باشد این دفتر از ماهیت و هدف اصلی خود خارج خواهد شد و تبدیل به دفتری صوری می‌شود. رهبر اظهار داشت: هدف انبوه‌سازان از راه‌اندازی این دفتر این بوده است که انبوه‌سازان شورایی داشته باشند که مشکلات مسکن را از نزدیک بررسی کنند و هر طرح یا لایحه ای پیش از آنکه تصویب شود از سوی آنان کارشناسی شود و در این بین بدیهی است که یک نماینده نمی‌تواند به تنهایی این مساله را بررسی کند.

وی خاطرنشان ساخت: در همین رابطه نامه‌ای از سوی انبوه‌سازان به وزارت مسکن و شهرسازی در حال تدوین است تا مراتب مشکلات حضور انفرادی انبوه‌سازان به جای شورای چند نفره به سمع و نظر شخص وزیر رسانده شود.

شورا از یک نفر بهتر است

در همین رابطه مجتبی بیگدلی، رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان نیز در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» پیشنهاد تشکیل شورایی از انبوه‌سازان برای حضور در دفتر انبوه‌سازان در وزارت مسکن و شهرسازی را داد. وی با اشاره به برگزاری انتخابات مجمع صنفی انبوه‌سازان در اواخر آبان ماه سال جاری گفت: این انتخابات کمک شایانی به انبوه‌سازان برای معرفی نماینده خود به وزارت مسکن و شهرسازی خواهد کرد. وی سپس به بیان اهداف انبوه‌سازان در راه‌اندازی دفتر انبوه‌سازان در وزارت مسکن و شهرسازی پرداخت و گفت: منافع انبوه‌سازان ارتباط مستقیمی با منافع مردم خواهد داشت و بر این اساس قرار است پس از راه‌اندازی این دفتر در وزارت مسکن و شهرسازی مطالبات عمده و شاخص انبوه‌سازان به منظور تسهیل شرایط جهت تولید مسکن به صورت انبوه فراهم شود.

رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان در تشریح جزئیات این مطالبات گفت: افزایش وام تولید و ساخت از جمله این مطالبات است؛ چراکه سقف وام از ۷ الی ۸ سال گذشته تغییر نکرده است؛ این در حالی است که در حال حاضر باید حداقل وام مسکن به ۴۰ الی ۵۰‌میلیون تومان افزایش پیدا می‌کرد. وی گفت: اما متاسفانه نه تنها میزان این وام افزایش پیدا نکرده است، بلکه وام‌های حداقلی نیز حذف شده است.

بیگدلی اذعان کرد: در همین حال انبوه‌سازان در فرآیند ساخت‌وساز با یکسری مشکلات عدیده اداری و سازمانی در ارتباط با سازمان‌هایی نظیر مالیات، بیمه تامین اجتماعی، شهرداری، نظام مهندسی، سازمان آب و برق و ... روبه‌رو هستند که امیدواریم با راه‌اندازی این دفتر این مشکلات رفع شوند.