حساسترین انتخابات در بازار مسکن و ساختمان چگونه برگزار شد؟
مشارکت ۱۱درصدی در انتخابات نظام مهندسی تهران
گروه مسکن - لیلا درخشان: همزمان با برگزاری پنجمین دوره انتخابات هیات مدیره سازمان نظام مهندسی نقد و نظرها در خصوص عملکرد و میزان اثرگذاری برندگان انتخابات آغاز شده است. پیشتر برخی از کارشناسان و مسوولان اعلام کرده بودند با توجه به حساسیت و افزایش آگاهیهای مردم و سازندگان در خصوص اعمال مقررات ملی ساختمان انتخابات اخیر هیات مدیره سازمان نظام مهندسی از حساسیت خاصی برخوردار است، به طوری که کارشناسان با اظهار خرسندی اعلام کردند کهاین انتخابات میتواند زمینه بروز تحول در سازمان نظام مهندسی باشد. آن سوتر اظهار نارضایتی معاون امور ساختمان وزیر مسکن و شهرسازی از عملکرد سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران بر حساسیت این انتخابات دامن زد. در همین رابطه مهندس بهرام غفاری -رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران -در گفتوگو با دنیای اقتصاد در خصوص اظهارنظر اخیر معاون امور ساختمان وزیر مسکن و شهرسازی مبنی براینکه از عملکرداین سازمان ناراضی است، تاکید کرد:این نارضایتی کاملا دو طرفه است و به همان نسبت هم سازمان نظام مهندسی استان تهران نیز از عملکرد وزارت مسکن و شهرسازی ناراضی است. وی تاکید کرد: از جمله عمدهترین نارضایتی سازمان نظام مهندسی از وزارت مسکن و شهرسازی برگزاری آزمونهای متعدد برای اعضای سازمان نظام مهندسی است، این درحالی است که از آنجا که مدرک اعضای سازمان نظام مهندسی از وزارت علوم اخذ شده است دارای وجاهت و اعتبار علمیاست. به گفته غفاری، برگزاری پیاپی آزمونهای علمیاز سوی وزارت مسکن و شهرسازی برای مهندسان به نوعی تقابل وزارت مسکن با وزارت علوم است و گویی این وزارتخانه وزارت علوم را قبول ندارد.
نظام مهندسی ، عامل استقلال مهندسان
رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران در ادامه اظهارات خود در پاسخ بهاین سوال که دلایل عدم استقبال اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران از انتخابات هیات مدیره چه بوده است؟ اظهار داشت: اصولا نحوه عضویت اعضای سازمان نظام مهندسی به دوگونه است. گروهی فقط با انگیزه اخذ پروانه اشتغال دراین سازمان عضو شدهاند؛ چرا که در صورتی که این عده جزو سازمان نظام مهندسی نباشند نمیتوانند پروانه اشتغال کسب کنند. غفاری تصریح کرد: این عده از افراد اساسا خود را ملزم نمیدانند که در مسائل سرنوشت ساز سازمان دخیل شوند و معمولا برخوردی منفعلانه در پیش میگیرند. وی گفت: اما عدهای دیگر که احساس مسوولیت میکنند به سهم خود دراین انتخابات شرکت کردهاند. به گفته غفاری، برگزاری انتخابات اخیر سازمان نظام مهندسی در زمان ساعات کاری از جمله دیگر دلایل حضور کمرنگ مهندسان ناظر دراین انتخابات میتواند باشد.
مهندسان از شهرداری بن میگرفتند
وی خطاب به مهندسانی که انتخابات هیات مدیره سازمان نظام مهندسی و به تبع آن تصمیمات درون سازمانی را در روند کاری و اخذ حقوق مهندسان بیتاثیر میدانند، تصریح کرد: این عده با چنین تفکراتی باید بدانند در صورتی که سازمان نظام مهندسی وجود نداشت مهندسان ناظر مطابق روال گذشته باید در صف عریض و طویلی برای دریافت بن از شهرداری صف میبستند، این در حالی است که در حال حاضر با دفاع بی وقفهای که سازمان نظام مهندسی از مهندسان ناظر به عمل آورده است، کرامت حرفهای مهندسان ناظر کاملا حفظ شده است.
اما و اگرهای تقلیل اعضا
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در خصوص تقلیل تعداد اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی گفت: این کاهش محاسن و معایبی دارد. از جمله معایب آن میتوان به کاهش گرایش و تخصصهای گوناگون مهندسی اشاره کرد. وی اظهار داشت: از آنجا که اعضای سازمان نظام مهندسی شامل گرایش و گزینههای متعددی هستند در نتیجه کاهش اعضای هیات مدیره به کاهش تخصص میانجامد. غفاری اظهار داشت: اما این کاهش با یکسری محاسن همراه است که از آن جمله میتوان به اجماع اعضا در رسیدن به نقطه نظر مشترک اشاره کرد. رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در ادامه گفتوگوی خود با دنیای اقتصاد در پاسخ بهاین سوال دنیای اقتصاد مبنی بر شایعات پیرامون تمدید اعضای هیات مدیره در هر دوره به عنوان عامل بی انگیزه شدن برخی از اعضا برای شرکت در پنجمین دوره انتخابات هیات مدیره سازمان نظام مهندسی گفت: این تفکر اشتباه است که فکر کنیم حضور اعضای باتجربه در دورههای بعدی نقطه ضعف محسوب میشود؛ چرا که این افراد دارای تجربه بسیار خوبی هستند. ضمن اینکه افرادی که اینگونه انتقادات را مطرح میکنند باید بدانند که اعضای هیات مدیره حق انتخاب داشتند و میتوانستند به نامزدهای جدید رای دهند. وی تاکید کرد: همه اعضای پنجمین دوره هیات مدیره سازمان نظام مهندسی لزوما از اعضای قدیمینیستند، بلکه در این دوره حدود ۵ چهره جدید عضو هستند.
تحولی در کار نیست !
برخی از اعضای اسبق هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران در گفتوگو با دنیای اقتصاد اظهار کردند که تداوم اعضای قدیمیهیات مدیره سازمان نظام مهندسی باعث میشود تا تحول جدیدی در سازمان نظام مهندسی از نظر اجرای مقررات ملی ساختمان رخ ندهد. در همین رابطه غفاری خاطر نشان کرد: اساسا صنف مهندسان و سایر صنوف نظیر پزشکان و... اعتقادی به تحول ندارند؛ چرا که تحول معنا ندارد. وی تاکید کرد: اعضای سازمان نظام مهندسی به اجرای مقررات ملی ساختمان متعهد است و این رویه ادامه دارد،. به طوری که همچنان که شاهد بودیم در حادثه تلخ سعادت آباد هیچ یک از اعضای سازمان نظام مهندسی به عنوان مقصر این حادثه شناخته نشدند.
هیات مدیره یا شورا ؟
در همین حال علاوه بر مقام ارشد سازمان نظام مهندسی تهران، کامران بیات ماکو - عضو اسبق سه دوره هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران - نیز در گفتوگو با دنیای اقتصاد پیرامون حواشی پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام مهندسی و کاهش اعضای هیات مدیره از ۲۵نفر به ۱۵نفر به اظهار نظر پرداخت و گفت: پیشتر تعدد اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی با یکسری مشکلات خاص همراه بود. به عنوان مثال تعدد اعضای هیات مدیره باعث میشد تا نتوانند به یک نقطه اشتراک و اجماع در مورد مسائل مختلف برسند و حتی در زمینههایی هم که این اعضا با هم در مورد موضوعی اتفاق نظر داشتند تعداد افراد آنقدر زیاد بود که هر زمان اعضا مسالهای را به شور میگذاشتند همه نمیتوانستند پیرامون آن اظهار نظر کنند و معمولا تصمیمگیری به جلسات بعد موکول میشد. وی با اشاره به اینکه اعضای هیات مدیره بیش از آنکه هیات مدیره باشند به دلیل تعدد افراد حکم یک شورا را داشتهاند، تصریح کرد: از میان ۱۵نفر اعضای هیات مدیره جدید سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران ۱۰نفر مربوط به دورههای پیشین است، بنابراین نمیتوان ازاین افراد انتظار داشت تا تغییرات بنیادی در سازمان نظام مهندسی ایجاد کنند.
مضرات تداوم حضور
بیات ماکو اظهار داشت: در همین حال از میان ۵۳هزار نفر از اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران فقط ۶هزار نفرشرکت کردهاند. به گفته بیات ماکو، ظرف چند سال گذشته حضور اعضای سازمان نظام مهندسی در سالهای گذشته تقریبا کمرنگ شده است و این مهم به این دلیل است که حضور برخی از افراد در هیات مدیره سازمان نظام مهندسی بسیار طولانی مدت شده است. عضو اسبق هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران در ادامه اظهارات خود خاطرنشان ساخت: در هر صورت کاهش اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران را باید به فال نیک گرفت؛ چرا که این مساله باعث میشود که اعضا راحت تر به اتفاق نظر برسند. وی در پایان اظهار امیدواری کرد که اعضای جدید هیاتمدیره سازمان نظام مهندسی با انسجام بهتر و با توسعه دیدگاه خود در جهت ارتقای جایگاه سازمان نظام مهندسی گام بردارند.
سازمان نظام مهندسی تحول نیاز دارد
بیات ماکو در ادامه گفتوگوی خود با دنیای اقتصاد با ارائه یکسری ادلهها ایجاد تحول در سازمان نظام مهندسی را ضروری دانست و تاکید کرد: کاهش تدریجی تعداد اعضای شرکتکننده در دورههای مختلف انتخابات سازمان نظام مهندسی حاکی از آن است که اساسا اعضای سازمان نظام مهندسی به آن توقعاتی که ازاین سازمان داشتهاند، دست نیافتهاند و از این رو شرکت برای رایگیری در انتخابات هیات مدیره سازمان نظام مهندسی را فاقد اثربخشی قلمداد کردهاند.
وی تصریح کرد: در نتیجه بدیهی است که وقتی انتظارات اعضای سازمان نظام مهندسی از هیات مدیره برآورده نمیشود بدان معنا است که این سازمان نیاز به تغییرات بنیادی و تحول دارد.
ارسال نظر