رییس‌جمهوری قانون بیمه کارگران ساختمانی را ابلاغ کرد. با ابلاغ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی توسط رییس‌جمهور، کارگران شاغل در کارهای ساختمانی اعم از ایجاد یا توسعه ساختمان، تجدید‌بنا، تعمیرات اساسی یا تخریب ساختمان نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه می‌شوند. به موجب ماده ۵ این قانون، از این پس مراجع ذی‌ربط در صدور پروانه ساختمانی، مکلف خواهند شد پروانه ساختمانی را بعد از رویت رسید پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی، صادر کنند. متقاضیان صدور پروانه باید به ازای هرمتر مربع سطح زیربنا، معادل ۴درصد حداقل دستمزد ماهانه سال درخواست پروانه را به حسابی که سازمان تامین اجتماعی اعلام خواهد کرد،‌ به عنوان حق‌بیمه پرداخت کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس این قانون، کارگران شاغل در کارهای ساختمانی اعم از ایجاد یا توسعه ساختمان، تجدید بنا، تعمیرات اساسی یا تخریب ساختمان با نام‌نویسی و اخذ کد ملی نزد سازمان تامین‌اجتماعی بیمه می‌شوند و کارگران شاغل در کارهای ساختمانی تا زمان تحت پوشش قرار گرفتن به موجب این قانون کماکان از حیث خدمات مشمول قانون بیمه اجباری کارگران ساختمان مصوب ۱۳۵۲ و اطلاعات بعدی آن هستند. همچنین وزارت کار و امور اجتماعی (سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای) موظف است نسبت به فراخوان و آموزش کارگران شاغل در کارهای ساختمانی اقدام و کارت مهارت فنی برای آنها صادر کند.

بر این اساس، از تاریخ تصویب این قانون آن دسته از مواد قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی مصوب ۱۳۵۲ و سایر قوانین که با این قانون مغایر است، لغو می‌گردد.

براساس ماده یک قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، کارگران شاغل در کارهای ساختمانی اعم از ایجاد یا توسعه ساختمان‌، تجدید بنا، تعمیرات اساسی یا تخریب مربوط به ساختمان ‌و به ترتیب مندرج در این قانون با نام‌نویسی و اخذ کد ملی نزد سازمان تامین‌اجتماعی بیمه می‌شوند. براساس ماده۶ این قانون حق بیمه سهم بیمه‌شده معادل هفت درصد دستمزد ماهانه‌ای خواهدبود که طبق ماده(۳۵) قانون تامین‌اجتماعی مصوب۱۳۵۴ برای کارگران تعیین می‌شود.