احداث مسکن روی زمینهای ۹۹ساله فقط در قالب گروههای ۳تا۵ نفر مجاز است
ابلاغ رسمی انحلال تعاونیهای مسکن مهر
نامه مورخ ۵/۷/۸۸ دفتر وزیر تعاون به مدیران اداره تعاون استانها:
فقط تعاونیهایی میتوانند در قالب مسکن مهر ادامه فعالیت دهند که تا ابلاغ این مصوبه پروانه ساخت اخذ کرده باشند
نامه مورخ ۵/۷/۸۸ دفتر وزیر تعاون به مدیران اداره تعاون استانها:
فقط تعاونیهایی میتوانند در قالب مسکن مهر ادامه فعالیت دهند که تا ابلاغ این مصوبه پروانه ساخت اخذ کرده باشند
نامه مورخ ۱۸/۷/۸۸ اتحادیه مسکن مهر استانتهران به رییسجمهور:
درخواست میشود قبل از دلسردی و هجوم برای انصراف متقاضیان نسبت به تجدیدنظر در این تصمیم اقدام عاجل فرمایید
فرید قدیری
حکم جلوگیری از فعالیت تعاونیهای مسکن مهر به ادارات تعاون سراسر کشور ابلاغ شد تا از این پس، زمینهای ۹۹ ساله به جای تعاونی، فقط به گروههای ۵ نفره تحویل داده شود. دامنه اجرای این حکم- که به نوعی دستور اجرای پاکسازی در مسکن مهر را تداعی میکند- فقط تعاونیهایی را که هماکنون عملیات ساخت در آنها شروع شده است، شامل نمیشود. بنابراین حتی تعاونیهایی که زمین به آنها داده شده است، اما هنوز پروانه ساخت دریافت نکردهاند هم اجازه فعالیت بیشتر ندارند تا سازمان مسکن استانها ابتدا اعضای آنها را به گروههای کوچک تبدیل کرده و سپس زمین آنها را به چند قطعه تقسیم و مجددا واگذار کند.
ابلاغ رسمی انحلال تعاونیهای مسکن مهر به این معنی است که از این به بعد دولت به جای اینکه خود را با بیش از 10هزار تعاونی بزرگ روبهرو بداند، فقط مسوولیت واگذاری زمین را دارد، همین و بس.
در این صورت انتشار انبوهی از مشکلات که تاکنون از زبان هیاتمدیره تعاونیها انجام میشد عملا خاتمه مییابد. اما آیا مشکل مسکن مهر فقط تعاونیها هستند؟
پاسخ این پرسش لااقل برای استانی که بیشترین متقاضی را در این طرح داشته، منفی است.
در استان تهران تعاونیها، مو به مو وظایف محوله را انجام دادند و در این دو سال، منتظر دریافت زمینهای آمادهسازی شده بودند. اما در آستانه ساختوساز باید منحل شوند و اعضای داخل آنها، جزء به جزء، ساخت را شروع کنند.
مدیرعامل اتحادیه مسکن مهر استان تهران، این تصمیم را موجب دلسردی و هجوم برای انصراف بسیاری از متقاضیان میداند.
به گزارش دنیایاقتصاد، ۲۲ شهریور ماه نمایندگان ویژه رییسجمهور در کارگروه مسکن تصویب کردند از این پس احداث مسکن در زمینهای۹۹ ساله در قالب گروههای ۳ تا ۵ نفره انجام شود. پیرو این مصوبه، دفتر وزیر تعاون در تاریخ پنجم مهر ماه، در نامهای به کلیه ادارات تعاون استانها ابلاغ کرد فقط تعاونیهایی میتوانند در قالب مسکن مهر ادامه فعالیت دهند که تا ابلاغ این تصویبنامه، پروانه ساخت اخذ کرده باشند. در این نامه همچنین قید شده لازم است اعضای تعاونیهایی که تاکنون پروانه ساخت دریافت نکردهاند و افرادی که سازماندهی نشدهاند، در قالب لیست جهت سازماندهی و اتمام مراحل بعدی به سازمان مسکن معرفی شوند و از تاریخ ابلاغ مصوبه از تشکیل تعاونی برای متقاضیان جلوگیری به عمل آید.
پیشبینی انصراف زیاد
دستور منع فعالیت تعاونیهای مسکن مهر و پیشرفت طرح در قالب گروههای ۵ نفره، در تهران مخالفتهایی را در پیداشته است. مدیرعامل اتحادیه مسکن مهر استان تهران در نامهای خطاب به رییسجمهور تصریح کرده است: نتایج یک نظرسنجی غیررسمی حاکی است اجرای این تصمیم موجب انصراف بیشاز ۹۰درصد از متقاضیان و هجوم آنها برای بازپسگیری آورده ۱۰میلیون ریالیشان خواهد شد.
در این نامه، 5 دلیل برای امکانپذیر نبودن «تبدیل تعاونیها به گروههای چند نفره در استان تهران»، مطرح شده است. از جمله اینکه بیشاز 90درصد از متقاضیان کمترین اطلاعات و تجربه را در خصوص ساخت و ساز ندارند و چنانچه گروهی بیتجربه حتی اگر بتوانند چند واحد آپارتمان را احداث کنند، هزینه ساخت برای آنها به مراتب بسیار بیشتر از ساخت در قالب تعاونی خواهد شد.
همچنین هزینه تجهیز کارگاه، نگهبانی، مشاور و ... برای ساخت یک آپارتمان ۱۰ واحدی بسیار بیشتر از یک مجتمع ۵۰۰ واحدی است.
در نامه مدیرعامل اتحادیه مسکن مهر استان تهران به رییسجمهور همچنین آمده است: در صورتی که یکی از اعضای گروه 3 تا 10 نفره، آورده خویش را به موقع پرداخت نکند، انگیزه ادامه ساخت برای سایر افراد گروه از دست خواهد رفت، اما در شرکت تعاونی هیات مدیره با فازبندی صحیح پروژه میتواند کمبود منابع مالی را با مدیریت صحیح تحت کنترل درآورده و با اعمال کمترین فشار به متقاضیان باعث توقف پروژه نگردد.
در ادامه نامه تصریح شده است: در عملیات ساخت توسط گروههای ۳ تا ۵ نفره محلههایی که به مسکن مهر اختصاص یافته به حلبیآبادهایی تبدیل خواهد شد که در شان این قشر مستضعف نمیباشد؛ چراکه قطعا نظرات افراد مستقر در بلوکهای مختلف در خصوص نما، محوطهسازی و ... یکسان نخواهد بود. بعضی نما را نیمهکاره رها کرده، بعضی هم نماسازی را انجام نمیدهند.
مدیرعامل اتحادیه مسکن مهر استان تهران خطاب به رییسجمهور تاکید میکند: بهرغم وسعت نظر دولت حضرتعالی در خانهدار کردن قشر بیبضاعت جامعه، تصمیم انحلال شرکتهای تعاونی مسکن مهر موجود پس از زحمات و هزینههایی که تاکنون متحمل شدهاند، موجب دامن زدن دشمنان به این شایعه میشود که دولت اهمیتی به ساخته شدن یا نشدن این واحدها نمیدهد؛ بلکه فقط میخواهد با این اقدام اصطلاحا توپ را به زمین متقاضیان بیاندازد و با تحویل زمین و پرداخت تسهیلات، خود را از عقیم ماندن طرح مبری کند.
سجاد حاجی علیانی در پایان از رییسجمهور درخواست کرده است نسبت به تجدید نظر در تصمیم انحلال شرکتهای تعاونی مسکن مهر موجود دستور عاجل صادر شود تا موجبات اعتراض جمعی، دلسردی، هجوم برای انصراف بسیاری از متقاضیان و بازپسگیری پرداختی آنان فراهم نشود.
به آینده مسکن خوشبین هستم
وزیر مسکن در جمع روسای سازمانهای مسکن استانها گفت: انتظار میرود که با بهرهگیری از تمام اختیارات قانونی که به شما تفویض شده است، مشکل مسکن مهر را حل کنید و یقین داشته باشید که با عزم راسخ این کار شدنی است. علی نیکزاد تصریح کرد: من به آینده مسکن در کشور کاملا خوشبین هستم.وی افزود: در خصوص اجرای طرح مسکن مهر لازم است که دو نکته را در نظر داشته باشیم؛ اولا این که به این کار نباید به چشم یک کار اداری نگریست، و دیگر این که باید به دیده خدمت به نظام به این طرح ملی نگاه کرد.نیکزاد با بیان این که طبق قانون باید زمینهای در اختیار دستگاههای دولتی را بگیریم و مشکل مسکن مردم را حل کنیم، تصریح کرد: متاسفانه تا کنون چنان که باید زمینها را به حل مشکل مسکن مردم اختصاص ندادهایم و در این زمینه کمکاری شده و همین عامل مهمی در عدم پیشرفت کار مسکن مهر شده است.وی در ادامه خطاب به روسای سازمانهای مسکن و شهرسازی استانها توصیه کرد: انبوهسازان را برای همکاری در پروژه مسکن مهر دعوت کنید و با توجه به دستورالعملهای مربوط با آنها تعامل سازنده داشته باشید.
ارسال نظر