فعالان ساختمانی خبر دادند:
افزایش ۳۰ برابری یک نوع عوارض ساخت
این افزایش ناگهانی و بدون اطلاع قبلی عوارض بیمه اجتماعی که درست به همین نسبت در هزینه تمام شده ساختمان تاثیر میگذارد و حتی موجب گران شدن مسکن خواهد شد، در حالی از چند روز پیش در بیشتر شهرهای کشور از جمله تهران به اجرا گذاشته شده که گویا هنوز مصوبه قطعی برای افزایش این عوارض تدوین نشده است.
گروه مسکن- لیلا درخشان: نرخ عوارض بیمه اجتماعی که در هنگام صدور پروانه ساختمانی از سازنده اخذ میشود، ۳۰برابر افزایش یافت.
این افزایش ناگهانی و بدون اطلاع قبلی عوارض بیمه اجتماعی که درست به همین نسبت در هزینه تمام شده ساختمان تاثیر میگذارد و حتی موجب گران شدن مسکن خواهد شد، در حالی از چند روز پیش در بیشتر شهرهای کشور از جمله تهران به اجرا گذاشته شده که گویا هنوز مصوبه قطعی برای افزایش این عوارض تدوین نشده است. مهندس فاروقی، عضو انجمن انبوهسازان سنندج در گفتوگو با دنیای اقتصاد در این باره گفت: شهرداریها برای صدور پروانه ساختمانی ابتدا صورتحسابی به سازنده میدهند که باید بر مبنای آن به ازای هر مترمربع بنا، ۲۴۰تومان به عنوان عوارض بیمه اجتماعی پرداخت کند.
اما این رقم عوارض از چند روز پیش ۳۰برابر افزایش یافته و به ۷هزار و ۳۲۰تومان برای هر مترمربع بنا تبدیل شده است که با این افزایش، عوارض تامین اجتماعی از عوارض شهرداری و نظام مهندسی پیشی گرفته است.
اما دلیل افزایش ناگهانی ۳۰برابری عوارض بیمه اجتماعی برای صدور پروانه ساختمانی چیست؟
مجید نیکنژاد، عضو هیاتمدیره انجمن انبوهسازان کشور در پاسخ به این پرسش به دنیای اقتصاد گفت: این اتفاق برمیگردد به لایحه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی که دولت به مجلس تقدیم کرد و در کمیسیونهای مربوطه بررسی شد و پس از آن ما متوجه شدیم که بر اساس این لایحه قرار است حق بیمه اجباری کارگر ساختمانی بابت هر مترمربع حداقل ۴درصد دستمزد از سازنده اخذ شود. وی خاطرنشان کرد: اما پس از این یکسری تغییرات در این لایحه صورت گرفت که به هیچ وجه گوشزد نشده بود که این لایحه دستخوش تغییراتی شده است و بر اساس همین تغییرات اکنون نرخ عوارض بیمه اجتماعی ۳۰برابر افزایش یافته است. نیکنژاد افزود: پیگیریهای مکرری از بابت این اتفاق انجام دادیم و حتی به اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یادآور شدیم که این رقم، رقم بالایی است و برای صاحب کار به هیچوجه مقرون به صرفه نیست اما بهرغم این هشدارها این لایحه به همین صورت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و سپس به شورای نگهبان ارسال شد. عضو هیاتمدیره انجمن انبوهسازان کشور اظهار داشت: در همین حال از طریق شورای مسکن به ریاست رییسجمهوری و مدیرکل اقتصاد وزارت مسکن وشهرسازی و معاون وزیر مسکن این مساله را یادآور شدیم و همین امر باعث شد که رییسجمهوری تاکید کند: به دنبال کاهش هزینه ساخت مسکن است اما تصویب این لایحه خود باعث گران شدن مسکن در سراسر کشور میشود.
پیگیریهای رییسجمهور
نیکنژاد افزود: از این رو رییسجمهوری چندی پیش موضوع افزایش عوارض بیمهاجتماعی از وزیر رفاه و تامین اجتماعی و وزیر بازرگانی پرسوجو کرد و پیرامون چندو چون این مساله از آنها سوال کرد که در این راستا کارشناسان این دو وزیر اعلام کردند این عوارض بابت هر۵۰مترمربع دریافت میشود. وی افزود: پیش از این دستگاههای مجری تاکید کرده بودند تا پیش از اینکه آییننامه خاص مربوط به بیمه کارگران تصویب نشود نباید اجرایی شود. وی خاطرنشان کرد: مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازی نیز تاکید کرده که باید مانع از تحقق این لایحه شود و نباید اجرایی شود.
وی افزود: اما علیالظاهر این لایحه در کرمانشاه و ارومیه و سنندج و بسیاری از استانهای دیگر عملی شده است.
ارسال نظر