نقش دولت و مجلس در تحولات مسکن

گروه مسکن- دکتر محمد خوش‌چهره، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در برداشت خود از آثار و نتایج برنامه‌های دولت در بخش زمین و مسکن گفت: در قلمرو اقتصادی دولت، سیاست‌های مناسب زمین و مسکن معیار ارزیابی دیگر سیاست‌های اقتصادی دولت است بنابراین اگر جریانی به نام سوداگری در بخش زمین و مسکن شروع شده یا وجود داشته باشد علاوه بر اینکه نشان‌دهنده ضعف دولت در اتخاذ سیاست‌های کنترلی و نظارتی است، در بازار مسکن و زمین اختلالاتی ایجاد می‌کند که به تبع آن سوداگری‌های موجود در این بخش‌ها، سود غیرمتعارفی را برای مسکن به بار خواهد آورد. وی اضافه کرد: همچنین نبود سیاست‌های مناسب زمین و مسکن در دولت موجب انتقال منابع از بخش مولد به سوداگری زمین و مسکن خواهد شد. همچنانکه این تجربیات در اقتصاد ایران به ویژه در سال‌های اخیر حاصل شده است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس که سه‌شنبه گذشته برای گفت‌وگو با گروه مسکن مهمان دنیای اقتصاد شده بود با انتقاد از اجرای برخی طرح‌ها نظیر ارائه تسهیلات خرید مسکن، زمین ۹۹ساله و... از سوی دولت گفت: متاسفانه چنین سیاست‌هایی در هر یک از زمان‌ها به طور صرف اجرایی شده در حالی که چنین سیاست‌هایی باید توامان با برخی سیاست‌های بازدارنده از افزایش سوداگری در بازار زمین و مسکن به اجرا درآید.

وی مهم‌ترین عامل تاکید بر اتخاذ سیاست‌های مناسب زمین و مسکن در قالب سیاست‌های اقتصادی دولت را اهمیت این موضوع و آثار و تبعات آن در بخش‌های اقتصادی دانست. وی صراحتا اعلام کرد که روز به روز به دلیل وجه غالب اقتصادی مسکن با فضای دلنشین و مطلوبی که مستلزم یک واحد مسکونی است، از مسکن گرفته می‌شود.

متن گفت‌وگوی ما با خوش‌چهره، استاد دانشگاه تهران در رشته‌های اقتصادی و معماری- شهرسازی درباره نتایج تلاش دولت و مجلس در دو سال گذشته برای ساماندهی بازار مسکن را هفته آینده در این صفحه بخوانید.