شهرهای حوزه یورو در صدر فهرست قرار دارند
گرانترین شهرهای جهان در سال ۲۰۰۸-۲۰۰۷
موسسه بینالمللی توسعه انسانی «مرکر» امسال نیز همانند سالهای گذشته فهرست رتبهبندی شهرهای جهان از نظر هزینه زندگی در آنها را منتشر کرد.
در فهرست مرکر ۱۴۳شهر از ۶قاره دنیا مورد بررسی و رتبهبندی قرار گرفتهاند. در این بررسی هزینه ۲۰۰ قلم کالا در هر یک از این شهرها با هم مقایسه شده که مسکن، حملونقل، غذا، پوشاک و تفریحات از آن جملهاند. این بررسی جامعترین بررسی مقایسهای هزینه زندگی در جهان است و برای کمک به شرکتهای چند ملیتی و دولتها به کار میرود.
موسسه بینالمللی توسعه انسانی «مرکر» امسال نیز همانند سالهای گذشته فهرست رتبهبندی شهرهای جهان از نظر هزینه زندگی در آنها را منتشر کرد.
در فهرست مرکر 143شهر از 6قاره دنیا مورد بررسی و رتبهبندی قرار گرفتهاند. در این بررسی هزینه 200 قلم کالا در هر یک از این شهرها با هم مقایسه شده که مسکن، حملونقل، غذا، پوشاک و تفریحات از آن جملهاند. این بررسی جامعترین بررسی مقایسهای هزینه زندگی در جهان است و برای کمک به شرکتهای چند ملیتی و دولتها به کار میرود.
گزارش جدید این موسسه معتبر مستقر در سوییس که در آن فهرست گرانترین شهرهای جهان در سال ۲۰۰۸-۲۰۰۷ رتبهبندی شده است نسبت به سال ۲۰۰۷-۲۰۰۶ تفاوت چندان قابل توجهی نکرده است.
اما تاثیر کاهش ارزش دلار در برابر پول رایج اروپا یعنی یورو تاثیر قابل توجهی در رتبهبندی شهرهای گران دنیا طی یکسال گذشته داشته است.
به طوری که هزینه زندگی در شهرهای حوزه دلار در این مدت به نسبت شهرهای حوزه یورو ارزانتر شده است.
در فهرست رتبهبندی شهرهای جهان از نظر هزینه زندگی در سال 2008-2007 شهر مسکو برای دومین سال پیاپی در صدر شهرهای گران دنیا برای زندگی جای گرفته است.
شهر لندن اما با ۳ پله ارتقا نسبت به سال گذشته در جایگاه دوم قرار گرفته است. سئول که سال گذشته دومین شهر گران دنیا بعد از مسکو بود، در این فهرست یک پله سقوط کرده و در جایگاه سوم قرار گرفته است. توکیو در ردیف چهارم و شهر آسونسین پاراگوئه برای پنجمین سال پیاپی در ردیف آخر و به عبارتی ارزانترین شهر دنیاست. نکته قابل توجه دیگر در این فهرست کمشدن شکاف میان گرانترین و ارزانترین شهرهای دنیا نسبت به سال گذشته است. در ردیفهای میانی این فهرست تغییرات عمدهای نسبت به سال گذشته صورت گرفته که دلیل آن کاهش ارزش دلار و افزایش ارزش یورو است. به عنوان نمونه استکهلم از ردیف ۳۶ در سال گذشته به ردیف ۲۳ رسیده است که دلیل اصلی آن افزایش ارزش یورو است. کپنهاگ در ردیف ششم، ژنو در ردیف هفتم، زوریخ در ردیف نهم و اسلو در ردیف دهم از دیگر شهرهای گران اروپا هستند.
اوضاع خاورمیانه
در خاورمیانه تلآویو گرانترین شهر است. این شهر در فهرست گرانترین شهرهای دنیا در ردیف ۱۷ قرار دارد. دبی و ابوظبی از امارات در فهرست امسال تنزل مرتبه یافتهاند و این به آن معنی است که هزینه زندگی در آنها اکنون به نسبت شهرهای دیگر جهان کاهش یافته است. دلیل اصلی این امر کاهش ارزش درهم امارات در برابر دلار است. اکثر شهرهای آفریقایی در نیمه انتهایی این فهرست دیده میشوند. در آمریکا، نیویورک همچنان گرانترین شهر است، اما در فهرست جهانی ۵مرتبه تنزل یافته که این هم به دلیل کاهش ارزش دلار است. دیگر شهرهای آمریکای شمالی هم به همین ترتیب تنزل مرتبه یافتهاند و تنها نیویورک و لسآنجلس در میان ۵۰شهر اول این فهرست هستند. تورنتو که گرانترین شهر کاناداست، در این فهرست با ۳۵مرتبه تنزل به جایگاه ۸۲ رسیده است.
در آسیا اما امسال شهرها گرانتر شدهاند. در میان 10شهر اول فهرست گرانترین شهرهای دنیا، 4 شهر آسیاییاند. سئول ردیف سوم را دارد، توکیو چهارم و هنگکنگ پنجم.
البته امسال همه این شهرها نسبت به سال گذشته تنزل مرتبه یافتهاند. پکن در این فهرست در جایگاه بیستم قرار دارد.
ارسال نظر