معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی‌اعلام کرد: عملکرد کل اعتبار طرح‌های هادی روستایی در سال گذشته به رقم ۲ تریلیون و ۲۵۳/۸میلیارد ریال رسید که نسبت به سال ۱۳۸۰رشدی به میزان ۵/۶برابر را نشان می‌دهد. محمدرضا شاملو در گفت‌وگو با ایرنا، گفت: تعداد طرح‌های هادی روستایی جدید که در سال ۱۳۸۵ آغاز شد‌، بالغ‌بر یک‌هزار و ۹۳۳ طرح بود که در مقایسه با سال ۱۳۸۰ رشدی به میزان ۲۹۳درصد را نشان داد.

وی در ادامه افزود: مجموع طرح‌های هادی روستایی که از سوی بنیاد مسکن در سطح کشور تا پایان مرداد ماه سال‌جاری انجام شده، ۷هزار و ۸۳۶ مورد بوده است‌.

شاملو با بیان اینکه مقایسه عملکرد دولت در حوزه طرح‌های هادی روستایی در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۸۰ رشد قابل‌توجهی داشته است‌، گفت: در این بخش نزدیک به ۷۵درصد کل عملکرد پنج سال برنامه سوم (۱۳۷۹ -۸۳) را به خود اختصاص داد.

وی یادآور شد: تعداد طرح‌های هادی روستایی نیمه تمام و دردست اقدام در سال گذشته ۲هزار و ۴۷ مورد بود‌، در حالی که این رقم سال ۱۳۸۰به تعداد ۶۲۴طرح بود‌.

طرح‌های هادی روستایی مجموعه‌ای از اقدامات عمرانی است که علاوه بر پروژه‌های راهسازی‌، ساخت ابنیه و فضاهای جانبی معابر روستایی را نیز دربر‌‌می‌گیرد‌.

وی طول مسیر پروژه‌های جدید در سال گذشته را یک‌هزار و ۵/۲۶۷کیلومتر اعلام کرد و گفت‌: این رقم نشان از افزایش چهار برابر نسبت به سال ۱۳۸۰دارد.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن از همسو نبودن اعتبارات با تورم سالانه‌، ناهماهنگی دستگاه‌های متولی تاسیسات زیربنایی و تحمیل هزینه‌های مربوطه از محل اعتبارات عمران روستایی‌، سرانه ناچیز اعتبارات اجرایی روستاها و طولانی شدن زمان اجرای طرح‌ها به عنوان بخشی از مشکلات این بخش یاد کرد.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر این ویژگی‌های اجتماعی - اقتصادی خاص مناطق روستایی اجرای عملیات عمرانی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد‌، اظهار کرد: پراکندگی جغرافیایی روستاها اجرای طرح‌ها را نسبت به نقاط دیگر دشوارتر می‌سازد‌.

شاملو در ادامه تعداد کارشناسان نظارت و ارزیابی امور عمرانی بنیاد مسکن را در سطح استان‌ها در سال گذشته ۴۶۴ نفر اعلام کرد که وظیفه نظارت بر حسن اجرای طرح‌های روستایی را برعهده دارند‌، درحالی که این رقم در سال ۱۳۸۰ تعداد ۳۱۹ نفر بودند‌.