دلایل شهرداری برای اخذ عوارض از خانه‌های خالی

گروه مسکن- شهرداری تهران وجود ۱۳۰هزار خانه خالی از سکنه در تهران را به لحاظ تعداد، طبیعی می‌داند اما علت اخذ عوارض از خانه‌های خالی را جلوگیری از افزایش تعداد واحدهای مسکونی خالی عنوان می‌کند.

مدیر کل تدوین ضوابط و مقررات شهرداری تهران وجود ۱۳۰هزار واحد خالی از سکنه در پایتخت را برای تعادل‌بخشی به میزان عرضه و تقاضا در بخش مسکن، طبیعی دانست. فرزان شیروان بیگی، در گفت‌وگو با جامع نیوز افزود: اگر چه بر اساس مصوبه شورای شهر، برای اراضی و املاک خالی، بلااستفاده و متروکه شهر به ازای هر متر مربع ۳۰درصد قیمت منطقه‌ای ارزش معاملاتی ملک که بنابر دفترچه منتشر شده وزارت امور اقتصادی و دارایی جزو ماده ۶۴ قانون مالیات‌های مستقیم است، عوارض باید به شهرداری وصول شود اما به واقع وجود این تعداد واحد خالی در تهران ضروری است.

وی ابراز عقیده کرد: به نسبت وجود دومیلیون و ۲۰۰هزار واحد مسکونی موجود در تهران، وجود ۱۳۰هزار واحد مسکونی خالی عدد قابل توجهی نیست زیرا باید ذخیره مسکن هم در تهران داشته باشیم تا در بحث اجازه خرید مسکن با بحران مواجه نشویم.

وی افزود: برای جلوگیری از افزایش این واحدهای خالی و در راستای کمک به مدیریت بر بازار مسکن، اخذ عوارض از مالکان این واحدها در شهرداری تهران دنبال شده است.

وی یادآور شد: البته طرح شهرداری صرفا برای واحدهای مسکونی اجرایی نشده، بلکه بر اساس آن مالکان دارای واحدهای تجاری و اداری خالی نیز موظفند برابر آنچه در شورای شهر مصوب شده، بابت خالی ماندن ملک خود عوارضی را به شهرداری پرداخت کنند.

شیروان بیگی خاطرنشان کرد: برای شناسایی این املاک و نیز تطبیق عوارض و اخذ آن، کمیسیون‌‌هایی در مناطق ۲۲گانه تشکیل شده تا پس از بررسی و شناسایی ملک مورد نظر، به مالک سه ماه مهلت داده شود و ملک از حالت بدون استفاده و خالی، خارج و از آن استفاده کند.