افزایش سقف جمعیت‌پذیری در طرح جامع تهران نگران‌کننده است

گروه مسکن- عضو کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران گفت: افزایش سقف جمعیت‌پذیری در طرح جامع تهران با استدلال جلوگیری از افزایش قیمت مسکن، در آینده مشکل‌ساز می شود. دکتر معصومه ابتکار، با انتقاد از افزایش سقف جمعیت‌پذیری طرح جامع تهران از ٥/٨ به ٥/١٠میلیون نفر، اظهار کرد: در دوره دوم شورای اسلامی شهر تهران ضوابط و چارچوبی برای طرح جامع تعیین و به شورای‌عالی شهرسازی ارسال شد اما در آنجا با دیدگاه دستگاه‌های دولتی بر روی آن کار شده است. وی افزود: متاسفانه در آخرین جلساتی که طرح جامع در حال تصویب بود بحث جمعیت‌پذیری و میزان تراکم‌پذیری آن را تغییر دادند و تنها استدلال آنها این بود که اگر فروش تراکم در تهران محدود شود، قیمت مسکن در تهران افزایش می یابد. وی خاطرنشان کرد: برخی از اعضای شورا هم بر این مساله اعتراض داشتند اما همانند بسیاری از طرح‌های موجود، نظر مسوولان شورای‌عالی شهرسازی بر نظر اعضای شورا غالب شد.

وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر جمعیت در اطراف تهران از رشد ١١ برابری برخوردار بوده، اذعان کرد: هم‌اکنون بحث حریم و حاشیه نشینی در تهران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا ساخت‌و‌ساز در حریم شهر تهران به‌ویژه در روستاها و شهرک‌های اطراف افزایش پیدا کرده است.

وی یادآور شد: متاسفانه اعمال تغییرات غیر اصولی در طرح جامع و تصویب این تغییرات باعث شد تمام تناسب‌های برنامه طرح جامع به هم ریخته شود و تمامی الزامات، مبانی و اصول علمی که در آن پیش‌بینی شده بود، حذف شود. وی گفت: استدلال ما برای در نظر گرفتن سقف جمعیتی تهران معادل ۵/۸میلیون نفر این است که محدودیت‌های زیست‌محیطی تهران نظیر دسترسی به آب شرب سالم باعث می‌شود که مهار جمعیت و جمعیت‌پذیری در ایران به طور جدی صورت گیرد. وی افزود: همین محدودیت‌ها را نیز در مورد هوا داریم زیرا با این نوع ساختمان‌سازی در تهران و معماری آنها عملا جابه‌جایی هوا کند شده و استمرار این روند در آینده مشکل‌ساز خواهد شد. وی صراحتا اعلام کرد: هیچ‌گاه نمی‌توان اهداف بلندمدت منطقی را به دلیل اجرای یک‌سری برنامه‌های مقطعی که وقوع اثرات آن نیز حتمی نیست، فدا کرد.