چرا پلاک املاک تعویض شد؟
عذاب پلاکهای جدید در تهران
به زودی پلاکهای جدید تغییراتی میکند
جمعآوری پلاکهای قدیمی تا ۶ ماه دیگر
نارضایتی یک عضو شورای شهر از عدم نظارت بر پروژههای شهری.
پلاکهای جدید فعلا جز سردرگمی مزیتی نسبت به پلاکهای قدیم ندارد
به زودی پلاکهای جدید تغییراتی میکند
جمعآوری پلاکهای قدیمی تا ۶ ماه دیگر
نارضایتی یک عضو شورای شهر از عدم نظارت بر پروژههای شهری. گروه مسکن- سحر باباخانی: پیشانی ساختمانهای تهران از اواخر سال قبل دستخوش تغییر شد. این تغییر اگرچه قرار بود با محاسن و ویژگیهایی همراه باشد، اما تاکنون جز سردرگمی و عذاب برای شهروندان، ارمغان دیگری به همراه نداشته است.
پلاکهای شهری املاک در تهران چندماهی است تغییر کرده، البته ظاهر پلاکهای جدید همان ورقه فلزی آبی رنگ شبیه پلاکهای قدیم است و فقط شماره روی آن تغییر کرده، اما همین تغییر شماره پلاک به عنوان هویت ساختمانها باعث بروز مشکلات متعدد برای ساکنان ساختمانها شده است.
مردم تهران هنوز متوجه محاسن اجرای طرح تعویض پلاک شهری نشدهاند و مدام از یکدیگر درباره هدف شهرداری از این اقدام سوال میکنند.
هماکنون بسیاری از شهروندان هنگام ارائه آدرس به سازمانهای مختلف جهت ارسال مدارک مهم پستی نظیر کارت سوخت، کارت ماشین، پاسپورت، سند ملک، دریافت خط تلفن، تعویض مدارکی همچون گواهینامه و... با مشکل نشانی منزل مواجه میشوند و نمیدانند باید پلاک قدیم را به متصدی سازمان مربوطه بگویند یا شماره پلاک جدید را !
از سوی دیگر در مرکز تهران مالکان بسیاری از ساختمانها شماره پلاک را به عنوان نماد ساختمان بزرگ کردهاند و بر روی نمای ساختمان چسباندهاند و ساختمان مذکور که عمدتا اداری است با همین شماره بین ارباب رجوع شناخته شده است. در این صورت مالکان این ساختمانها باید پلاک جدید را به همه مشتریان اعلام کنند و این پروسه زمانبر خواهد بود.
مهمترین معضل پلاکهای جدید از نگاه تهرانیها عدم ارتباط منطقی بین شماره پلاک جدید با پلاک قدیمی است.
به عنوان مثال در یک کوچه درحالی که در شمال کوچه پلاکهای قدیمی از راست به چپ کم میشود، اما پلاکهای جدید با نظمی متضاد چینش شدهاند.
از همه مهمتر قرار بود روی پلاکهای جدید کدپستی و یک کد ۱۰ رقمی که نشانه شناسایی انواع قبوض آب و برق و گاز است، حک شود. درحالی که پلاکهای جدید نصب شده حاوی کدها نیستند و جای خالی کدها بر روی پلاک کاملا مشخص است.
پلاکهای جدید همچنین قرار بود در شب از خود نور ساطع کنند تا امکان رویت آن برای عابرین پیاده فراهم باشد که این نیز فعلا محقق نشده است.
به گزارش دنیای اقتصاد، خانههای رنگارنگ پایتخت از بهمن ماه سال ۸۷ با دو شناسنامه در کنار تغییر نام پی در پی خیابانها تبدیل به یکی از معضلات اصلی شهروندان در رفت و آمدهای روزمره و یافتن آدرسها شده است.
سال گذشته پلاکهای جدید قرار بود راهحلی باشد برای تکمیل اطلاعات کدپستی و کدشناسایی املاک برای پایتختنشینان، ولی تا این تاریخ، جای این اطلاعات خالی است و با گلایههای پی در پی مردم این پروژه فعلا حاصلی جز سردرگمی و نارضایتی شهروندان به دنبال نداشته است.
در کنار این معضلات قرار بود طرح تعویض پلاکهای املاک تا اوایل سال ۸۸ به پایان برسد، ولی شواهد امر نشان میدهد که این پلاکها در حال نصب است و تازه قرار است تا چند هفته دیگر تکمیلتر هم بشود.
این در حالی است که کل هزینه پروژه ۵/۳ تا ۴میلیارد تومان(هر پلاک ۴ هزار تومان) برآورد شده و این هزینه را شهروندان تهرانی میپردازند.
۹۷درصد پروژه به اتمام رسیده
در این باره حجتاله ملاصالحی،رییس سازمان زیباسازی شهرداری تهران که متولی اجرای پروژه تعویض پلاک است به دنیای اقتصاد اعلام کرد تا به امروز پروژه تعویض پلاکها بدون هیچ تاخیری پیش رفته و ۹۷درصد کار به اتمام رسیده و سهدرصد مابقی برای رفع نواقص احتمالی در نظر گرفته شده و این پروژه تقریبا به اتمام رسیده است.
این در حالی است که اعضای شورای شهر در جلسهای در بهمن ماه ۸۷ که با حضور معاون فنی پست و رییس سازمان زیباسازی برگزار شده بود، مخالفت همهجانبه خود را به دلیل وجود ابهامات فراوان اعلام کرده و خواستار اعلام مجدد آمار هزینهها و چگونگی پیشرفت طرح توسط مسوولان مرتبط شدند.یکی از این مشکلات درج دو کد مختلف روی پلاکها است (کد ۸ رقمی شهرداری و ۱۰ رقمیملک)که خود عامل سردرگمی مردم است.
رییس سازمان زیباسازی دراین باره نیز گفت: درج این کدها در کنار نظم و ترتیب پلاکها باعث سهولت کارهای پستی میشود و شهروندان هم از این طرح استقبال کردهاند.
وی همچنین اعلام کرد: قرار است با برقراری این سیستم کلیه پلاکهای تاسیساتی اعم از کد برق، آب، گاز و تلفن یکی شده و این سازمانها همگی در قبوض خود از یک کد ۱۰ رقمی استفاده کنند. رییس سازمان زیباسازی شهر تهران تصریح کرد: برخلاف اظهارات برخی مبنی بر این موضوع که اختلالاتی در زمینه ارسال نامهها و... به وجود آمده هماهنگی کامل در رابطه با اطلاعات نرمافزاری وجود دارد و هیچ مشکلی در این رابطه تا به امروز به وجود نیامده است.
چرا پلاکها تعویض شدند؟
پیش از این مهدی گلشنی،معاون فنی و مهندسی سازمان زیباسازی شهرداری تهران طی گزارشی به دنیای اقتصاد اعلام کرده بود هدف اصلی از تعویض پلاکهای پایتخت از بین بردن مشکلات تفکیک سند و تجمیع برخی دادهها و تکمیل بانک اطلاعاتی املاک است، ولی حجتاله ملاصالحی، رییس سازمان زیباسازی به تازگی درباره هدفگذاریهای این پروژه به دنیای اقتصاد توضیح داد: بیش از ۱۳درصد خانههای پایتخت فاقد پلاک و کد شناسایی بودند یا در برخی موارد یک خانه با دارا بودن دو در، دو پلاک داشت و این باعث نوعی به هم ریختگی اطلاعاتی در سطح شهر شده بود و در واقع این معضل به نوعی سبب شده بود نظم شهر تهران دچار آشفتگی شود.
وی در ادامه یادآور شد: کمبود پلاکها در برخی مناطق باعث شده بود، برخی پلاکها ممیزدار شوند و این چندان مطلوب نبود و مجموع این دلایل به تعویض کلیه پلاکها منجر شد.
به گفته ملاصالحی، طرح تعویض پلاک پیش از این در کلیه شهرهای کشور اجرا شده و تنها پایتخت از آن بینصیب بود.
این در حالی است که پایتختنشینان باید تا ۶ ماه دیگر شماره پلاک قدیمی خود را فراموش کنند، چرا که تمامی این پلاکها توسط شهرداری جمعآوری خواهد شد.
با این وجود همچنان بسیاری از شهروندان از اجرای این پروژه که در طول یک سال شکل گرفته و با سرعتی نه چندان منطقی جلو رفته و ظاهرا به پایان رسیده موافق نیستند؛ چرا که بسیاری از منازل قدیمی پایتخت (بهخصوص مجتمعها) با شماره پلاک قدیمی شناخته شده و شمارههای جدید بر در این منازل سنگینی میکنند.
طرح کارشناسی و برنامهریزی شده
با تمام مشکلات مطرح شده رییس سازمان زیباسازی معتقد است که این طرح کاملا بررسی و تدوین شده و کلیه شمارهگذاریها بر اساس آیین نامه مکتوب این سازمان جلو رفته و هیچگونه ناهماهنگی در نحوه شماره گذاریها وجود ندارد.
با استناد به توضیحات این مقام مسوول شهرداری، هر منطقه بنا به موقعیت محلی خود (کوچه بنبست، خیابان اصلی و کوچههای فرعی)تعریف خاصی برای پلاکگذاری دارد.
جای خالی پلاکها به زودی پر میشود
مساله قابل توجه دیگری که در اولین نگاه نظر شهروندان رابه خود جلب میکند، جای خالی کدپستی و کد ملک یا همان کد شهرداری است.
رییس سازمان نوسازی با بیان این مطلب که این کدها در دست تهیه و چاپ است به دنیای اقتصاد گفت: این کدها با برچسبهای جداگانهای چاپ شده و به زودی در زیر این پلاکها چسبانده میشود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که این دوباره کاریها باعث هزینه بیشتر خواهد شد یا خیر توضیح داد: هیچ دوباره کاری و هزینه اضافهای به طرح تحمیل نشده و از ابتدا نیز این مساله قابل پیشبینی بود.
مشکلات از نگاه مردم
در این میان تنها ذینفعان پروژه مردمی هستند که به دنبال وعدههای شهرداری در کنار سردرگمی پیدا کردن پلاکهای جدید شبرنگی که نوری از آن منعکس نمیشود و حتی در برخی مناطق به شکل برچسبهای تبلیغاتی در کنار درها نصب شدهاند و به زودی فرسوده شده و از بین میروند، میگردند و این سوال بیپاسخ که چه حکمت ناگزیری در پس این طرح نهفته، ذهنشان را به خود مشغول کرده است.
مخالفین تعویض پلاکها در شورای شهر
اواخر سال گذشته جلسه شورای شهر تهران با موضوع بررسی نحوه تعویض پلاکهای منازل با کشمکشها و مخالفتهای فراوانی از جانب اعضا همراه بود و محمد علی نجفی یکی از این معترضین بود که درخواست تجدید نظر در اجرای این پروژه و درخواست توضیحات کامل تر را از جانب رییس سازمان زیباسازی به مهدی چمران، رییس شورای شهر ارائه داد.
وی با تاکید بر عدم هماهنگی این پلاکها با یکدیگر گفته بود که چرا باید هر خانه دو کد ۸ و دهرقمی مخصوص به شهرداری و پست داشته باشد و مردم به این طریق دچار سردرگمی شوند؛ این مساله در کنار هزینه ۴میلیاردی پروژه باعث شده که این مخالفت تا به امروز ادامه داشته باشد؛ چرا که این عضو شورای شهر تهران با بیان این مطلب که سایر اعضا نیز تا به امروز نسبت به این مساله قانع نشدهاند به دنیای اقتصاد گفت: ما در زمان طرح این پروژه در شورای شهر(یک سال پیش) مخالفت خود را اعلام کرده و از رییس شورای شهر درخواست کردیم این طرح را پیگیری کرده و رییس سازمان زیباسازی مجددا گزارش مکتوب و مبسوطی را در این زمینه به اعضا ارائه دهد، ولی در نهایت دوباره همان طرح و گزارش قبلی به شورا ارائه و تصویب شد.
وی با اشاره به ابهامات مالی طرح تعویض پلاکها گفت: تمامی معضلات اینچنینی که از کانال شورای شهر عبور میکند به دو مساله باز میگردد: یکی ضعف سیستم نظارتی شورای شهر تهران بر پروژهها و عدم عملکرد صحیح معاونت حوزه نظارت در بحث رسیدگی به چگونگی نحوه عملکرد و اجرای پروژهها و دیگری توجه مدیریت شورای شهر تهران به حساسیت موضوعات مطرح شدهای که معمولا بلاتکلیف رها میشوند.
نجفی همچنین با اشاره به حجم بالای پروندههای نیمه باز شورا متذکر شد: تعداد پروندههای اینچنینی کم نیستند و باید سیستمی تعریف شود تا نظارت بر پروژههایی با هزینههای کلان که مردم پرداختکننده اصلی آن هستند به شکل حساستری برخورد شود.
ارسال نظر