نتایج دو سال اجرای طرح صاحبخانه کردن کارگران اعلام شد
صدور ۴۹ پروانه ساخت مسکن کارگری
وزارت کار و امور اجتماعی اعلام کرد: از آغاز اجرای طرح مسکن کارگران فاقد مسکن تاکنون بیش از ۵۱۵هزار کارگر فاقد مسکن در کشور شناسایی و ۴۰۰هزار نفر از آنان به وزارت تعاون و مسکن و شهرسازی معرفی شدهاند. به گزارش خبرگزاری مهر از زمان اجرای تفاهم نامه تامین مسکن کارگران از نهم خرداد ماه سال ۸۶ تا هفته پایانی خرداد ماه سال جاری، ۵۱۵هزار و ۲۴۱ کارگر فاقد مسکن طبق بررسیهای صورت گرفته در ۳۰ استان کشور مورد شناسایی قرار گرفتهاند. از این تعداد نیز تاکنون ۴۰۰هزار و ۲۴ نفر از کارگران فاقد مسکن به وزارت تعاون و مسکن و شهرسازی معرفی شده اند که ۲هزار و ۳۲۹ هکتار زمین نیز برای ساخت ۲۲۹هزار و ۵۹۶ واحد مسکونی اختصاص داده شده است.
در راستای تلاشهای انجام شده برای خانهدار شدن کارگران فاقد مسکن، ۳۵۰ پروژه مسکن کارگری در حال حاضر در مرحله آماده سازی قرار دارد و ۴۹ پروژه دیگر نیز در دست ساخت است. در همین ارتباط از زمان شروع به کار طرح خانه دار شدن کارگران فاقد مسکن، توسط وزارت مسکن و شهرسازی، ۴۹ پروانه ساخت مسکن کارگری در سطح کشور صادر شده است.
وضعیت کارگران فاقد مسکن به تفکیک استانها
از تعداد ۵۱۵هزار کارگر فاقد مسکنی که در کشور مورد شناسایی قرار گرفتهاند، بیش از ۲۷هزار نفر مربوط به استان آذربایجان شرقی است و بیش از ۲۶هزار نفر نیز در استان اصفهان سکونت دارند.
در این زمینه استانهای تهران به همراه کرج، خوزستان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، سمنان و فارس به ترتیب با ۱۱۳هزار نفر، ۶۹هزار نفر، ۲۷هزار، ۱۵هزار، ۱۱هزار و ۴۲هزار نفر بیشترین تعداد کارگران فاقد مسکن کشور را در خود جای دادهاند. در این زمینه استان قزوین نیز با بیش از ۲۱هزار نفر کارگر فاقد مسکن، گیلان با ۱۸هزار، مرکزی با ۳۵هزار و در نهایت هرمزگان با بیش از ۱۳هزار کارگر فاقد مسکن بیشترین تعداد کارگران شناسایی شده بعد از استانهای ذکر شده را دارا هستند.
در این میان، از مجموع ۳۰ استان کشور استانهای آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی و زنجان به ترتیب با بیش از ۵هزار نفر، ۷هزار نفر، یکهزار نفر، ۳هزار نفر، ۴هزار و ۶هزار نفر کمترین تعداد کارگران فاقد مسکن را معرفی کردهاند.
در همین خصوص استان خراسانشمالی با معرفی ۴هزار نفر کارگر فاقد مسکن در کنار استانهای قم، کردستان، کرمانشاه، کرمان، کهکیلویه و بویراحمد، گلستان، لرستان، مازندران، همدان و یزد به ترتیب با ۶هزار نفر، ۳هزار، ۶هزار، ۷هزار، ۳هزار، ۳هزار، ۴هزار، ۶هزار، ۸هزار و یزد نیز با ۸هزارنفر کارگر فاقد مسکن، دارای کمترین آمار در سطح کشور هستند. نسبت تعداد کارگران فاقد مسکن معرفی شده به وزارتخانههای تعاون و مسکن و شهرسازی نیز در استانهای مختلف به نسبت افراد شناسایی و معرفی شده متفاوت است و هر استانی که دارای تعداد بیشتر کارگر فاقد مسکن است، دارای درصد بیشتر و هر استانی که تعداد کارگران کمتری را معرفی کرده دارای درصد کمتری است.
نگاهی به اختصاص زمین در استانها
بر اساس این گزارش، تاکنون در تهران، کرج، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، گیلان و گلستان هر یک بیش از ۱۰۰ هکتار زمین برای اختصاص به مسکن کارگری اختصاص دادهاند که این رقم در برخی از همین استانهای یاد شده بیش از ۳۰۰ هکتار است.
در مقام مقایسه میتوان به اختصاص زمین نیم هکتاری در استان مازندران و کمتر از ۱۰ هکتاری به استانهای بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویر احمد، لرستان و یزد اشاره کرد.
در مورد تعداد واحدهای مسکونی مورد نظر برای اختصاص به کارگران تهران و کرج با بیش از ۶۶هزار واحد، اصفهان با حدود ۱۶هزار واحد و خوزستان با ۲۶هزار واحد مسکونی کارگری پیشتاز هستند و از طرفی استانهایی مانند کهکیلویه و بویر احمد با ۲۲۵ نفر، لرستان با ۶۸۳ نفر و مازندران نیز با ۱۱۲ نفر دارای کمترین تعداد هستند.
وضعیت پروژهها (آمادهسازی و ساخت)
در این ارتباط استانهای خراسان رضوی، گلستان، لرستان و مازندران هیچ پروژه ای را در مرحله آماده سازی ندارند و استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، قزوین، قم، کردستان، کرمانشاه، کرمان، گیلان، گلستان، لرستان، مرکزی، مازندران و یزد نیز پروژهای را در مرحله ساخت ندارند.
از ۳۰ استان کشور تاکنون برای ۱۶ استان هیچ پروانه ساختی برای ایجاد واحدهای مسکونی کارگران صادر نشده و در بقیه موارد نیز استان خراسانشمالی با ۸ پروانه ساخت، سیستان و بلوچستان با ۷ پروانه و هرمزگان نیز با ۱۴ پروانه ساخت در این زمینه پیشتاز محسوب میشوند.
ارسال نظر