رییس انجمن تولیدکنندگان بتن:
تنها ۱۵درصد سیمان تولید داخل به صورت ماشینی فرآوری میشود
وضعیت نامناسب مصرف سیمان در کشور باعث شده است که از مجموع سیمان تولیدی در کشور تنها ۱۵درصد توسط واحدهای صنعتی و به صورت ماشینی فرآوری و به بتن آماده، استاندارد و قطعات بتنی تبدیل شود و ۶۰درصد توسط شبکه خردهفروشی به دست مصرفکنندگان دستی میرسد. به گزارش ایسنا، علی اصغر کیهانی، رییس انجمن تولیدکنندگان بتن، با بیان این مطلب گفت: این در حالی است که این نسبت در دنیای امروز به بیش از ۸۰ درصد مصرف صنعتی و ماشینی رسیده است.
وی با بیان اینکه مشکل سیمان در کشور مربوط به کمبود آن یا ضعف صنعت نبوده، بلکه نظام توزیع دچار مشکل است، عنوان کرد: برخی مسوولان میانی دستگاهها با وجود مشاهده واحدهای صنعتی در آستانه تعطیلی، برای حل مشکل آنها قدمی برنمیدارند.
او در ادامه با اشاره به بحث ساخت ۵/۱میلیون واحد مسکونی در سال که از سوی دولت عنوان شده است، توضیح داد: ضرورت تولید سالانه ۵/۱میلیون واحد مسکونی، ضرورتی است که باید تمام ظرفیت فنی و مهندسی کشور برای تحقق آن فراهم شود و این امر تنها در گرو حرکت به سمت صنعتی کردن فرآیندهای ساختوساز است. در حالی که باید با کمال تاسف اعلام کنم که به دلیل ناتوانی در ایجاد تغییرات ساختاری همچنان به تکرار روشهای سنتی و قدیمی عادت کردهایم و در چنین وضعیتی، تحقق اهداف در بخش مسکن ناممکن به نظر میرسد.
کیهانی ضمن یادآوری مصوبه هیات وزیران درباره ساماندهی تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی گفت: مصوبه مورخ ۲۳ اسفند ۸۴ هیات وزیران، تحول مناسبی را در صنعت تولید مصالح ساختمانی به وجود آورد؛ به طوری که به عنوان مثال در زمان ابلاغ این مصوبه تنها ۱۸ واحد در کل کشور گواهینامه استاندارد برای تولید بتن آماده دریافت کرده بودند، اما در حال حاضر این تعداد به بیش از ۳۰۰واحد رسیده است؛ همچنین در اغلب استانهای کشور، ظرفیت تولید بتن آماده استاندارد با سقف تقاضا و نیاز برابری میکند.
او اضافه کرد: این مهم با سرمایهگذاری سنگین، نوسازی ماشینآلات، تجهیز آزمایشگاه و استخدام نیروی انسانی متخصص انجام شده است، اما به خاطر عدم تامین سیمان، همه این واحدها در آستانه تعطیلی قرار گرفتهاند.
رییس انجمن تولیدکنندگان بتن یادآوری کرد: بهرغم تاکیدهای مکرر موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت صنایع و معادن، تشکلهای مهندسی و حرفهای، دادستان کل کشور و همه کارشناسان و استادان، مبنیبر اولویت توزیع قرار گرفتن واحدهای صنعتی و مصرفکنندگان استاندارد ، متاسفانه در اولویت آخر قرار میگیرند و تحت عناوین سهمیه مردمی، ۶۰درصد سیمان تولیدی کشور به شبکه غیر تخصصی مصرف وارد میشود.
او افزود: با وجود کاهش شدید عمر مفید فرآوردههای بتنی و تحمل خسارات هنگفتی به اقتصاد کشور، اما مصوبه هیات وزیران مبنیبر استاندارد کردن تمام مراحل تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی که نیاز ضروری امروز کشور محسوب میشود، از سوی مدیریت میانی به ویژه در کمیتههای توزیع استانی سیمان جدی گرفته نمیشود.
وی همچنین با اشاره به گزارش بانک مرکزی درباره اختصاص ۲۵درصدی درآمد سرانه ملی کشور به بخش مسکن تصریح کرد: متاسفانه عمر مفید ساختمانها در کشور گاهی اوقات کمی بیشتر از دوره بازپرداخت اقساط و بدهیهای بانکی آنها است.
او با استناد به گزارش مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن عنوان کرد: عمر مفید ساختمانها در ایران- چنانچه زلزله و سیل در کار نباشد- کمتر از ۴۰سال است؛ در حالی که کشورهای توسعهیافته عمر مفید ساختمانها را به بیش از ۱۵۰سال ارتقا دادهاند.
این فعال صنعتی همچنین هشدار داد: خسارات استفاده از مصالح ساختمانی غیراستاندارد هر ساعت ۵۵۰میلیون تومان است، ضمن اینکه تولید مسکن هزینههای فراوانی به مردم، جامعه، طبیعت و محیط زیست وارد میکند که اغلب قابل جبران نیست؛ به عنوان مثال در تولید هر واحد مسکونی، بیش از ۱۰۰ تن از منابع طبیعی در قالب انواع سنگها، شن و ماسه، خاک رس، سنگآهک و سنگگچ برداشت میشود که تشکیل آنها حاصل میلیونها سال تغییرات در زمین بوده است.
این تولیدکننده بتن ادامه داد: در ایران سالانه ۴۰میلیون تن سیمان تولید میشود که در فرآیند تولید آن ۴۰میلیون تن گاز کربنیک به محیطزیست وارد شده و بیش از پنج میلیارد لیتر سوخت فسیلی مصرف میشود و ۶۰میلیون تن انواع منابع معدنی تجدیدناپذیر به مصرف میرسد.
ارسال نظر