به همت محققان دانشگاهی صورت گرفت
طراحی نقشه شناسایی سریع ساختمانهای تخریب شده پس از زلزله
نقشه شناسایی ساختمانهای تخریب شده ناشی از زلزله در مدت زمان کوتاه با استفاده از تصاویر ماهوارهای و بزرگ مقیاس به همت دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی نقشهبرداری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهیه شد. به گزارش ایسنا، به گفته مجید کیاورز مقدم، طراح نقشه، تهیه نقشه تخریب ساختمانها در مدت زمان کوتاهی پس از وقوع زلزله، نقش مهمی در برنامهریزی برای اعزام سریع گروههای امدادرسانی به محل حادثه دارد.
بنابر این گزارش، استفاده از تصاویر ماهوارهای با قدرت تفکیک مکانی بالا مناسب است و در این پژوهش با استفاده از نقشههای موجود مربوط به شهر بم و تصویر ماهوارهای Quickbird مربوط به بعد از زلزله بم نقشه میزان تخریب هریک از ساختمانها به صورت جداگانه تهیه شده و در مقایسه با تصاویر هوایی موجود از شهر بم توانست به دقت بالای۸۰درصد برسد.
مهمترین ویژگی چنین نقشهای این است که در زمان کوتاهی پس از زلزله تهیه میشود و در نتیجه اعزام گروههای امداد به محل حادثه سریعتر انجام میشود. تخمین میزان خسارت و برنامهریزی سریع برای بازسازی شهر از دیگر کاربردهای این نقشه است. در این نقشه ساختمانها به سه دسته ساختمانهای با تخریب بالای ۷۰درصد، بین ۳۰ تا ۷۰درصد و کمتر از ۳۰درصد تقسیم میشوند که به نظر میرسد افراد زنده زیرآوار بیشتر در دسته دوم قرار دارند.
ارسال نظر