نامه مظاهری به رییسجمهور درباره اثرات تورمی مسکن ۹۹ ساله
گروه مسکن- رییس کل بانک مرکزی در نامهای که به تازگی درباره مهار گرانی و تورم به رییسجمهوری نوشته، از وی درخواست کرده اثرات تورمی تسهیلات ویژه تصویب شده برای احداث حداقل ۵/۱میلیون واحد مسکونی (که قرار است در قالب ساخت روی زمینهای ۹۹ساله به تعاونیها پرداخت شود) حتما مدنظر قرار بگیرد. طهماسب مظاهری استدلال خود برای این درخواست را ناتوانی بازار مصالح ساختمانی برای تامین مصالح ساختمانی این تعداد عظیم (۵/۱میلیون) واحد مسکونی و در نتیجه اثربخش نبودن پرداخت این تسهیلات در تامین اهداف دولت اعلام و تصریح کرده است که تزریق این حجم تسهیلات بدون در نظر گرفتن قابلیت جذب و کارآیی آن، نه تنها باعث تعادل قیمت مسکن نمیشود بلکه نقدینگی را نیز افزایش خواهد داد.
رییس کل بانک مرکزی در بخشی از این نامه که خبرگزاری شاسا آن را منتشر کرده به رییسجمهوری نوشته است: از سوی نمایندگان ویژه جناب عالی در خصوص ساماندهی تولید و عرضه مسکن در کشور، برنامه تولید مسکن کل کشور در سال ۱۳۸۶ برای احداث حداقل ۵/۱میلیون واحد مسکونی تعیین شده است. قطعا تصدیق میفرمایید انجام چنین کار عظیمی که متضمن رشد بیش از یکصد درصدی میزان ساختوساز در کشور است، بازار مصالح و خدمات ساختمانی را دستخوش نوسان خواهد کرد.
اگر چه به موجب بندهای ۴، ۵ و ۶ تصویبنامه فوقالاشاره وزارتخانههای بازرگانی، صنایع و معادن و کار و امور اجتماعی مکلف به نیازسنجی مصالح عمده ساختمانی و نیروی کار مورد نیاز شدهاند، اما بیم آن میرود که هر گونه تعلل و تاخیر در جبران کسری عوامل تولید مسکن، اثربخشی اعطای تسهیلات بانکی ویژه این برنامه را از طریق افزایش چشمگیر هزینههای ساخت و در نتیجه قیمت تمام شده مسکن، خنثی یا حداقل کم اثر کند. مظاهری تصریح کرده است: این برآوردها نشان میدهد، هدف تعیین شده برای احداث واحدهای مسکونی یاد شده، فراتر از ظرفیتهای موجود کشور است و پرداخت رقم هنگفت تسهیلات یاد شده جز آن که به رشد قیمت مصالح ساختمانی همچون سیمان در بازار منجر و به این ترتیب اثربخشی آن در کاهش قیمت مسکن خنثی شود، ثمری ندارد؛ ضمن آن که به تزریق نقدینگی زیاد به اقتصاد منجر میشود.
ارسال نظر